Spremljajte nas

Aktualno

32??? Da, 32…!!!

Končana je burna sezona, če jo gledamo skozi šolsko leto, od septembra do junija, ki je bila v začetku še zelo zaznamovana s covid situacijo. Zadnji meseci so bili ponovno normalni, vendar zelo »hiperaktivni« na vseh področjih, kar se navsezadnje že tudi pozna na čezmerni utrujenosti vseh nas. Kakorkoli že vzamemo, je za nami zelo…

Končana je burna sezona, če jo gledamo skozi šolsko leto, od septembra do junija, ki je bila v začetku še zelo zaznamovana s covid situacijo. Zadnji meseci so bili ponovno normalni, vendar zelo »hiperaktivni« na vseh področjih, kar se navsezadnje že tudi pozna na čezmerni utrujenosti vseh nas. Kakorkoli že vzamemo, je za nami zelo pestro in zanimivo obdobje, kjer je bilo potrebno veliko prilagajanja na vseh področjih in si te izkušnje sigurno moramo vzeti tudi kot pozitivne.

Hiter pregled celotnega dogajanja nam razkrije marsikaj. Če se usmerimo na tekmovalno področje in udeležbo na različnih turnirjih, smo prekosili celo sami sebe. Če rečemo, da je bil prvi turnir že pred začetkom septembra (28.avgust 2021 – Konex Forza Open 2021) in do junija, smo se udeležili kar 23 tekmovanj. Osem turnirjev do novega leta in po novem letu do danes še 15 turnirjev! To so državni turnirji, državna prvenstva, mladinski Li-Ning turnirji in dva mladinska turnirja v Avstriji (Celovec, Gradec). Seveda to še ni vse – naši tekmovalci so se udeležili regijskega šolskega prvenstva in treh šolskih državnih prvenstev (posamično osnovnošolsko, ekipno osnovnošolsko in posamično srednješolsko DP). Ob tem je treba prišteti še dva klubska turnirčka za najmlajše (17.3., 5.5.) ter ob finišu te sezone bo Arijalda zabeležila še nekaj nastopov v tujini s slovensko reprezentanco do 15. let (Opatija, Dornbirn, Novi Sad).

In številka vseh naših udeležb je impozantna – 32!!!, Da, 32…!!! A si vsi zaslužimo vsaj malo počitka? Si. Hvala.

Glede vseh uspehov je potrebno najprej izpostaviti ekipni državni naslov do 13. let. V tem »šolskem« obdobju je tekmovalo kar 23 otrok (če dodamo še klubska turnirja, je teh še bistveno več), ki so osvojili 4 medalje na državnih prvenstvih + eno ekipno zlato medaljo ter 11 medalj na državnih turnirjih! Na ostalih turnirjih (Konex Forza Open, Srebrna žogica, Badmintonček-Badmintončica, Li-Ning, Nachwurchsturnier…) pa še preko 50 medalj…!!! Hudomušno bi lahko dejali, da več kovin prinesemo nazaj na Ravne, kot ga Železarna sploh izvozi…

Ja, nekaj pa vendarle znamo…Res je, ni vse v medaljah in tudi drugi dosežki so pomembni, še posebej pa stalni napredek vsakega posameznika in uživanje v tem lepem športu -badmintonu.

Še bo dovolj časa za analizo tega dela sezone in zagotovo bo še tudi veliko člankov na to temo…,jih bo tudi 32…??? Brez pretiravanja, prosim.

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

OFEM Banska Bystrica 2022: Na festivalu ponovno badminton

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) se odvija vsaki dve leti, ki se ga udeleži...

Evropsko veteransko prvenstvo – Ljubljana 2022: 1089 prijav iz 33 držav!

Še natančno mesec dni je do velikega dogodka v Sloveniji. Evropsko veteransko prvenstvo v...

Razigrano ravensko poletje: Otroci se spoznavali z badmintonom na svetovni badmintonski dan

V tem tednu se je pričelo počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem poimenovano »Razigrano...

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Več v Aktualno