Spremljajte nas

Poročila

1. turnir U-13 in U-17: S sedmerico v Ljubljani

Na sliki: Pod budnim očesom Maje Tvrdy na prvem turnirju Za nami je prvi turnir v novi tekmovalni sezoni 2019/2020 ki je potekal v Ljubljani. 1.turnirja U-13 in U-17 se je udeležila sedmerica iz BK Karizma, tokrat prvič pod vodenjem trenerke Maje Tvrdy. Štiri dekleta (Nina Razgoršek, Bela Oder, Alma Sekereš, Klara Novak) so prvič…

Na sliki: Pod budnim očesom Maje Tvrdy na prvem turnirju

Za nami je prvi turnir v novi tekmovalni sezoni 2019/2020 ki je potekal v Ljubljani. 1.turnirja U-13 in U-17 se je udeležila sedmerica iz BK Karizma, tokrat prvič pod vodenjem trenerke Maje Tvrdy. Štiri dekleta (Nina Razgoršek, Bela Oder, Alma Sekereš, Klara Novak) so prvič nastopila v višji kategoriji U-17, kar je bil dober preizkus njihovih trenutnih zmožnostih in hkrati dobra uvertura pred bližajočim prvim turnirjem v njihovi kategoriji U-15, ki bo potekalo že to soboto na Prevaljah, kjer imajo  dekleta kar veliko možnosti za dosego dobrega rezultata.

V dvorani Bit Centra v Ljubljani je bilo še posebej dramatično v dvojicah deklet U-17. Bela Oder in Nina Razgoršek sta najprej premagali Katjo Kokalj in Karo Zorman (BK Branik/ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:18 in 21:10. V naslednji tekmi sta se pomerili proti Katarini Kevo in Kim Matovič (BK Brežice/BK Konex) in po odličnem prvem setu in vodstvu z 20:18, žal nato izgubili dve zaključni žogi in nasprotnici sta slavili z 20:22. Drugi set je prinesel izenačenje z izidom 21:18. V tretjem setu sta Ravenčanki občutno popustili in nasprotnici sta dosegli zmago z 9:21. Štiri dvojice deklet, ki so se uvrstile v polfinale so nato prikazale izjemno izenačeno igro. Finale je potekalo med dvojicama Nika Bedič/Anja Jordan in Špela Alič/Lina Pipan. Tekma se je končala po treh setih z rezultatom 21:18, 18:21 in 24:22. V tekmi za tretje mesto so bili potrebni prav tako odigrani trije seti, kjer sta po maratonski tekmi slavili Katarina Kevo in Kim Matovič proti Maji Koman in Zoji Novak (BK Kungota/BK Bit) z rezultatom 18:21, 21:18 in 30:29!

V posamični konkurenci je edino zmago dosegla Alma Sekereš, ki je premagala Niki Globočnik Šegel (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:17 in 21:3, medtem ko so druge nasprotnice tokrat bile močnejše. Bela Oder je prikazala zelo dobro igro proti Kim Matovič, Nina Razgoršek s solidno predstavo proti Ljubljančanki Zoji Novak, kar pa še vedno ni zadostovalo za kakšno posamično zmago.

V kategoriji U-13 so nastopili Vito Cifer, Anja Gerhold in Zoja Strah. Vito se je izkazal v dvojicah, kjer je igral skupaj z Maticem Jaklinom (BK Konex) in sta se prebila vse do četrtfinala. V prvi tekmi sta premagala Ambroža Dreva in Davida Walterja iz BK Branik z izidom 11:9 in 11:4. V drugi tekmi sta bila boljša od Lovra Jovana in Anžeta Novak Lešnika  (ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 13:11 in 11:6. V četrtfinalu sta v tekmi proti Maticu Cerarju in Samo Stanovniku izgubila z 10:12 in 4:11, ki sta kasneje postala celo zmagovalca v dvojicah.

Vito Cifer je v posamični konkurenci zmagal eno tekmo, premagal je Jakoba Rogiča (BK Bit) z 11:7 in 11:8. Prvič je na državnem turnirju U-13 nastopila Anja Gerhold, ki je uspela zmagati eno tekmo, ko je bila boljša od Mie Mesarič Kranjec (BK Bit) z izidom 11:7 in 11:8. Zoja Strah žal ni bila uspešna, da bi zmagala kakšno tekmo,  uspelo ji je osvojiti set proti Hani Oletič iz Lendave, tekma se je končala z izidom 7:11, 11:6 in 6:11. V dvojicah sta prvič skupaj zaigrali Anja Gerhold in Zoja Strah in bosta v prihodnje zagotovo dvojica, ki lahko še zelo napreduje.

V posamični konkurenci U-13 sta slavila Tim Škrlj iz Mirne pri fantih in Anja Blazina (BK Ljubljana) pri dekletih. V kategoriji U-17 sta bila najboljša Jan Babnik (BK Bit) in Anja Jordan (BK Ljubljana).

Že čez slab teden dni, v soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah potekal 1. turnir U-15, kjer bo ravenska zasedba v popolni postavi, tudi v boju za najvišja mesta…!

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Poročila