Spremljajte nas

Aktualno

25. TEM Slovenia Youth&Junior Int. 2019: Štiri medalje za Slovenijo

Včeraj se je končal že tradicionalni mednarodni turnir  – 25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019. Na Mirni je potekal turnir v kategoriji U-19, ki je štel za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico.V Mokronogu so se pomerili mladi tekmovalci v kategorijah U-11, U-13 in U-15. Kategorija U-15 je bila tokrat zelo kvalitetno zastopana, saj je…

Včeraj se je končal že tradicionalni mednarodni turnir  – 25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019. Na Mirni je potekal turnir v kategoriji U-19, ki je štel za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico.V Mokronogu so se pomerili mladi tekmovalci v kategorijah U-11, U-13 in U-15. Kategorija U-15 je bila tokrat zelo kvalitetno zastopana, saj je ta kategorija štela tudi za postavitev nosilcev za evropsko prvenstvo do 15. let, ki bo februarja 2020 v Franciji. V tej zahtevni mednarodni konkurenci so slovenski predstavniki osvojili štiri medalje. Posebej so se izkazali Mark Koroša iz Kungote, ki je osvojil zlato medaljo v kategoriji U-15 med posamezniki ter Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode/BK Branik), ki sta zmagala med dvojicami U-19. Srebrno medaljo med dvojicami U-15 sta osvojila Timotej Ušeničnik in Žiga Podgoršek (BK Medvode), bronasto medaljo med posamezniki U-11 si je priigral Rok Strelec iz Kungote.

Med dekleti U-15 je zmagala Sofiia Lavrova iz Ukrajine, ki je v finalu premagala Camille Pognante iz Francije z izidom 20:22, 21:17 in 21:17. Ukrajinske tekmovalke so v Mokronogu blestele v kategoriji U-13, kjer so štiri tekmovalke pobrale vse medalje v posamični konkurenci!

V kategoriji U-19 je zmago slavil Jan Janoštik iz Češke pred Mathiasom Solgaardom iz Danske, bronasti medalji sta osvojila Luka Ban iz Hrvaške in Mikolaj Szymanovski iz Poljske. Med dekleti je Madžarka Vivien Sandorhazi brez večjih težav v finalu ugnala Marijo Sudimac iz Srbije, bronasti medalji sta osvojili Italijanki Katharina Fink in Yasmine Hamza.  V moških dvojicah sta kot rečeno slavila Ivančič in Masten, ki sta bila v finalu boljša od nemške dvojice, Matthiasa Schnabla in Justina Seibla. V ženskih dvojicah sta si zlato medaljo priigrali Čehinji Lucie Krpatova in Katerina Zuzakova, v mešanih dvojicah je zmaga odšla v Srbijo, ki sta jo dosegla Mihajlo Tomić in Marija Sudimac.

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Aktualno