Spremljajte nas

Poročila

Češky Krumlov: Slovenia A osvojila peto mesto!

Od 7.-9. junija 2019 je idilično češko mesto Češky Krumlov gostilo tradicionalni ekipni turnir do 14 let. Turnirja se je na povabilo organizatorja, lokalnega kluba SKB Česky Krumlov, udeležilo 12 ekip, med njimi tri ekipe iz Slovenije. Prvič sta v slovenski reprezentanci nastopili Ravenčanki Nina Razgoršek in Bela Oder. Poleg naših ekip so nastopile še reprezentanca…

Od 7.-9. junija 2019 je idilično češko mesto Češky Krumlov gostilo tradicionalni ekipni turnir do 14 let. Turnirja se je na povabilo organizatorja, lokalnega kluba SKB Česky Krumlov, udeležilo 12 ekip, med njimi tri ekipe iz Slovenije. Prvič sta v slovenski reprezentanci nastopili Ravenčanki Nina Razgoršek in Bela Oder. Poleg naših ekip so nastopile še reprezentanca Nemčije, dva kluba z Danske, po en klub s Poljske in Slovaške, dve reprezentančni ekipi Češke ter še dve češki klubski ekipi, med njimi tudi domača ekipa gostitelja turnirja. 

Tekmovanje je najprej potekalo v predtekmovalnih skupinah – s tremi skupinami po štiri ekipe. Slovenske ekipe so nastopile vsaka v svoji predtekmovalni skupini. Slovenia A je nastopila v skupini C, kjer je premagala dansko ekipo Esbjerg 3:2 in domači Češky Krumlov 5:0, proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Badminton Rychnov pa so bili nemočni in izgubili s 0:5. Kljub temu so napredovali v nadaljnji del tekmovanja za mesta od 1.-6., kjer so v četrtfinalu tesno s 2:3 izgubili s češko ekipo Talent Team B, v boju za 5. mesto pa premagali češko ekipo Talent Team A s 3:2. Vsi člani prve ekipe so pokazali zelo dobre igre, nekoliko je zmanjkalo športne sreče v četrtfinalu, ko so že imeli vodstvo z 2:0 in je kazalo na tretjo točko, a se je športna sreča nasmehnila nasprotni ekipi.

Tako ekipa Slovenia B kot ekipa Slovenia C v predtekmovalni skupini nista zabeležili zmage, so pa v nadaljevanju tekmovanja za mesta od 7.-12. člani ekipe Slovenia B igrali odlično in najprej presenetljivo premagali danski Esbjerg s 3:2, nato tesno izgubili proti slovaškemu Puchovu s 2:3. Za 9. mesto so suvereno s 4:1 premagali domači Češky Krumlov.

Tudi ekipa Slovenia 3 se je borila po najboljših močeh in nabirala izkušnje. Kljub zadnjemu mestu so nekaj tekem zmagali, predvsem pa so vse ekipe z navijanjem prikazale tudi pravi ekipni duh.

Slovenijo so zastopali naslednji igralci:

Slovenia A:

1.Mark Koroša (Kungota)

2.Žiga Podgoršek (Medvode)

3.Timotej Ušeničnik (Medvode)

4.Nika Bedič (Mladost Lendava)

5.Anja Blazina (Ljubljana)

6.Ariana Korent (Ljubljana)

 

Slovenia B:

1.Gašper Trobec (Ljubljana)

2.Vid Koščak (Mirna)

3.Iva Koša (Mladost Lendava)

4.Vesna Halič (Kungota)

 

Slovenia C:

1.Tadej Jelenc (Medvode)

2.Peter Kotnik (Ljubljana)

3.Tim Škrlj (Mirna)

4.Nina Razgoršek (Karizma)

5.Bela Oder (Karizma)

 

Na turnirju je zmagala češka ekipa Badminton Rychnov nad Knezou, ki je v finalu nekoliko presenetljivo ugnala ekipo Svendborg iz Danske s 4:1. Trener zmagovalne ekipe Pavel Manasek je bil zelo ponosen na svoje igralce, Petra Maixnerova in Jan Razl nista izgubila nobene tekme na turnirju, hkrati pa je bil zelo razočaran nad obnašanjem danske ekipe in njihovega trenerja, ki sploh ni želel čestitati zmagovalcem.

 

Končni vrstni red:

1.Badminton Rychnov nad Knežou

2.Svendborg

3.Nemčija

4.Talent Team Češka B

5.Slovenia A

6.Talent Team Češka A

7.BC Racquets Puchov

8.USK Plesbad Pszczyna

9.Slovenia B

10.SKB Češky Krumlov

11.Badminton Esbjerg

12.Slovenia C

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Poročila