Spremljajte nas

Aktualno

Ali je šport po svetu popolnoma obstal…?

V Sloveniji trenutno vlada popolno športno mrtvilo in enako je tudi po Evropi in v svetu, kjer so panožne športne zveze prekinile prvenstva, lige, turnirje…A vendar ne vse… Edina evropska država, kjer nemoteno potekajo vsa tekmovanja je Belorusija. Tako je bil ta vikend aktiven tudi zagotovo edini slovenski športnik, nogometaš Miha Goropevšek, Celjan, ki je…

V Sloveniji trenutno vlada popolno športno mrtvilo in enako je tudi po Evropi in v svetu, kjer so panožne športne zveze prekinile prvenstva, lige, turnirje…A vendar ne vse…

Edina evropska država, kjer nemoteno potekajo vsa tekmovanja je Belorusija. Tako je bil ta vikend aktiven tudi zagotovo edini slovenski športnik, nogometaš Miha Goropevšek, Celjan, ki je član Dinama iz Minska. Včeraj je potekal mestni derbi med vodilno ekipo beloruskega nogometnega prvenstva FC Minsk in Dinamo Minsk, tekma se je končala z rezultatom 3:2. Goropevšek je zaigral od prve minute, vendar je bil v 58. minuti izključen zaradi drugega rumenega kartona. V Belorusiji nemoteno poteka rokometno prvenstvo, hokejsko…Zanimivo je tudi, da v tem trenutku potekajo še nekatera prvenstva v namiznem tenisu, in sicer v Rusiji in v Ukrajini Setka Cup…Na Švedskem včeraj in danes je na sporedu kar nekaj prijateljskih nogometnih tekem med nižje ligaškimi klubi, tudi dekleta bodo tam zelo aktivna…Na Švedskem še vedno poteka prvenstvo v vaterpolu.

To pa je tudi bolj kot ne vse, kar se tiče evropskega športa ta vikend, kjer po večini evropskih držav veljajo najstrožji ukrepi in omejitve glede koronavirusa.

Kaj pa po svetu?

Nemoteno poteka Tadžikistanska košarkaška liga in zagotovo vas zanima, kako sta se končali zadnji dve tekmi. Včeraj je BC Dushanbe premagal ekipo Legends s kar 125 proti 74. Današnja tekma je že tudi končana med ekipo Berkut in Diesel Power, ki so jo dobili gostje z izidom 50:71. Košarkaško prvenstvo se danes nadaljuje tudi na Tajvanu. V Nikaragvi poteka nogometno prvenstvo, tako je včeraj vodilna ekipa prvenstva Managua FC premagala ekipo Diriangun z rezultatom 2:1. Danes sta že bili končani dve tekmi, in sicer je ekipa Esteli premagala Sabanas z 1:0, ekipa Real Madriz je bila boljša od Ocotala z 2:0.

Zanimivo bi bilo izvedeti, kako je s športom v Severni Koreji, edini državi, ki je ni prizadel koronavirus. Prva severnokorejska nogometna liga je ena redkih, kjer ne nastopajo tujci. Aktualni lanski državni prvak ekipa April 25 je daleč najuspešnejši nogometni klub v Severni Koreji, ki je kar 19x osvojil naslov državnega prvaka, od leta 1985, ko se odvija redno prvenstvo…

Torej, to je nekaj aktualnih športnih novic iz sveta športa. Kar se badmintona tiče, BWF je odpovedala vsa tekmovanja, tako da v večini (vseh) državah ni tekmovanj v badmintonu, morda obstaja kje kakšna  izjema (?).

Upajmo, da se bo šport čimprej vrnil v normalne okvirje, da ne bomo res začeli navijati za kakšne košarkaške ekipe iz Tadžikistana, Tajvana ali nogometne klube iz Nikaragve…!?

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Aktualno