Spremljajte nas

Poročila

1. turnir U-15: Koroša z dvema zlatima medaljama s Prevalj

Foto: Uroš Tarkuš V soboto, 12. oktobra 2019 je v športni dvorani na Prevaljah potekal 1. turnir v kategoriji U-15  v badmintonu, ki se ga je udeležilo 71 tekmovalcev in tekmovalk iz 11 slovenskih klubov. Velika zmagovalca v posamični konkurenci sta postala Mark Koroša iz BK Kungota in Anja Blazina iz BK Ljubljana. V dvojicah…

Foto: Uroš Tarkuš

V soboto, 12. oktobra 2019 je v športni dvorani na Prevaljah potekal 1. turnir v kategoriji U-15  v badmintonu, ki se ga je udeležilo 71 tekmovalcev in tekmovalk iz 11 slovenskih klubov. Velika zmagovalca v posamični konkurenci sta postala Mark Koroša iz BK Kungota in Anja Blazina iz BK Ljubljana. V dvojicah so slavili Mark Koroša in Vid Koščak (BK Kungota/BK Mirna) ter Nika Bedič in Iva Koša (BK Mladost). Najuspešnejši so bili igralci iz BK Ljubljana s štirimi osvojenimi medaljami (ena zlata in tri bronaste medalje) ter badmintonisti iz Medvod s tremi medaljami, ki so bile vse srebrnega leska. Ravenske igralke so dosegle tri četrtfinala -5.-8. mesto je osvojila Nina Razgoršek v posamični konkurenci, in enak dosežek je uspel obema dvojicama (Bela Oder-Nina Razgoršek in Alma Sekereš-Klara Novak).

 

Anja presenetila konkurenco

»O, Anja, o tebi se mi sanja«, pravi znani slovenski hit iz konca osemdesetih let prejšnjega stoletja. In prav ta refren bi se lahko vrtel v glavah mnogih, kajti še dolgo bodo lahko sanjali, kako prepričljivo je Ljubljančanka Anja Blazina prišla do zmage na Prevaljah. Še posebej zaradi dejstva, ker je bila med najmlajšimi na turnirju v tej konkurenci. Brez težav se je prebila do finala ter nato še drugič v tednu dni premagala Niko Bedič iz Lendave. V finalu se je tekma končala z izidom 21:17, 9:21 in 21:10. V tekmi za tretje mesto je Ariana Korent (BK Ljubljana) slavila proti Evi Andrejaš (BK Medvode) z rezultatom 21:14 in 21:18.

Pri fantih je nastopilo kar 41 igralcev in v finalu sta se srečala dva trenutno najboljša slovenska igralca v tej kategoriji. Mark Koroša iz Kungote je dosegel prepričljivo zmago proti Žigi Podgoršku iz Medvod z rezultatom 21:12 in 21:14. Oba sta prikazala zelo atraktivno igro, vendar v tem trenutku Koroša s to zmago le potrjuje primat najboljšega igralca med U-15. Tretje mesto je osvojil Gašper Trobec (BK Ljubljana), ki je premagal Tadeja Jelenca iz Medvod z rezultatom 21:10 in 21:13.

 

Kungotčan Koroša z drugo zlato medaljo postal najuspešnejši tekmovalec na turnirju

V dvojicah pri fantih smo videli izjemno finale. Mark Koroša in Vid Koščak (BK Kungota/BK Mirna) sta ugnala Žigo Podgorška in Timoteja Ušeničnika (BK Medvode) z izidom 21:18 in 21:12. Kungotčan Koroša je z drugo zlato medaljo postal najuspešnejši tekmovalec na tem turnirju na Prevaljah. Tretje mesto sta osvojila Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana), ki sta premagala klubskega kolega Nal Pale Stankova in Petra Trobca z izidom 21:15, 12:21 in 21:11.

Pri dekletih sta zlato medaljo osvojili Nika Bedič in Iva Koša iz Lendave, ki sta bili v finalu boljši od Eve Andrejaš in Shane Radjenović (BK Medvode/BK Konex) z izidom 21:11 in 21:9. Bronasti medalji sta pripadli Kristini Kastelic in Manci Zupančič iz Mirne, ki sta premagali Vesno Halič in Nežo Krištof (BK Kungota/BK Mirna) z rezultatom 21:13, 22:24 in 21:9.

2.državni turnir U-15 bo potekal 18. januarja 2020 na Mirni na Dolenjskem.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila