Spremljajte nas

Aktualno

25. TEM Slovenia Youth&Junior Int. 2019: Štiri medalje za Slovenijo

Včeraj se je končal že tradicionalni mednarodni turnir  – 25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019. Na Mirni je potekal turnir v kategoriji U-19, ki je štel za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico.V Mokronogu so se pomerili mladi tekmovalci v kategorijah U-11, U-13 in U-15. Kategorija U-15 je bila tokrat zelo kvalitetno zastopana, saj je…

Včeraj se je končal že tradicionalni mednarodni turnir  – 25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019. Na Mirni je potekal turnir v kategoriji U-19, ki je štel za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico.V Mokronogu so se pomerili mladi tekmovalci v kategorijah U-11, U-13 in U-15. Kategorija U-15 je bila tokrat zelo kvalitetno zastopana, saj je ta kategorija štela tudi za postavitev nosilcev za evropsko prvenstvo do 15. let, ki bo februarja 2020 v Franciji. V tej zahtevni mednarodni konkurenci so slovenski predstavniki osvojili štiri medalje. Posebej so se izkazali Mark Koroša iz Kungote, ki je osvojil zlato medaljo v kategoriji U-15 med posamezniki ter Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode/BK Branik), ki sta zmagala med dvojicami U-19. Srebrno medaljo med dvojicami U-15 sta osvojila Timotej Ušeničnik in Žiga Podgoršek (BK Medvode), bronasto medaljo med posamezniki U-11 si je priigral Rok Strelec iz Kungote.

Med dekleti U-15 je zmagala Sofiia Lavrova iz Ukrajine, ki je v finalu premagala Camille Pognante iz Francije z izidom 20:22, 21:17 in 21:17. Ukrajinske tekmovalke so v Mokronogu blestele v kategoriji U-13, kjer so štiri tekmovalke pobrale vse medalje v posamični konkurenci!

V kategoriji U-19 je zmago slavil Jan Janoštik iz Češke pred Mathiasom Solgaardom iz Danske, bronasti medalji sta osvojila Luka Ban iz Hrvaške in Mikolaj Szymanovski iz Poljske. Med dekleti je Madžarka Vivien Sandorhazi brez večjih težav v finalu ugnala Marijo Sudimac iz Srbije, bronasti medalji sta osvojili Italijanki Katharina Fink in Yasmine Hamza.  V moških dvojicah sta kot rečeno slavila Ivančič in Masten, ki sta bila v finalu boljša od nemške dvojice, Matthiasa Schnabla in Justina Seibla. V ženskih dvojicah sta si zlato medaljo priigrali Čehinji Lucie Krpatova in Katerina Zuzakova, v mešanih dvojicah je zmaga odšla v Srbijo, ki sta jo dosegla Mihajlo Tomić in Marija Sudimac.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Aktualno