Spremljajte nas

Badmintonček-badmintončica

Badmintonček-Badmintončica 2020: Sobota, ki bo mnogim otrokom še dolgo ostala v spominu…

Na sliki: 8-letna Shiqi Zhou (Askoe Kelag Klagenfurt), Foto: Peter Recko Za nami je fantastična sobota, ki bo mnogim otrokom še dolgo ostala v spominu…V telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah se je zbralo 92 otrok, ki so merili moči v najmlajših kategorijah (U-9, U-11, U-13), tokrat prvič tudi v B kakovostni kategoriji za začetnike,…

Na sliki: 8-letna Shiqi Zhou (Askoe Kelag Klagenfurt), Foto: Peter Recko

Za nami je fantastična sobota, ki bo mnogim otrokom še dolgo ostala v spominu…V telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah se je zbralo 92 otrok, ki so merili moči v najmlajših kategorijah (U-9, U-11, U-13), tokrat prvič tudi v B kakovostni kategoriji za začetnike, kar je bil še en zadetek v polno. Ob igriščih smo lahko videli nekaj priznanih osebnosti badmintona– obe nekdanji slovenski olimpijki, Majo Pohar Perme iz Olimpije in Majo Tvrdy, kot trenerko BK Karizma, nato nepogrešljivega in legendarnega vodjo celovškega kluba, Helmutha Kreulitscha, ki bo letos dopolnil že 81 let, in mu ni ušla nobena najmanjša podrobnost na turnirju…Nekoliko neopazno se je ob igriščih pojavljal Igor Čimbur, selektor hrvaške članske reprezentance, ki od letošnjega leta deluje tudi kot trener v BK Medvedgrad iz Zagreba. Na Ravnah je bil prisoten tudi predsednik Badmintonske zveze Slovenije Tadej Šeme, ki je bil v vlogi trenerja tekmovalcev BK Bit iz Ljubljane…

…Na letošnjem otroškem festivalu so nastopili otroci iz štirih držav – Slovenije, Avstrije, Hrvaške in prvič tudi iz Slovaške. Iz Bratislave so prišli trije mladi tekmovalci. Najuspešnejša kluba sta bila Askoe Kelag Klagenfurt ( štiri zlate in ena bronasta medalja) in BK Medvedgrad Zagreb, ki so prav tako osvojili pet medalj (eno zlato, eno srebrno in tri bronaste medalje), na tretjem mestu po uspešnosti se že nahaja domači klub BK Karizma (ena zlata, dve srebrni in ena bronasta medalja). Skupaj je medalje osvojilo kar 12 klubov…Najštevilčnejša je bila zasedba ravenskih otrok – iz BK Karizma in interesne dejavnosti OŠ Koroški jeklarji, ki jo vodi ga. Cvetka Praznik, je skupaj tekmovalo kar 35 otrok! Ob igriščih jih je spremljala trenerka Maja Tvrdy, ki je bila tudi podeljevalka medalj na festivalu. Poleg vseh omenjenih so bili prisotni še otroci iz ŠD Sele-Vrhe, BK Branik Maribor, BK Olimpija, BK Kungota, Mute, BK Mengša, BK Bit Ljubljana in BK Medvode.

Ob odličnem vzdušju na tribunah, ki so jih dodobra napolnili starši in sorodniki otrok, je potekal že jubilejni 5. otroški badminton festival-Badmintonček-Badmintončica 2020, ki je vendarle nekoliko drugačen turnir – igra se en set do 21 točk, tako da imajo otroci čim več tekem z različnimi nasprotniki. Vmes dogajanje malo popestri glasba, pomembno je druženje med otroki, tokrat pa je prvič potekala tudi B kakovostna skupina v kategorijah U-11 in U-13 za začetnike oz. otroke, ki igrajo badminton manj kot dve leti.

Med najmlajšimi je zmagal Din Mašić

V najmlajši kategoriji U-9 (letnik 2011 in mlajši) je nastopilo 11 otrok. Najboljši je bil Din Mašić (BK Medvode), ki je v finalu premagal Roka Haliča (BK Kungota) z rezultatom 21:12. Tretje mesto je osvojil Tin Radovanović (BK Medvedgrad Zagreb). Ker sta bili prijavljeni le dve deklici sta igrali skupaj z dečki. Najvišje se je uvrstila Shiqi Zhou (Askoe Kelag Klagenfurt), drugo mesto je osvojila Ilhana Mustafić (BK Karizma), ki je uspela zmagati eno tekmo in sicer je bila boljša od Patrika Čeha (BK Olimpija) z izidom 21:9.

