Spremljajte nas

Poročila

1. turnir BZS U-11, Muta – 21. oktober 2017

Med peterico naših, kar trije najmlajši na državnem turnirju V soboto, 21. oktobra 2017 je v organizaciji ŠD Sele-Vrhe potekal prvi letošnji turnir v badmintonu za kategorijo U-11. V telovadnici osnovne šole Muta se ga je udeležilo 43 mladih badmintonistov in badmintonistk iz desetih slovenskih klubov. Iz Badminton kluba Karizma Ravne na Koroškem je nastopilo…

Med peterico naših, kar trije najmlajši na državnem turnirju

V soboto, 21. oktobra 2017 je v organizaciji ŠD Sele-Vrhe potekal prvi letošnji turnir v badmintonu za kategorijo U-11. V telovadnici osnovne šole Muta se ga je udeležilo 43 mladih badmintonistov in badmintonistk iz desetih slovenskih klubov.

Iz Badminton kluba Karizma Ravne na Koroškem je nastopilo pet tekmovalcev, in od tega kar trije so bili celo najmlajši udeleženci turnirja. To seveda nobenega od njih ni posebej motilo, prav nasprotno, saj so od vseh pokazali največ neustrašnosti in poguma. Sedemletni Boštjan Pušnik je bil med prijavljenimi 27 fanti najmlajši tekmovalec, med dekleti sta bili Petra Popič (2010) in Manca Kotnik (2009), prav tako najmlajši v konkurenci 16 tekmovalk. Edini bolj »rutinirani« tekmovalki sta bili tako le Zoja Strah in Ajda Kotnik. In še ena zanimivost –s petimi tekmovalci smo bili tretji najštevilčnejši na turnirju skupaj s BK Mirna, več tekmovalcev sta imela le najuspešnejši slovenski badminton klub Medvode (8) in BK Mladost iz Lendave (7).

Dejstvo je, da je kategorija U-11 za mnoge klube kar zahtevna, saj je treba vključevati in navajati najmlajše na državne turnirje, ki znajo biti kar zahtevni z vidika celodnevnega nastopanja in seveda je potrebno kar veliko spodbude od vseh, da se otroci navadijo tega napornega tekmovalnega ritma.

Iz BK Karizma je nastopilo pet tekmovalcev, in seveda rezultati niso bili edino merilo, ampak predvsem veliko želje do igre in učenje ter nabiranje izkušenj proti nekaterim najboljšim igralcem v Sloveniji. Najmlajši trije (Boštjan, Petra, Manca) bodo imeli še tako veliko priložnosti za doseganje še boljših rezultatov na naslednjih turnirjih.

Pri fantih posamezno je nastopilo kar 27 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v tri predtekmovalne skupine. Boštjan je nastopil v skupini B, kjer je bilo kar sedem tekmovalcev. Na šestih tekmah je pokazal veliko borbenosti, in na dveh tekmah odigral zelo solidno in obakrat dosegel 6 točk. Najlepšo točko, čeprav edino, je dosegel ravno proti najboljšemu na turnirju, Maticu Cerarju.

Pri dekletih posamezno je bilo prijavljenih 16 tekmovalk. V skupini A je tekmovala Petra Popič, ki je svoje nasprotnice strašila z dolgimi udarci. V njeni skupini je bila tudi najboljša igralka v Sloveniji Anja Blazina iz Ljubljane in v njuni medsebojni tekmi ji je uspela odvzeti dve točki, kar je zelo spodbudno za najmlajšo igralko na turnirju. S petim mestom v skupini je na koncu osvojila 13.-15. mesto. V skupini B je nastopila Ajda Kotnik, ki je v napeti tekmi premagala Tijano Jovanovič iz Medvod z 21:19, kar je bila njena edina zmaga. Zelo blizu uspeha je bila proti Lani Livk iz Mirne, kjer je morala priznati poraz z 18:21. S četrtim mestom v skupini je dosegla 10.-12. mesto na turnirju. V skupini C sta nastopili Zoja Strah in Manca Kotnik. Zoja je zmagala dve tekmi, proti Manci in proti Tatjani Jablanovec iz Lendave s 21:5. Zelo blizu uspeha je bila proti Mariborčanki Nini Gleich, kjer je tekmo izgubila šele po podaljšku s 22:24. Na koncu je zasedla 10.-12. mesto na turnirju. Manca je uspela zmagati eno tekmo proti Tatjani Jablanovec iz Lendave s 21:12 in je osvojila 13.-15. mesto. V tej kategoriji deklet zelo izstopajo štiri igralke; Anja Blazina iz Ljubljane, Iva Koša in Kaja Litrop iz Lendave ter Tinkara Alič iz BK Olimpija, medtem  ko ostale so na približno enakem nivoju. Vsa naša štiri dekleta so odigrale spodbudno in si pridobile nekaj novih prepotrebnih izkušenj in navsezadnje s temi dosežki na novi mladinski lestvici vse štiri zasedajo že mesta med 12 najboljšimi, kar tudi pomeni, da bodo imele ugodnejši žreb na naslednjih tekmovanjih.

V dvojicah deklet sta tekmovali dvojici: Manca Kotnik in Petra Popič ter Ajda Kotnik in Zoja Strah. Z veliko smole sta Manca in Petra izgubili tekmo proti Lani Livk in Zari Šenica iz BK Mirne z 18:21, medtem ko Ajda in Zoja sta izgubili  tekmo z Mio Gleich in Tamaro Kozamurnik z 13:21 in ostali brez polfinala.

Ob tem je treba omeniti še Nitaia Tarkuša, ki nastopa za ŠD Sele-Vrhe, in je odlično igral v predtekmovanju pri fantih posamezno in se uvrstil v četrtfinale. V tekmi za uvrstitev v polfinale je bil od njega boljši Samo Sedovnik iz Medvod s 15:21. V dvojicah z Lovrom Jovanom sta se uvrstila v polfinale in dosegla odlično 4. mesto.

Rezultati:

Dekleta posamezno U-11:

1. Anja Blazina –BK Ljubljana
2. Iva Koša –BK Mladost Lendava
3. Kaja Litrop – BK Mladost Lendava
4. Tinkara Alič – BK Olimpija
10.-12. Ajda Kotnik –BK Karizma
10.-12. Zoja Strah –BK Karizma
13.-15. Manca Kotnik –BK Karizma
13.-15. Petra Popič – BK Karizma

Fantje posamezno U-11:

1. Matic Cerar – BK Medvode
2. Nikita Peshekhonov – BK Mladost Lendava
3. Tim Škrlj – BK Mirna
4. Samo Stanovnik – BK Medvode
25.-27. Boštjan Pušnik – BK Karizma

Dekleta dvojice U-11:

1. Iva Koša –Kaja Litrop – BK Mladost Lendava
2. Anja Blazina –Tinkara Alič – BK Ljubljana, BK Olimpija
3. Mia Gleich – Tamara Kozamurnik – BK Branik, ŠD Sele-Vrhe
4. Nina Gleich – Tija Horvat – BK Branik, BK Mladost Lendava
5.-6. Ajda Kotnik –Zoja Strah – BK Karizma
7. Petra Popič –Manca Kotnik – BK Karizma

Fantje dvojice U-11:

1. Tevž Ornik – Tim Škrlj – BK Mirna
2. Matic Cerar – Samo Stanovnik – BK Medvode
3. Anel Pahor – Nikita Peshekhonov – BK Mladost Lendava
4. Lovro Jovan – Nitai Tarkuš – ŠD Sele-Vrhe

Pripravil:

Bojan Breznik

 

glavni pokrovitelj

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila