Spremljajte nas

Poročila

3. turnir U-15 – Muta: Najboljši ostajajo najboljši

Na sliki: Alma Sekereš Na Muti je v soboto potekal 3. državni turnir kategorije U-15 v badmintonu, ki se ga je udeležilo 76 igralk in igralcev iz slovenskih klubov…Najboljši ostajajo najboljši…Ni bilo nekih posebnih presenečenj, saj na vrhu ostajajo sama znana imena. Pri fantih je zmagal Mark Koroša iz Kungote, ki je v finalu premagal…

Na sliki: Alma Sekereš

Na Muti je v soboto potekal 3. državni turnir kategorije U-15 v badmintonu, ki se ga je udeležilo 76 igralk in igralcev iz slovenskih klubov…Najboljši ostajajo najboljši…Ni bilo nekih posebnih presenečenj, saj na vrhu ostajajo sama znana imena. Pri fantih je zmagal Mark Koroša iz Kungote, ki je v finalu premagal Kevin Lin Lenarčiča, tretji je bil Jaka Perič Marovt (oba Medvode), pri dekletih je slavila Špela Alič pred Anjo Jordan (BK Ljubljana) in Lino Pipan (BK Medvode). V dvojicah sta zmagala Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt (BK Medvode), najboljša dvojica deklet je bila naveza Špela Alič in Lina Pipan ( BK Olimpija/BK Medvode). Ravenske igralke so dosegle tri uvrstitve v osmino finala v posamični konkurenci…

Na tretjem državnem turnirju je nastopila kar dvanajsterica tekmovalcev iz BK Karizma. Tri dekleta so se brez težav iz predtekmovanja uvrstile v osmino finala – med 14 igralk. Za “potezo dneva” je že v predtekmovanju poskrbela Alma Sekereš, ki je presenetljivo izločila Ljubljančanko Ariano Korent. V treh setih je proti njej prikazala nepopustljivo igro in kljub porazu v prvem setu, se na koncu vendarle veselila zmage z 14:21; 21:19; 21:19. Za vstop v četrtfinale je bila nato premočna Maja Koman iz Kungote z rezultatom 6:21 in 12:21. V skupinskem delu tekmovanja sta odlično igrali tudi Bela Oder in Nina Razgoršek. Bela je najprej premagala Emo Dolenc iz Konexa z 21:7 in 21:4 ter nato še Mariborčanko Nejo Tripkovič z 21:18 in 21:10. Nina je premagala Deo Medved iz Branika z 21:12 in 21:11 ter Shano Radjenović iz Konexa z 21:8 in 21:12. V osmini finala se je Bela Oder srečala z Lendavčanko Niko Bedič, in morala priznati poraz z izidom 8:21 in 10:21. Nina Razgoršek se je v osmini finala pomerila z Katarino Kevo iz Brežic in izgubila z 8:21 in 13:21. Ostala tri dekleta so obstala v skupinskem delu, Manca Mlinarič je imela zahtevno skupino, v njej sta poleg nje še bili Kim Matovič iz Konexa in Manca Zupančič iz Mirne, medtem ko je bil prostor za osmino finala le za eno od teh igralk. Klara Novak in Zala Lesjak sta prav tako obstali v predtekmovanju. Zanesljivo so se v nadaljevanju v polfinale uvrstile Špela Alič, Lina Pipan, Anja Jordan in Maja Koman. Ponovno je bila med posameznicami najboljša Špela Alič, ki je v finalu premagala Anjo Jordan (BK Ljubljana) z 21:14; 19:21 in 21:18. Tretje mesto je osvojila Lina Pipan (BK Medvode).

Pri fantih so v posamični konkurenci nastopili štirje ravenski igralci (Ahmed Husić, Tijan Paškvan, Valentin Gorenšek, Marko Haber), ki so dosegli le eno posamično zmago, in sicer je Marko Haber v prvi tekmi premagal Dana Križmana iz Mirne z 21:15 in 21:15. Blizu uspeha je bil še Valentin Gorenšek proti Davidu Gabru iz Lendave, tekma se je končala z 16:21 in 20:22.  V finalu pri fantih je Mark Koroša zanesljivo premagal Kevin Lin Lenarčiča (BK Medvode) z 21:13 in 21:11. Tretje mesto je osvojil Jaka Perič Marovt iz Medvod.

Brez uvrstitve v četrtfinale so tokrat ostale vse ravenske dvojice, ki so obstale v predtekmovalnih skupinah in so skupaj zabeležile tri zmage. Valentin Gorenšek in Marko Haber sta po maratonski tekmi premagala Žigo Dolerja in Tevža Ornika (BK Mladost/BK Mirna) z 17:21; 26:24; 21:19. Alma Sekereš in Bela Oder sta premagali Evo Andrejaš in Nežo Krištof (BK Medvode/BK Mirna) z 21:16 in 21:15. Tretjo zmago v dvojicah sta prispevali Klara Novak in Nina Razgoršek, ki sta bili boljši od Pie Srnec Werglez in Sare Godec (BK Branik) z 21:15 in 21:14. Prvič sta v tej kategoriji U-15 v dvojicah nastopila Nitai Tarkuš in Sergej Filip Ilić, ki sta si pridobila tako nekaj prepotrebnih izkušenj in solidno odigrala tekmo proti Svitu Cetinskemu in Domenu Rubinu (BK Bit), ki se je končala z izidom 17:21 in 7:21. V obeh finalih dvojic, tako pri dekletih kot pri fantih, so bili potrebni trije seti. Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt (BK Medvode) sta v finalu premagala Maja Babnika in Jana Krumpaka (BK Bit) z 21:15; 18.21; 21:13. Pri dekletih je šlo še bolj na tesno, saj sta se Špela Alič in Lina Pipan (BK Olimpija/BK Medvode) morali zelo potruditi za končno zmago nad Niko Bedič in Anjo Jordan (BK Mladost/BK Ljubljana) z izidom 21:18; 19:21 in 21:15.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Poročila