Spremljajte nas

Poročila

2. turnir BZS U-11 in U-15, Maribor

Aljaž, Ajda in Anja prvič na državnem turnirju kategorije U-11 in U-15 V nedeljo, 18. decembra 2016, je v Mariboru potekal 2. turnir BZS za kategorije U-11 in U-15. Nastopilo je kar rekordno število 90 igralcev in igralk v obeh starostnih kategorijah, kar je povzročilo kar nekaj organizacijskih zapletov in se je turnir zavlekel skozi…

Aljaž, Ajda in Anja prvič na državnem turnirju kategorije U-11 in U-15

V nedeljo, 18. decembra 2016, je v Mariboru potekal 2. turnir BZS za kategorije U-11 in U-15. Nastopilo je kar rekordno število 90 igralcev in igralk v obeh starostnih kategorijah, kar je povzročilo kar nekaj organizacijskih zapletov in se je turnir zavlekel skozi ves dan. Pa vendar, bilo je zanimivo, prvič so nastopili tudi trije iz našega kluba na takšnem turnirju: Aljaž, Ajda in Anja.

V kategoriji U-11 je med fanti v posamični konkurenci nastopilo kar 26 igralcev. V predtekmovalni skupini je Aljaž igral odlično in zabeležil dve zmagi in en poraz. Zmagal je proti Gabru Grebencu iz BK Medvode in Blažu Zorku iz BK Brežice, edini poraz doživel proti Danu Križmanu iz BK Mirna. Tako je zasedel drugo mesto v skupini in se uvrstil med 12 najboljših. Njegov nasprotnik v tekmi za četrtfinale je bil Nikita Peshekhonov iz BK Mladost, ki je bil boljši s 0:2 (5:11; 5:11). Aljaž je na koncu zasedel odlično uvrstitev od 9.-12. mesta.

U-11, fantje:
1. Gašper Trobec -BK Ljubljana
2. Tadej Jelenc – BK Medvode
3. Tim Škrlj – BK Mirna
4. Peter Kotnik -BK Ljubljana

Med dekleti v kategoriji U-11 je prvič nastopila Ajda Kotnik in že na prvi tekmi zmagala v skupini, in sicer proti Hani Oletič iz BK Mladost. Prvi set je dobila nasprotnica, potem je Ajda uspela izenačiti na 1:1 s tesnim izidom 11:10 in nato zanesljivo dobiti tretji niz s 11:4. Naslednje nasprotnice so bile za Ajdo še premočne, tako da je osvojila tretje mesto v predtekmovalni skupini in končno 10.-12. mesto v konkurenci 15 tekmovalk. V njeni predtekmovalni skupini sta bili namreč tudi dve odlični mladi igralki Tinkara Alič iz BK Olimpija in Ariana Korent iz BK Ljubljana, ki je na koncu osvojila tretje mesto.

U-11, dekleta:
1. Anja Blazina – BK Ljubljana
2. Iva Koša – BK Mladost
3. Ariana Korent – BK Ljubljana
4. Neža Krištof – BK Mirna

Med dekleti U-15 je nastopila Anja Mravlak, kjer je bilo prijavljenih 20 igralk. V tekmah na izpadanje je imela Anja veliko smole že pri žrebu, saj je dobila za nasprotnico eno naših najboljših igralk Nežo Frank iz BK Branik. Za tolažbo je lahko dejstvo, da je Neža bila na turnirju daleč najboljša igralka in je zanesljivo zmagala tako v posamični konkurenci, kot tudi osvojila zlato medaljo v mešanih dvojicah.

U-15, dekleta:
1. Neža Frank – BK Branik
2. Maruša Vračar – BK Olimpija
3. Zala Žuran – BK Branik
4. Špela Alič -BK Olimpija

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej...

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Več v Poročila