Spremljajte nas

Aktualno

63. člansko DP v badmintonu – Maribor: Velika vrnitev Petriča in Adlerjeve!?

Na sliki: Tina Adler (BK Kungota) V soboto, 1. februarja 2020 se v Mariboru prične 63. člansko državno prvenstvo v badmintonu. V moški posamični konkurenci je prijavljenih 47 igralcev. Med njimi zasledimo tudi 35-letnega Luko Petriča, ki je v zadnjih letih nastopal v tujini, sicer je bil nazadnje državni članski prvak leta 2012. V ženski…

Na sliki: Tina Adler (BK Kungota)

V soboto, 1. februarja 2020 se v Mariboru prične 63. člansko državno prvenstvo v badmintonu. V moški posamični konkurenci je prijavljenih 47 igralcev. Med njimi zasledimo tudi 35-letnega Luko Petriča, ki je v zadnjih letih nastopal v tujini, sicer je bil nazadnje državni članski prvak leta 2012. V ženski konkurenci bo med 21 igralkami ponovno Tina Adler (prej Kodrič), ki je svoj edini članski naslov osvojila leta 2016. Petrič in Adlerjeva bosta igrala skupaj v mešanih dvojicah. V preteklosti sta osvojila 5 državnih naslovov v mešanih dvojicah, nazadnje leta 2016.

V športni dvorani Lukna bo nastopilo okoli 80 igralk in igralcev, prijavljenih je 24 moških dvojic, 13 ženskih dvojic in 25 mešanih dvojic. Med glavnimi kandidati za državne naslove so zagotovo vsi lanski branilci naslovov in dobitniki medalj… V posamični konkurenci bi med glavne uvrstili Miho Ivaniča (BK Medvode), Miho Ivančiča (BK Medvode), Kajo Stankovič (BK Ljubljana), Petro Polanc (BK Medvode), Niko Arih (BK Mirna). V ženskih dvojicah sta to Kaja Stankovič in Petra Polanc (BK Ljubljana/BK Medvode), v moških dvojicah Urban in Aljoša Turk (BK Mirna), in v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc (BK Medvode). Zanimivo bo videti, kaj lahko storita povratnika Luka Petrič in Tina Adler (BK Mladost/BK Kungota, ki bosta prav tako med kandidati za vrh v obeh posamičnih disciplinah?! V ženski posamični konkurenci je prijavljenih kar devet igralk kategorij U-15 in U-17. V obeh posamičnih konkurencah bosta nastopila tudi najboljša igralca kategorije U-15, Mark Koroša (BK Kungota) in Nika Bedič (BK Mladost).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Aktualno