Spremljajte nas

Aktualno

2. turnir U-17 – Brežice: Najboljša Mark Koroša in Lina Pipan

Na sliki: Lina Pipan (BK Medvode), Foto Peter Recko V soboto, 25. januarja 2020 je v Brežicah potekal 2. turnir v kategoriji U-17, kjer tokrat ni bilo ravenskih predstavnikov. V posamični konkurenci sta na prvem turnirju lansko leto zmagala Jan Babnik (BK Bit Ljubljana) in Anja Jordan (BK Ljubljana). V Brežicah smo dobili nova zmagovalca,…

Na sliki: Lina Pipan (BK Medvode), Foto Peter Recko

V soboto, 25. januarja 2020 je v Brežicah potekal 2. turnir v kategoriji U-17, kjer tokrat ni bilo ravenskih predstavnikov. V posamični konkurenci sta na prvem turnirju lansko leto zmagala Jan Babnik (BK Bit Ljubljana) in Anja Jordan (BK Ljubljana). V Brežicah smo dobili nova zmagovalca, in sicer je pri fantih ob odsotnosti Babnika slavil Mark Koroša (BK Kungota), pri dekletih sta bili ponovno v finalu Anja Jordan in Lina Pipan, le da je tokrat zmaga pripadla Pipanovi.

Ponovno so bili potrebni odigrani trije seti med rivalkama Anjo Jordan (BK Ljubljana) in Lino Pipan (BK Medvode) v enakem finalu, kot je bil oktobra v Ljubljani na prvem turnirju. Takrat je tretji odločilni niz dobila Jordanova z izidom 21:18. V Brežicah se je tekma obrnila v prid Medvodčanke, ki je zmagala po treh setih z rezultatom 12:21, 21:12 in 21:13. Tretje mesto je osvojila šele 12-letna Anja Blazina iz Ljubljane. Med fanti se je še enkrat več izkazal Mark Koroša iz Kungote, ki je tokrat zmagal v starejši U-17 kategoriji, ko je v finalu ugnal Anela Hac Gyorkoeša iz Lendave z izidom 21:12 in 21:13. Tretje mesto je osvojil Žiga Podgoršek iz Medvod.
V mešanih dvojicah sta zmagala Nik Zupančič in Špela Alič (BK Mirna/BK Olimpija), ki sta bila v finalu boljša od Jake Perič Marovta in Line Pipan (BK Medvode) z rezultatom 21:17 in 21:18. Tretje mesto sta osvojila Matevž Herman in Anja Jordan (BK Mirna/BK Ljubljana).
Naslednji turnir v kategoriji U-17 bo potekal 28. marca 2020 v Ljubljani v organizaciji BK Olimpija.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Aktualno