Spremljajte nas

Aktualno

27. Silvestrski tek na Ravnah – badmintonisti takoj za atleti…

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost ter sodelovanju s Koroškim atletskim klubom Ravne na Koroškem je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. Letošnji tradicionalni tek je bil že 27. silvestrski tek zaporedoma. Na tekaško pot se je…

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost ter sodelovanju s Koroškim atletskim klubom Ravne na Koroškem je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. Letošnji tradicionalni tek je bil že 27. silvestrski tek zaporedoma.

Na tekaško pot se je letos podalo nekaj manj kot 100 tekačev in tekačic različnih starosti in iz različnih krajev, tako s Koroške, Savinjsko-šaleške regije in tudi sosednje Avstrije. Med udeleženci je bilo tokrat sedem mladih badmintonistov in badmintonistk BK Karizma (Manca Mlinarič, Alma Sekereš, Bela Oder, Klara Novak, Zala Lesjak, Anžej Kušej in Sergej Filip Ilić), ki so tako  preizkusili svojo trenutno tekaško pripravljenost…

Vsi so zelo solidno odtekli 1150 metrov dolgo progo okoli naselja Javornik, v zanimivi konkurenci, ki jo je popestrilo nekaj aktivnih atletov in atletinj. Zmagovalca silvestrskega teka sta postala odlična atleta AK Slovenj Gradec, Jaka Pogorevc in Zala Sekavčnik. Oba sta državna prvaka v teku na 800 m! V moški absolutni konkurenci je zanesljivo zmagal Jaka Pogorevc, ki je dvoranski članski državni prvak na 800 m, drugo mesto je osvojil Aleksej Klemenčič iz Slovenj Gradca, letošnji državni pionirski prvak na 1000 m, tretji je bil Urban Prošt. Peto mesto je osvojil naš rekreativni badmintonist Denis Sedovšek, na odličnem sedmem mestu pa že najdemo Anžeja Kušeja.

V ženski absolutni konkurenci je zmagala Zala Sekavčnik iz Slovenj Gradca, letošnja dvakratna mladinska državna prvakinja na 800 m, tako v dvorani, kot na prostem in pionirska državna prvakinja na 1000 m… Drugo mesto je osvojila še ena odlična atletinja Veronika Pisnik, tretja je bila Veronika Cencen. Na odlično šesto mesto je pritekla Zala Lesjak, sedma je bila Manca Mlinarič, deveta Alma Sekereš, in takoj za njo Bela Oder in Klara Novak.

Morda še kot zanimivost – tretjo mesto pri ženskah si je pritekla Veronika Cencen, nekdanja odlična tekmovalka v ritmični gimnastiki, ki je Slovenijo zastopala na Univerzijadi leta 2013 v Kazanu, in ki sedaj živi v Ottawi. Na teku je nastopil tudi njen oče, dr. Marjan Cencen, nekdanji veleposlanik Slovenije na Kitajskem in sedanji veleposlanik Slovenije v Kanadi.

Startnine tudi letos ni bilo. So pa prireditelji za vse udeležence pripravili praktična darila, ki so jih prejeli po končanih tekih. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami.

REZULTATI

ŽENSKE – ABSOLUTNA KATEGORIJA
1. Zala Sekavčnik
2. Veronika Pisnik
3. Veronika Cencen

MOŠKI – ABSOLUTNA KATEGORIJA
1. Jaka Pogorevc
2. Aleksej Klemenčič
3. Urban Prošt

DEČKI – L. 2009 IN MLAJŠI
1. Ban Erazem
2. Žiga Saletinger
3. Tarik Mušeljić

DEKLICE – L. 2009 IN MLAJŠE
1. Aneja Glazer
2. Neža Lenart
3. Zala Valentar

DEČKI – L. 2006–2008
1. Žiga Verneker
2. Timotej Klemenčič
3. Tine Štriker

DEKLICE – L. 2006–2008
1. Ana Vita
2. Lana Potočnik
3. Neža Saletinger

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej...

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Več v Aktualno