Izjemni Martin Zhang ponovno do zmage na Ravnah

V kategoriji U-11A je med dečki zmagal izvrstni Martin Zhang (Askoe Kelag Klagenfurt), ki je v finalu tesno premagal najboljšega slovenskega igralca v tej kategoriji, Roka Strelca iz Kungote z rezultatom 23:21. Zhang je zmagal na Ravnah že lansko leto, takrat še v kategoriji U-9. Bronasti medalji sta osvojila Tim Bregar (BK Mengeš) in Viktor Habuš (BK Medvedgrad Zagreb). Med deklicami U-11A so bile na vrhu odlične mlade Zagrebčanke, ki jih je spremljal Igor Čimbur. V finalu sta se srečali Tea Rebesco in Iva Belobrajdić (obe BK Medvedgrad Zagreb), tekma se je končala z zmago Tee z rezultatom 21:16. Tretji mesti sta osvojili Isabela Šeme (BK Bit Ljubljana) in Maja Pranić (BK Medvedgrad Zagreb).
V kategoriji U11B je med dečki zmagal Leon Rao Tang (Askoe Kelag Klagenfurt), ki je v medsebojni tekmi premagal Boštjana Pušnika (BK Karizma) z rezultatom 21:11, bronasto medaljo je osvojil David Sitar (BK Mengeš). Med deklicami U-11B je bila najboljša Nina Vidovič (BK Olimpija), ki je v finalu premagala klubsko kolegico Nejo Černivec Cilenšek z izidom 21:15. Tretje mesto je osvojila Tia Pušnik (ŠZ Muta).

Nitai Tarkuš s peto medaljo postal najuspešnejši tekmovalec dosedanjih festivalov

V kategoriji U-13A je med fanti zmagal domačin Nitai Tarkuš (BK Karizma), ki je v finalu ugnal Anžeta Novak Lešnika (ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 21:15. Nitai je edini tekmovalec, ki je osvojil medaljo na vsakem turnirju Badmintonček-Badmintončica in je to že njegova peta medalja ( tri zlate, ena srebrna in ena bronasta medalja), kar pomeni, da je najuspešnejši tekmovalec dosedanjih festivalov. Bronasti medalji sta osvojila Vito Radovanović (BK Medvedgrad Zagreb) in Lukas Reiter (Askoe Kelag Klagenfurt). Med dekleti U-13A je slavila izvrstna Miranda Zhang (Askoe Kelag Klagenfurt), srebrno medaljo je osvojila Mia Gleich (BK Branik), tretji mesti sta dosegli Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe) in Lea Kreulitsch (Askoe Kelag Klagenfurt).
V B kategoriji smo med fanti spremljali slovaški finale, saj sta se za zlato medaljo udarila Richard Kuzica in Viktor Matz (oba Spoje Bratislava). Zmagovalec dvoboja je postal Kuzica z rezultatom 21:14. Tretje mesto je osvojil Vid Tomazin (BK Mengeš). Med dekleti je zmagala Ajša Žagar (BK Branik), ki je v finalu premagala Najo Sheiko (BK Mengeš) z izidom 21:15. Tretje mesto je osvojila Nastja Proje (BK Karizma), ki je v tekmi za bron bila boljša od Lee Sun (Askoe Kelag Klagenfurt) z rezultatom 21:11.

U-9, deklice:
1. Shiqi Zhou – Askoe Kelag Klagenfurt
2. Ilhana Mustafić – BK Karizma

U-9, dečki:
1. Din Mašić -BK Medvode
2. Rok Halič -BK Kungota
3. Tin Radovanovič -BK Medvedgrad Zagreb

U-11A, dekleta:
1.Tea Rebesco – BK Medvedgrad Zagreb
2. Iva Belobrajdić -BK Medvedgrad Zagreb
3. Isabela Šeme -BK Bit Ljubljana
3. Maja Pranić – BK Medvedgrad Zagreb

U-11A dečki:
1. Martin Zhang –Askoe Kelag Klagenfurt
2. Rok Strelec – BK Kungota
3. Tim Bregar – BK Mengeš
3.Viktor Habuš -BK Medvedgrad Zagreb

U-11B deklice:
1. Nina Vidovič -BK Olimpija
2. Neja Černivec Cilenšek – BK Olimpija
3. Tia Pušnik -ŠZ Muta

U-11B dečki:
1.Leon RaoTang –Askoe Kelag Klagenfurt
2. Boštjan Pušnik -BK Karizma
3. David Sitar -BK Mengeš

U-13A, dekleta:
1. Miranda Zhang – Askoe Kelag Klagenfurt
2. Mia Gleich -BK Branik Maribor
3. Izabela Lever -ŠD Sele-Vrhe
3. Lea Kreulitsch –Askoe Kelag Klagenfurt

U-13A, fantje:
1. Nitai Tarkuš -BK Karizma
2. Anže Novak Lešnik -ŠD Sele-Vrhe
3. Lukas Reiter – Askoe Kelag Klagenfurt
3. Vito Radovanović -BK Medvedgrad Zagreb

U-13B dekleta:
1. Ajša Žagar -BK Branik Maribor
2. NajaSheika – BK Mengeš
3. Nastja Proje -BK Karizma

U-13, fantje:
1. Richard Kuzica -Spoje Bratislava
2. Viktor Matz -Spoje Bratislava
3. Vid Tomazin – BK Mengeš

Pokrovitelji festivala: Glavni pokrovitelj Orodjarstvo Polovšek, Zavarovalnica Triglav, Badmintonska zveza Slovenije, AC Koroška, Občina Ravne na Koroškem, Printink Prevalje, Slaščičarna Polanšek

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Badmintonček-badmintončica