Spremljajte nas

Aktualno

27.TEM Slovenia Junior International 2021 – Mirna: Špela Alič srebrna med posameznicami

Na sliki: Kai Niederhuber (Avstrija) Na Mirni se je zaključil 27. TEM Slovenia Junior International 2021. Najboljša posameznika sta bila Kai Niederhuber in Emily Wu iz Avstrije z dvema zlatima medaljama. Slovenski predstavniki so osvojili pet medalj –eno srebrno in štiri bronaste. Naša najuspešnejša tekmovalka je bila Špela Alič iz Olimpije, ki je v posamični…

Na sliki: Kai Niederhuber (Avstrija)

Na Mirni se je zaključil 27. TEM Slovenia Junior International 2021. Najboljša posameznika sta bila Kai Niederhuber in Emily Wu iz Avstrije z dvema zlatima medaljama. Slovenski predstavniki so osvojili pet medalj –eno srebrno in štiri bronaste.

Naša najuspešnejša tekmovalka je bila Špela Alič iz Olimpije, ki je v posamični konkurenci osvojila srebrno medaljo. V finalu je bila od nje boljša le Bolgarka Mihaela Chepisheva, ki je v dveh razburljivih setih tesno zmagala z izidom 21:23 in 23:25. Aličeva je skupaj z Lino Pipan v ženskih dvojicah osvojila še bronasto medaljo. Bronasti sta bili tudi Kim Matovič in  Zoja Novak. V moških dvojicah sta bronasto medaljo osvojila Jan Babnik in Nik Zupančič ter v mešanih dvojicah Nik Zupančič in Anja Jordan.

Med posamezniki je bil najboljši Avstrijec Kai Niederhuber, ki velja za enega največjih avstrijskih talentov. Lanski trikratni avstrijski državni prvak v kategoriji U-17, doma iz Ansfeldna, je v finalu zanesljivo ugnal Adama Konczola z rezultatom 21:13 in 21:12. Tretji mesti sta osvojila Botond Francia (Madž) in Armin Sorosi (Aut). Med posameznicami je slavila Mihaela Chepisheva (Bol) pred Špela Alič (Slo), bronasti medalji sta osvojili Slovakinji Olivia Kadlecova in Natalia Tomcova.

V dvojicah so vse tri zlate medalje odšle v Avstrijo. V moških dvojicah sta zmagala Simon Bailoni in Christian Tomic, v ženskih dvojicah sta bili najboljši Lena Rumpold in Emily Wu ter v mešanih dvojicah sta slavila Kai Niederhuber in Emily Wu.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Aktualno