Spremljajte nas

Poročila

Češky Krumlov: Slovenia A osvojila peto mesto!

Od 7.-9. junija 2019 je idilično češko mesto Češky Krumlov gostilo tradicionalni ekipni turnir do 14 let. Turnirja se je na povabilo organizatorja, lokalnega kluba SKB Česky Krumlov, udeležilo 12 ekip, med njimi tri ekipe iz Slovenije. Prvič sta v slovenski reprezentanci nastopili Ravenčanki Nina Razgoršek in Bela Oder. Poleg naših ekip so nastopile še reprezentanca…

Od 7.-9. junija 2019 je idilično češko mesto Češky Krumlov gostilo tradicionalni ekipni turnir do 14 let. Turnirja se je na povabilo organizatorja, lokalnega kluba SKB Česky Krumlov, udeležilo 12 ekip, med njimi tri ekipe iz Slovenije. Prvič sta v slovenski reprezentanci nastopili Ravenčanki Nina Razgoršek in Bela Oder. Poleg naših ekip so nastopile še reprezentanca Nemčije, dva kluba z Danske, po en klub s Poljske in Slovaške, dve reprezentančni ekipi Češke ter še dve češki klubski ekipi, med njimi tudi domača ekipa gostitelja turnirja. 

Tekmovanje je najprej potekalo v predtekmovalnih skupinah – s tremi skupinami po štiri ekipe. Slovenske ekipe so nastopile vsaka v svoji predtekmovalni skupini. Slovenia A je nastopila v skupini C, kjer je premagala dansko ekipo Esbjerg 3:2 in domači Češky Krumlov 5:0, proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Badminton Rychnov pa so bili nemočni in izgubili s 0:5. Kljub temu so napredovali v nadaljnji del tekmovanja za mesta od 1.-6., kjer so v četrtfinalu tesno s 2:3 izgubili s češko ekipo Talent Team B, v boju za 5. mesto pa premagali češko ekipo Talent Team A s 3:2. Vsi člani prve ekipe so pokazali zelo dobre igre, nekoliko je zmanjkalo športne sreče v četrtfinalu, ko so že imeli vodstvo z 2:0 in je kazalo na tretjo točko, a se je športna sreča nasmehnila nasprotni ekipi.

Tako ekipa Slovenia B kot ekipa Slovenia C v predtekmovalni skupini nista zabeležili zmage, so pa v nadaljevanju tekmovanja za mesta od 7.-12. člani ekipe Slovenia B igrali odlično in najprej presenetljivo premagali danski Esbjerg s 3:2, nato tesno izgubili proti slovaškemu Puchovu s 2:3. Za 9. mesto so suvereno s 4:1 premagali domači Češky Krumlov.

Tudi ekipa Slovenia 3 se je borila po najboljših močeh in nabirala izkušnje. Kljub zadnjemu mestu so nekaj tekem zmagali, predvsem pa so vse ekipe z navijanjem prikazale tudi pravi ekipni duh.

Slovenijo so zastopali naslednji igralci:

Slovenia A:

1.Mark Koroša (Kungota)

2.Žiga Podgoršek (Medvode)

3.Timotej Ušeničnik (Medvode)

4.Nika Bedič (Mladost Lendava)

5.Anja Blazina (Ljubljana)

6.Ariana Korent (Ljubljana)

 

Slovenia B:

1.Gašper Trobec (Ljubljana)

2.Vid Koščak (Mirna)

3.Iva Koša (Mladost Lendava)

4.Vesna Halič (Kungota)

 

Slovenia C:

1.Tadej Jelenc (Medvode)

2.Peter Kotnik (Ljubljana)

3.Tim Škrlj (Mirna)

4.Nina Razgoršek (Karizma)

5.Bela Oder (Karizma)

 

Na turnirju je zmagala češka ekipa Badminton Rychnov nad Knezou, ki je v finalu nekoliko presenetljivo ugnala ekipo Svendborg iz Danske s 4:1. Trener zmagovalne ekipe Pavel Manasek je bil zelo ponosen na svoje igralce, Petra Maixnerova in Jan Razl nista izgubila nobene tekme na turnirju, hkrati pa je bil zelo razočaran nad obnašanjem danske ekipe in njihovega trenerja, ki sploh ni želel čestitati zmagovalcem.

 

Končni vrstni red:

1.Badminton Rychnov nad Knežou

2.Svendborg

3.Nemčija

4.Talent Team Češka B

5.Slovenia A

6.Talent Team Češka A

7.BC Racquets Puchov

8.USK Plesbad Pszczyna

9.Slovenia B

10.SKB Češky Krumlov

11.Badminton Esbjerg

12.Slovenia C

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

11. Mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje YI 2019

Na sliki: Marko Haber (Foto: Peter Recko) V soboto, 25. maja 2019 bo v...

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia...

FZ Forza Slovenia International 2019: 220 udeležencev iz 41 držav!

Na sliki: Linda Zetchiri (Bolgarija) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki...

TEDEN ŠPORTA 2019 -TEDEN BADMINTONA

Od 17. maja do 26. maja 2019 bodo na Ravnah potekale različne aktivnosti športnih...

Več v Poročila