Spremljajte nas

Poročila

1. turnir BZS U-13, Konex Ljubljana – 7. oktober 2017

Srebrna medalja Nine in Mance v dvojicah v Ljubljani V soboto, 7. oktobra 2017 je v Športnem centru Konex potekal prvi letošnji turnir v badmintonu v starostnih kategorijah U-13 in U-17. V konkurenci kar 103 udeležencev iz večine slovenskih klubov, je nastopilo tudi devet mladih badmintonistk in badmintonistov iz  Badminton kluba Karizma, vsi v kategoriji…

Srebrna medalja Nine in Mance v dvojicah v Ljubljani

V soboto, 7. oktobra 2017 je v Športnem centru Konex potekal prvi letošnji turnir v badmintonu v starostnih kategorijah U-13 in U-17. V konkurenci kar 103 udeležencev iz večine slovenskih klubov, je nastopilo tudi devet mladih badmintonistk in badmintonistov iz  Badminton kluba Karizma, vsi v kategoriji U-13. Izjemen dosežek je uspel Nini Razgoršek in Manci Mlinarič v dvojicah deklet, ki sta osvojili srebrno medaljo. Poleg tega je Nina v posamični konkurenci med 26 igralkami osvojila 4. mesto.

Srebrna medalja Nine Razgoršek in Mance Mlinarič v dvojicah

Ravenske badmintonistke bodo očitno v letošnji sezoni mešale štrene vsem najboljšim v kategoriji U-13. Od prijavljenih 26 igralk je BK Karizma imela na prvem turnirju kar sedem igralk (Nina Razgoršek, Manca Mlinarič, Bela Oder, Alma Sekereš, Zala Lesjak, Klara Novak in Maša Višner). Tako smo imeli med dvojicami prijavljene kar tri dvojice. Izkazali sta se Nina Razgoršek in Manca Mlinarič, ki sta se iz predtekmovalne skupine brez poraza zanesljivo uvrstili v polfinale. V odlični polfinalni tekmi proti Evi Andrejaš iz Medvod in Shani Radženović iz Ljubljane sta Ravenčanki prvi set osvojile z tesnim izidom 21:19, v drugem setu sta nasprotnici bili boljše z 17:21. V tretjem odločilnem setu si nato priigrale zmago z 21:18 in se tako s izidom 2:1 uvrstile v  svoj prvi finale na državnih turnirjih. V finalu sta se Nina in Manca pomerili z Anjo Blazina in Ariano Korent iz BK Ljubljana. V zanimivi in dolgi tekmi, ponovno so bili potrebni trije seti, sta na koncu le klonili s 1:2 (8:21; 21:19; 13:21), in osvojili drugo mesto v dvojicah, kar je doslej največji dosežek v mlajših kategorijah na državnih turnirjih. V tej disciplini sta peto mesto osvojili Bela Oder in Alma Sekereš, ki sta v predtekmovanju imele obilo smole, saj sta v dveh tekmah, kjer se je igral le en set, kar dve tekmi izgubili z 19:21, proti dvojicama Blazina-Korent in Andrejaš-Radženović. Med desetimi dvojicami sta 7.- 8. mesto osvojili novinki Zala Lesjak in Maša Višner, ki sta iz tekme v tekmo igrale boljše in si tako pridobile predvsem veliko novih tekmovalnih izkušenj.

V posamični konkurenci 4. mesto Razgorškove

V posamični konkurenci med dekleti je med 26 prijavljenimi dekleti nastopilo sedem ravenskih badmintonistk. Najuspešnejša je bila Nina Razgoršek, ki se je iz predtekmovalne skupine naprej prebila brez poraza. V četrtfinalu je nato dokaj zanesljivo ugnala Tinkaro Alič iz BK Olimpija in se uvrstila v polfinale, kjer jo je čakala trenutno naša najboljša igralka Nika Bedič iz BK Mladost Lendava. V polfinalu je bila boljša Bedičeva, ki je na koncu slavila tudi v finalu. V tekmi za tretje mesto je Ariana Korent iz BK Ljubljana premagala Nino z 21:15 in 21:15, ki je tako osvojila 4. mesto, kar je njen najboljši posamični dosežek na teh turnirjih. V četrtfinale se je uspelo prebiti Almi Sekereš, medtem ko sta Manca Mlinarič in Bela Oder  iz predtekmovanja zanesljivo uvrstili naprej med 12 najboljših, a nato v dodatni tekmi za četrtfinale izgubili tekmi. Za Belo je bila usodna Bedičeva, medtem ko je Manco premagala Radženovičeva s tesnim izidom 20:22. Vsekakor je dosežek vseh štirih deklet z uvrstitvijo med 12 najboljših v posamični konkurenci zelo lep uspeh. Ostale tri novinke so igrale zelo spodbudno, posebej je bila odlična Klara Novak, ki je imela v predtekmovalni skupini dve finalistki (Anjo Blazina in Niko Bedič), ostali dve tekmi je uspela zmagati in tako na koncu doseči 13.-18. mesto. Enak dosežek je uspel Zali Lesjak, ki je v predtekmovanju dosegla dve zmagi. Maša Višner je dosegla eno zmago, in s tem zaokrožila lep izkupiček in ekipni uspeh sedmih igralk s Koroške.

Pri fantih je bila zelo huda konkurenca, saj je bilo prijavljenih kar 42 igralcev v posamični konkurenci. Razdeljeni so bili v sedem predtekmovalnih skupin po šest igralcev. V skupini C in D sta nastopala Aljaž Mlekuš in Valentin Gorenšek. Valentinu je uspelo zmagati eno tekmo (29.-35. mesto), medtem ko Aljažu žal ni uspelo zmagati nobene tekme.

Rezultati:

Dekleta posamično U-13:

1. Nika Bedič – BK Mladost Lendava
2. Anja Blazina –BK Ljubljana
3. Ariana Korent – BK Ljubljana
4. Nina Razgoršek – BK Karizma
5.-8. Alma Sekereš – BK Karizma
9.-12. Manca Mlinarič – BK Karizma
9.-12. Bela Oder – BK Karizma
13.-18. Klara Novak – BK Karizma
13.-18. Zala Lesjak – BK Karizma
19.-24. Maša Višner –BK Karizma

Fantje posamično U-13:

1. Žiga Podgoršek – BK Medvode
2. Timotej Ušeničnik  – BK Medvode
3. Vid Koščak – BK Mirna
4. Tadej Jelenc – BK Medvode
29.-35. Valentin Gorenšek – BK Karizma
36.-42. Aljaž Mlekuš –BK Karizma

Dekleta dvojice U-13:

1. Anja Blazina –Ariana Korent –BK Ljubljana
2. Nina Razgoršek –Manca Mlinarič – BK Karizma
3. Eva Andrejaš – Shana Radženović – BK Medvode/BK Konex Ljubljana
4. Tinkara Alič-Manca Zupančič –  BK Olimpija/BK Mirna
5. Bela Oder – Alma Sekereš – BK Karizma
7/8. Zala Lesjak – Maša Višner – BK Karizma

 

Bojan Breznik

 

glavni pokrovitelj

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Poletni badmintonski tabor na Ravnah na Koroškem – 17. – 25. avgusta 2019

Na sliki: Nika Bedič (BK Mladost) Približuje se poletni badmintonski tabor, ki ga na...

25. Svetovno prvenstvo v badmintonu – Basel 2019 – VIDEO

Približuje se svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo potekalo od 19.-25. avgusta 2019 v...

Več v Poročila