Spremljajte nas

Poročila

2. turnir U-11-Maribor: Arijalda do zmage, Sati srebrna v mešanih dvojicah…

Na sliki: Najboljše tri v Mariboru: od leve stojijo Maja Mavec, Arijalda Mustafić in Isabela Šeme …Ponovno velik uspeh za mlade ravenske badmintonistke na državnem turnirju U-11. V Mariboru je med posameznicami slavila Arijalda Mustafić (BK Karizma), četrto mesto je osvojila Sati Tarkuš, šesta je bila Beja Hribernik. V mešanih dvojicah je bilo prijavljenih 14…

Na sliki: Najboljše tri v Mariboru: od leve stojijo Maja Mavec, Arijalda Mustafić in Isabela Šeme

…Ponovno velik uspeh za mlade ravenske badmintonistke na državnem turnirju U-11. V Mariboru je med posameznicami slavila Arijalda Mustafić (BK Karizma), četrto mesto je osvojila Sati Tarkuš, šesta je bila Beja Hribernik. V mešanih dvojicah je bilo prijavljenih 14 parov, srebrno medaljo je osvojila Sati Tarkuš s soigralcem Dinom Mašićem (BK Medvode)…Pogled na slovensko lestvico po tem drugem turnirju je izredno lep –Arijalda Mustafić je trenutno prva slovenska igralka med posameznicami U-11, Sati Tarkuš je prav tako na prvem mestu v dvojicah deklic U-11, saj je edina na dveh državnih turnirjih osvojila zlato in srebrno medaljo v dvojicah…

V soboto, 8. februarja 2020 je dvorani ŽŠD Maribor potekal 2. državni turnir v kategoriji U-11, kjer so se zopet izkazali najmlajši tekmovalci ravenskega kluba Karizma. S ponovnim uspehom na drugem državnem turnirju, sta v tem trenutku dve naši igralki na prvem mestu slovenske lestvice U-11! Arijalda Mustafić je na prvem mestu med posameznicami, Sati Tarkuš pa zaseda prvo mesto v dvojicah deklic, saj je edina, ki je na dveh državnih turnirjih osvojila zlato medaljo v dvojicah deklet in srebrno medaljo v mešanih dvojicah in ima 98 točk!

Uspelo nam je »prikriti« pred konkurenco, da je Arijalda Mustafić v zadnjem tednu zbolela in še do petka ni bilo jasno, ali se bo lahko udeležila turnirja v Mariboru. Kljub vsemu je še enkrat več dokazala, da je iz pravega testa in zanesljivo ugnala vse tekmice v posamični konkurenci in zmagala na drugem državnem turnirju. Žal so ji kasneje pošle moči za igro v mešanih dvojicah, kjer sta z Tilnom Jelencem iz Medvod osvojila 5. mesto, kar je še vedno zelo lep uspeh.  Arijalda je  v posamični konkurenci brez težav najprej premagala Nino Vidovič iz BK Olimpija z rezultatom 11:2 in 11:5. V polfinalu je bila boljša od Isabele Šeme (BK Bit Ljubljana) z izidom 11:4 in 11:6. V finalu je ugnala  svojo glavno tekmico v tej sezoni, Majo Mavec  (BK Konex) z izidom 21:18 in 21:14. V polfinale se je uspelo uvrstiti tudi Sati Tarkuš, ki jo je  v polfinalu premagala Mavčeva, v tekmi za tretje mesto je Tarkuševa morala priznati premoč  Šemetovi iz Ljubljane  z rezultatom 5:11 in 2:11. Ponovno je bila zelo dobra Beja Hribernik, ki je tokrat osvojila odlično šesto mesto. V predtekmovanju je v zelo potrpežljivi igri premagala Nejo Černivec-Cilenšek (BK Olimpija) z rezultatom 11:9, 4:11 in 11:9! Nato je sledil poraz proti Isabeli Šeme, v tretji tekmi je zopet v potrpežljivi in dolgi tekmi premagala Vidovičevo iz Ljubljane z rezultatom 11:8, 5:11 in 11:8! V tekmi za peto mesto je bila od nje boljša Ljubljančanka Fiona Hawlina z izidom 4:11 in 2:11.

