Spremljajte nas

O treningu

15 vaj za izboljšanje hitrosti -VIDEO

Odlični video, ki na enostaven način predstavlja 15 različnih vaj za izboljšanje hitrosti pri badmintonu, ki jih lahko izvajate tudi doma! Hitrost je sposobnost izvedbe gibov v čim krajšem možnem času in z največjo možno frekvenco. Ta sposobnost je od vseh v največji meri odvisna od dednih dispozicij in jo lahko izboljšamo komaj 10% glede…

Odlični video, ki na enostaven način predstavlja 15 različnih vaj za izboljšanje hitrosti pri badmintonu, ki jih lahko izvajate tudi doma!

Hitrost je sposobnost izvedbe gibov v čim krajšem možnem času in z največjo možno frekvenco. Ta sposobnost je od vseh v največji meri odvisna od dednih dispozicij in jo lahko izboljšamo komaj 10% glede na to, koliko bi se razvila v običajnih pogojih. Odvisna je namreč v največji meri od sestave mišičnih vlaken, na kar se z vadbo ne more kaj dosti vplivati. Kljub temu pa na določene dejavnike pri razvoju te sposobnosti z vadbo do neke mere lahko vplivamo. Posredno se hitrost poveča tudi z izboljšanjem tehnike gibanja, pridobivanjem določene vrste moči in z večjo gibljivostjo.

Badminton zahteva hitre reflekse, hitrost in vzdržljivost. Pri igri je namreč potrebno izredno hitro ter eksplozivno gibanje.

V spodnjem videu je 15 vaj za izboljšanje hitrosti pri badmintonu, ki jih lahko izvajate tudi doma. Te vaje lahko med sabo na različne načine kombinirate oziroma jih prilagodite svojim zmožnostim. Pri izvajanju teh vaj za izboljšanje hitrosti, se obvezno pred tem dobro ogrejte, predvsem bodite pozorni na gležnje in kolena.

Zabavajte se in ostanite motivirani!

https://www.youtube.com/watch?v=OVkolQCVAGg

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v O treningu