Spremljajte nas

Aktualno

AIRBADMINTON – Kmalu žogice za badminton na prostem

Končno ena vesela novica v teh časih, ko ves športni svet miruje. BWF z navdušenjem sporoča, da bo kmalu na tržišču žogica, ki bo omogočila igranje badmintona na prostem. Airshuttle je petletni projekt v sodelovanju z Inštitutom za športne raziskave v Singapurju, ki je imel glavni namen razviti primerno obliko in karakteristiko žogice, ki bi…

Končno ena vesela novica v teh časih, ko ves športni svet miruje. BWF z navdušenjem sporoča, da bo kmalu na tržišču žogica, ki bo omogočila igranje badmintona na prostem.

Airshuttle je petletni projekt v sodelovanju z Inštitutom za športne raziskave v Singapurju, ki je imel glavni namen razviti primerno obliko in karakteristiko žogice, ki bi bila prilagojena za igranje v zunanjih pogojih (pričakuje se, da se bo upirala vetru do hitrosti 12 km/h).

Lanskega maja je BWF stopila v stik z različnimi proizvajalci športne opreme, ki so bili pripravljeni izdelati primerno žogico, ki bi zagotovljala čim večjo stabilnost, vzdržljivost in zmogljivost za igranje na prostem. Po 30-tih različnih predlogih za obliko žogice, projekt znan pod imenom “Airshuttle”, je naposled le dal končne rezultate, kako bi morala izgledati žogica.

Victor Sports je razvil žogico, ki bo omogočala razvoj Airbadmintona. Blagovna znamka Victor je tako postal distribucijski partner, ki bo že v sredini letošnjega maja na trg poslal prve žogice, ki bodo na voljo preko lokalnih distributerjev. BWF zagotavlja, da jih bo možno v kratkem času dobiti po vsem svetu.

Že v letošnjem letu se bo začel izvajati projekt “Airbadminton”, z namenom promocije badmintona na prostem po vsem svetu. V prihodnosti je za pričakovati tudi uradna tekmovanja v “Airbadmintonu”, podobnih kot npr. v odbojki na mivki.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Aktualno