Med fanti je v posamični konkurenci zmagal Rok Strelec (BK Kungota), ki je bil  v finalu boljši od Jureta Blazine (BK Ljubljana) z rezultatom 21:14, 17:21 in 21:9. Bronasto medaljo je osvojil Tim Bregar (BK Mengeš). V tej konkurenci je nastopil Boštjan Pušnik (BK Karizma), ki je odigral zelo »nenavadno« tekmo z Dinom Mašićem iz Medvod, ki je odločala celo o uvrstitvi v četrtfinale. Prvi set je gladko izgubil z 1:11, drugi set nato zmagal v podaljšku z 13:11, tretji set žal izgubil z izidom 6:11. Njegov drugi nasprotnik je bil Rok Halič iz Kungote, ki  je zmagal z rezultatom 2:11 in 6:11. Njegov naslednji nasprotnik je bil zopet predstavnik Kungote, Vid Raner. V izenačeni tekmi je bil boljši Raner v treh setih z rezultatom 9:11, 11:8 in 8:11! V tekmi za 15. mesto je Boštjan uspel premagati Svena Pahorja iz Lendave z rezultatom 11:6 in 11:8.

V mešanih dvojicah je bilo prijavljenih kar 18 parov in tekme so dale kar nekaj presenetljivih izidov. Odlično sta turnir odprla Boštjan Pušnik in Beja Hribernik, ki sta premagala Lovra Križnića in Teodoro Milivojević (BK Medvode) z rezultatom 11:9 in 11:5. V naslednji tekmi sta morala priznati premoč, kot se je kasneje izkazalo tudi najboljši mešani dvojici na tem turnirju, Roku Strelcu in Naji Horvat (BK Kungota/BK Mladost), ki sta slavila z izidom 4:11 in 1:11. Din Mašić in Sati Tarkuš (BK Medvode/BK Karizma) sta se odlično ujela in igrala iz tekme v tekmo bolje, in se prebila vse do finala. V prvi tekmi sta premagala Maksa Trampuža in Majo Mavec (BK Konex) z rezultatom 11:6 in 11:4, v drugi tekmi sta presenetila Isabelo Šeme in Jurija Kusteca (BK Bit) in zmagala z rezultatom 11:3 in 11:6. V finalu je bilo potrebno za zmago odigrati tri sete, kjer sta vendarle uspela zmago slaviti Rok Strelec (BK Kungota) in Naja Horvat (BK Mladost Lendava) z rezultatom 17:21, 21:12 in 13:21! Bronasto medaljo sta osvojila Jure Blazina in Lučka Perme (BK Ljubljana/BK Olimpija). Arijalda Mustafić je tokrat v mešanih dvojicah zaigrala z Tilnom Jelencom iz Medvod. V prvi tekmi sta naletela ravno na Strelca in Horvatovo in v izenačeni tekmi nesrečno izgubila z rezultatom 9:11, 13:11 in 8:11! V nadaljnjih dveh tekmah sta uspela doseči zmago, in sicer sta najprej bila uspešna proti Žigi Pircu in Fioni Hawlina (BK Olimpija) z rezultatom 11:4 in 11:9. V tekmi za peto mesto sta nato premagala še Maksa Trampuža in Majo Mavec (BK Konex) z izidom 12:10 in 12:10!

V posamični konkurenci je potekala tudi kategorija B, kjer so igrali začetniki oz. otroci, ki se prvič udeležujejo državnega turnirja. Med dečki je zmagal Žiga Horvat (BK Bit), med deklicami je bila najboljša Kiana Frntić (BK Ljubljana). Odlično se je odrezal tudi Žan Skarlovnik (ŠD Sele-Vrhe), ki je osvojil drugo mesto.

Naslednji, tretji turnir v kategoriji U-11 bo v organizaciji BK Olimpija potekal v Ljubljani, v soboto, 28. marca 2020. Državno prvenstvo U-11 bo potekalo 17. maja 2020 v Medvodah!

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila