Spremljajte nas

Poročila

1.turnir do 13. let: Štiri zlate medalje za BK Ljubljana

Na sliki: Sergej Filip Ilić  V soboto, 17. novembra 2018 je v Ljubljani potekal 1. turnir do 13. let. Popoln uspeh so tokrat dosegli mladi tekmovalci iz Badminton kluba Ljubljana, ki so osvojili vse štiri zlate medalje. Najboljša posameznika v tej kategoriji sta bila Anja Blazina in Gašper Trobec, ki sta osvojila po dve zlati…

Na sliki: Sergej Filip Ilić 

V soboto, 17. novembra 2018 je v Ljubljani potekal 1. turnir do 13. let. Popoln uspeh so tokrat dosegli mladi tekmovalci iz Badminton kluba Ljubljana, ki so osvojili vse štiri zlate medalje. Najboljša posameznika v tej kategoriji sta bila Anja Blazina in Gašper Trobec, ki sta osvojila po dve zlati medalji, saj sta bila najboljša v posamični konkurenci, kot v dvojicah. Pri dečkih U-13  je slavil Trobec pred Tadejem Jelencem iz Medvod, tretje mesto je osvojil Peter Kotnik iz BK Ljubljana. Pri dekletih U-13 je slavila Anja Blazina pred Ariano Korent (obe BK Ljubljana), tretje mesto je osvojila Iva Koša iz BK Mladost Lendava. V dvojicah so zlate medalje osvojili Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana) in Anja Blazina Ariana Korent (BK Ljubljana).

Tokrat smo iz BK Karizma imeli na turnirju le enega predstavnika, Sergej Filip Ilića, ki se je odlično odrezal v posamični konkurenci. V predtekmovalni skupini C je dosegel vse tri zmage. Najprej se je pomeril z Jonom Kovačičem iz Medvod in zmagal v treh setih z 12:10, 8:11 in 11:5. V drugi tekmi je v koroškem dvoboju proti Lovrom Jovanom iz Slovenj gradca slavil z 11:6 in 11:4. Tretji nasprotnik je bil Tim Prša iz Lendave in v zanimivi tekmi je zmagal Sergej z 9:11; 11:9 in 11:7. V osmini finala se je nato pomeril z odličnim Danom Križmanom iz Mirne, ki je bil od njega boljši z 5:11 in 10:12. Z omenjenimi dosežki se je na slovenski jakostni lestvici uvrstil na trenutno 11. mesto v tej kategoriji.

V dvojicah je Sergej nastopil skupaj z Petrom Kavčičem iz Medvod in v predtekmovalni skupini sta premagala dvojico Jakoba Biberja in Matevža Štifterja (BK Medvode/ŠD Sele-Vrhe) z 11:9; 10:12 in 11:3. V naslednji tekmi sta bila od njiju boljša Lovro Jovan in Aljaž Mlekuš (ŠD Sele-Vrhe), ki sta slavila zmago z 8:11; 11:9 in 5:11.

Naslednji državni turnir U-13 je predviden za 19. januar 2019 na Mirni.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Poročila