Spremljajte nas

Aktualno

63. člansko DP v badmintonu – Maribor: Velika vrnitev Petriča in Adlerjeve!?

Na sliki: Tina Adler (BK Kungota) V soboto, 1. februarja 2020 se v Mariboru prične 63. člansko državno prvenstvo v badmintonu. V moški posamični konkurenci je prijavljenih 47 igralcev. Med njimi zasledimo tudi 35-letnega Luko Petriča, ki je v zadnjih letih nastopal v tujini, sicer je bil nazadnje državni članski prvak leta 2012. V ženski…

Na sliki: Tina Adler (BK Kungota)

V soboto, 1. februarja 2020 se v Mariboru prične 63. člansko državno prvenstvo v badmintonu. V moški posamični konkurenci je prijavljenih 47 igralcev. Med njimi zasledimo tudi 35-letnega Luko Petriča, ki je v zadnjih letih nastopal v tujini, sicer je bil nazadnje državni članski prvak leta 2012. V ženski konkurenci bo med 21 igralkami ponovno Tina Adler (prej Kodrič), ki je svoj edini članski naslov osvojila leta 2016. Petrič in Adlerjeva bosta igrala skupaj v mešanih dvojicah. V preteklosti sta osvojila 5 državnih naslovov v mešanih dvojicah, nazadnje leta 2016.

V športni dvorani Lukna bo nastopilo okoli 80 igralk in igralcev, prijavljenih je 24 moških dvojic, 13 ženskih dvojic in 25 mešanih dvojic. Med glavnimi kandidati za državne naslove so zagotovo vsi lanski branilci naslovov in dobitniki medalj… V posamični konkurenci bi med glavne uvrstili Miho Ivaniča (BK Medvode), Miho Ivančiča (BK Medvode), Kajo Stankovič (BK Ljubljana), Petro Polanc (BK Medvode), Niko Arih (BK Mirna). V ženskih dvojicah sta to Kaja Stankovič in Petra Polanc (BK Ljubljana/BK Medvode), v moških dvojicah Urban in Aljoša Turk (BK Mirna), in v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc (BK Medvode). Zanimivo bo videti, kaj lahko storita povratnika Luka Petrič in Tina Adler (BK Mladost/BK Kungota, ki bosta prav tako med kandidati za vrh v obeh posamičnih disciplinah?! V ženski posamični konkurenci je prijavljenih kar devet igralk kategorij U-15 in U-17. V obeh posamičnih konkurencah bosta nastopila tudi najboljša igralca kategorije U-15, Mark Koroša (BK Kungota) in Nika Bedič (BK Mladost).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Aktualno