Spremljajte nas

Poročila

2.turnir U-13 in U-19: Za nami je uspešna sobota v Ljubljani

Na sliki: Najboljši v mešanih dvojicah U-13 Za nami je uspešna sobota v Ljubljani, kjer je bilo preko 100 udeležencev in odigranih kar 200 tekem. Največji uspeh smo zabeležili pri dekletih U-13 v posamični konkurenci, kjer sta se Arijalda Mustafić in Sati Tarkuš uvrstili v finale. Največji oviri sta ju čakali v polfinalu, kjer sta…

Na sliki: Najboljši v mešanih dvojicah U-13

Za nami je uspešna sobota v Ljubljani, kjer je bilo preko 100 udeležencev in odigranih kar 200 tekem. Največji uspeh smo zabeležili pri dekletih U-13 v posamični konkurenci, kjer sta se Arijalda Mustafić in Sati Tarkuš uvrstili v finale. Največji oviri sta ju čakali v polfinalu, kjer sta bili obe uspešni po treh setih. Arijalda je v polfinalnem srečanju premagala Majo Mavec iz Konexa z rezultatom 6:11, 11:4 in 11:6. Sati je bila uspešnejša od Isabele Šeme (BK Bit) z izidom 12:10, 8:11 in 11:6. V finalu je Arijalda Mustafić premagala Sati Tarkuš z izidom 21:9 in 21:13 in dokazala, da je trenutno najboljša slovenska igralka v tej kategoriji. Njen niz nepremaganosti traja že tretji turnir zaporedoma (1. turnir U-13, Konex Open 2021 , 2. turnir U-13). Bronasto medaljo je osvojila Maja Mavec (BK Konex), ki je v tekmi za tretje mesto premagala Isabelo Šeme (BK Bit) z izidom 12:10 in 12:6. Odlično je igrala Sara Večko (BK Karizma), ki je prvo tekmo izgubila proti Maji Mavec po treh setih (11:8, 6:11 in 2:11), a nato zabeležila tri zmage in osvojila 9. mesto. Za njo so se zvrstila ostala naša dekleta, ki bodo v prihodnje zagotovo napadala sam vrh – Eva Vrčkovnik (10.), Beja Hribernik (12.), Alma Ahmetović (13.) , Kaja Pongrac (14.) in Neža Spanžel(15.)

Pri fantih U-13 je nastopilo kar 39 igralcev, ki so bili razvrščeni v dve kakovostni kategoriji A in B. V A skupini sta prvič nastopila Boštjan Pušnik in Sven Podojsteršek. Boštjan je v prvem krogu dobil za nasprotnika daleč najboljšega na turnirju Jureta Blazino (BK Ljubljana), proti kateremu ni imel nobenih možnosti. A kasneje je zabeležil tri velike zmage in osvojil izvrstno 9. mesto! Zmage je dosegel proti trem igralcem iz BK Bit, Davidu Pirnovarju (7:11, 11:4, 11:6), nato je bil uspešnejši od Žiga Horvata (8:11, 12:10, 11:9) in Jakoba Rogiča (9:11, 11:4, 11:8). Sven Podojsteršek je v prvi tekmi izgubil proti Arneju Confidentiju iz BK Olimpija (6:11, 6:11). Z eno zmago proti Pirnovarju iz Ljubljane je na koncu osvojil 15. mesto. Z devetim in petnajstim mestom med 39 tekmovalci sta naša fanta zagotovo naredila velik korak naprej v tej zahtevni in izenačeni konkurenci. Zmagal je Jure Blazina (BK Ljubljana) pred Timom Bregarjem (BK Mengeš), tretji je bil Maks Trampuž (BK Konex).

V B skupini nismo imeli predstavnikov. Zmage se je veselil domačin Žiga Pirc (BK Olimpija), ki je v finalu premagal Naja Šeška iz BK Medvode. Tretje mesto je osvojil Bor Plestenjak (BK Ljubljana).

V mešanih dvojicah sta zmago slavila Maks Trampuž in Naja Horvat (BK Konex/BK Mladost), ki sta v finalu ugnala Dina Mašića in Sati Tarkuš (BK Medvode/BK Karizma) z izidom 21:14 in 21:10. Bronasto medaljo sta osvojila Jan Vrance (ŠD Sele-Vrhe) in Isabela Šeme (BK Bit). Boštjan Pušnik in Arijalda Mustafić (BK Karizma) sta v predtekmovalni skupini dosegla dve zmagi, nato v četrtfinalni tekmi sta v izenačeni tekmi izgubila proti Tilnu Jelencu in Maji Mavec (BK Medvode/BK Konex) z rezultatom 12:10, 11:13, 5:11 in osvojila 5.-8. mesto. Prav tako 5.-8. mesto sta osvojila Rok Strelec in Neža Spanžel (BK Kungota/BK Karizma). V predtekmovanju so izpadli Sven Podojsteršek in Sara Večko (BK Karizma), Beja Hribernik in Filip Križaj (BK Karizma/BK Medvode), Alma Ahmetović in Liam Vodlan (BK Karizma/BK Medvode), Kaja Pongrac in Tomas Pulko (BK Karizma/BK Medvode) ter Eva Vrčkovnik in Leon Zavrl (BK Karizma/BK Medvode). Mešane dvojice so zahtevna disciplina, tako da je potrebno kar velika mera potrpežljivosti, a za mnoge je bila to prva izkušnja s tekmovanj.

V kategoriji do 19. let smo bili priča izjemno kvalitetnim in izenačenim tekmam. V mešanih dvojicah sta slavila Nik Zupančič (BK Mirna) in Anja Jordan (BK Ljubljana), ki sta v dveh setih odpravila Jako Perič Marovta in Lino Pipan (BK Medvode). V napeti tekmi za tretje mesto sta bron osvojila Žiga Podgoršek (BK Medvode) in Špela Alič (BK Olimpija).

Za dekleta je bilo tekmovanje na sporedu kar prekmalu po napornem prejšnjem koncu tedna na TEM juniorju in bili smo priča precejšnji utrujenosti igralk. Navkljub temu je bilo prikazano razmerje moči pričakovano, v finalu je prepričljivo zmagala Špela Alič (BK Olimpija) proti Kim Matovič (BK Konex). Ta je v  polfinalu v izjemno izenačenem trilerju z rezultatom 26:24 v tretjem setu izločila Lino Pipan (BK Medvode), ki je tekmovanje zaključila z bronom.

Pri fantih do 19 let je izstopal Mark Koroša (BK Kungota), ki je zmagal brez oddanega seta, srebro si je priigral Žiga Podgoršek (BK Medvode). Tretje mesto je po napornih treh setih osvojil Kevin Lin Lenarčič (BK Medvode).

Povezava –rezultati:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=34234123-052E-4D87-ADDE-01C908E5A54D

Naslednji državni turnir je 2. turnir do 15. let, ki bo v soboto, 2. oktobra 2021 na Mirni.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Poročila