Spremljajte nas

Poročila

1.turnir do 13. let: Štiri zlate medalje za BK Ljubljana

Na sliki: Sergej Filip Ilić  V soboto, 17. novembra 2018 je v Ljubljani potekal 1. turnir do 13. let. Popoln uspeh so tokrat dosegli mladi tekmovalci iz Badminton kluba Ljubljana, ki so osvojili vse štiri zlate medalje. Najboljša posameznika v tej kategoriji sta bila Anja Blazina in Gašper Trobec, ki sta osvojila po dve zlati…

Na sliki: Sergej Filip Ilić 

V soboto, 17. novembra 2018 je v Ljubljani potekal 1. turnir do 13. let. Popoln uspeh so tokrat dosegli mladi tekmovalci iz Badminton kluba Ljubljana, ki so osvojili vse štiri zlate medalje. Najboljša posameznika v tej kategoriji sta bila Anja Blazina in Gašper Trobec, ki sta osvojila po dve zlati medalji, saj sta bila najboljša v posamični konkurenci, kot v dvojicah. Pri dečkih U-13  je slavil Trobec pred Tadejem Jelencem iz Medvod, tretje mesto je osvojil Peter Kotnik iz BK Ljubljana. Pri dekletih U-13 je slavila Anja Blazina pred Ariano Korent (obe BK Ljubljana), tretje mesto je osvojila Iva Koša iz BK Mladost Lendava. V dvojicah so zlate medalje osvojili Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana) in Anja Blazina Ariana Korent (BK Ljubljana).

Tokrat smo iz BK Karizma imeli na turnirju le enega predstavnika, Sergej Filip Ilića, ki se je odlično odrezal v posamični konkurenci. V predtekmovalni skupini C je dosegel vse tri zmage. Najprej se je pomeril z Jonom Kovačičem iz Medvod in zmagal v treh setih z 12:10, 8:11 in 11:5. V drugi tekmi je v koroškem dvoboju proti Lovrom Jovanom iz Slovenj gradca slavil z 11:6 in 11:4. Tretji nasprotnik je bil Tim Prša iz Lendave in v zanimivi tekmi je zmagal Sergej z 9:11; 11:9 in 11:7. V osmini finala se je nato pomeril z odličnim Danom Križmanom iz Mirne, ki je bil od njega boljši z 5:11 in 10:12. Z omenjenimi dosežki se je na slovenski jakostni lestvici uvrstil na trenutno 11. mesto v tej kategoriji.

V dvojicah je Sergej nastopil skupaj z Petrom Kavčičem iz Medvod in v predtekmovalni skupini sta premagala dvojico Jakoba Biberja in Matevža Štifterja (BK Medvode/ŠD Sele-Vrhe) z 11:9; 10:12 in 11:3. V naslednji tekmi sta bila od njiju boljša Lovro Jovan in Aljaž Mlekuš (ŠD Sele-Vrhe), ki sta slavila zmago z 8:11; 11:9 in 5:11.

Naslednji državni turnir U-13 je predviden za 19. januar 2019 na Mirni.

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Več v Poročila