Spremljajte nas

Poročila

1. Turnir U-15, 12. november 2017

Četrto mesto Alme in Bele v dvojicah na turnirju kategorije U-15 V nedeljo, 12. novembra 2017 je bil v dvorani centra Bit v Ljubljani državni turnir za najboljše igralce in igralke badmintona kategorije U-15, ki se ga je udeležilo 69 tekmovalcev iz slovenskih klubov. Nastopilo je tudi šest naših članov (Manca Mlinarič, Bela Oder, Nina…

Četrto mesto Alme in Bele v dvojicah na turnirju kategorije U-15

V nedeljo, 12. novembra 2017 je bil v dvorani centra Bit v Ljubljani državni turnir za najboljše igralce in igralke badmintona kategorije U-15, ki se ga je udeležilo 69 tekmovalcev iz slovenskih klubov. Nastopilo je tudi šest naših članov (Manca Mlinarič, Bela Oder, Nina Razgoršek, Alma Sekereš, Valentin Gorenšek in Tijan Paškvan). Vsi omenjeni so letniki 2005 in so tako še v kategoriji U-13, tako da je to bila zanje nova izkušnja v konkurenci leto ali dve starejših igralcev.

Najboljši rezultat sta dosegli Alma Sekereš in Bela Oder v dvojicah deklet, ki sta osvojili 4. mesto. V tekmi za tretje mesto sta tesno izgubili proti Ajdi Justin in Kim Matovič iz BK Konex Ljubljana z 0:2 (17:21; 16:21). Manca Mlinarič in Nina Razgoršek sta imeli težji žreb in sta na koncu osvojili 7.-8. mesto v dvojicah. V posamični konkurenci je Nina Razgoršek osvojila 7.-12. mesto, in je imela v skupini tudi Lino Pipan, ki je bila za njo še premočna. Alma Sekereš je v skupini zmagala eno tekmo proti Kari Zorman iz Slovenj Gradca (21:14; 21:19), tesno izgubila proti Piki Ham ( 14:21; 21:16; 12:21). Bela Oder je bila najbližje zmagi proti Ajdi Justin, a v treh setih izgubila tekmo s 1:2 (9:21; 21:17;10:21), Manca tudi ni uspela doseči zmage, vendar je v zanimivi tekmi v treh setih izgubila proti Ajdi Zdešak (11:21; 22:20; 12:21), v skupini je imela tudi najboljšo igralko turnirja Špelo Alič. V posamični konkurenci so izstopale Špela Alič (BK Ljubljana), ki je v finalu premagala Anjo Jordan iz BK Ljubljana, tretja je bila Zoja Novak iz BK Ljubljana, četrto mesto je osvojila Lina Pipan iz BK Medvode. Vse te štiri igralke so bile tudi v finalu dvojic.

Pri fantih posamezno je bilo kar 46 igralcev. Valentin je uspel zmagati eno tekmo proti Gal Vranu iz BK Medvode z 2:1 (21:19; 17:21; 21:19), igral je v skupini  Andraža Pungartnika iz BK Branik, ki je na koncu osvojil drugo mesto. Tijan Paškvan je imel zelo zahtevno skupino, prvega igralca v Sloveniji Jana Babnika, ki je na koncu zanesljivo osvojil prvo mesto. Na vseh treh tekmah je Tijan pokazal dobro igro in osvojil kar nekaj točk proti starejšim igralcem. Valentin in Tijan sta še bolje igrala v dvojicah, najprej sta sicer izgubila proti dvojici iz BK Bit Ljubljana, nato pa zmagala proti Gal Vranu in Klemnu Langerholcu iz BK Medvode v treh setih z 2:1 (17:21; 23:21; 21:15) in na koncu osvojila 9.-12. mesto v dvojicah.

Za to generacijo je bil to do sedaj najtežji turnir in za vse je to zelo dobra izkušnja za naprej. Določene tekme so pokazale, da se že lahko kosajo tudi z boljšimi in starejšimi od sebe, kar naj jim bo predvsem velika spodbuda za nadaljnje delo in treninge.

Vsem čestitke za nastope in za ves trud ob doseženih rezultatih!

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila