Spremljajte nas

Badmintonček-badmintončica

Badmintonček-Badmintončica 2019: Odlične tekme in odlično vzdušje v dvorani…

Foto: Peter Recko V soboto, 12. januarja 2019 je na Ravnah na Koroškem potekala že četrta izvedba otroškega badminton festivala. Skozi dan se je zvrstilo kar 187 tekem, podatek, ki pove, da nikomur ni bilo niti malo dolgčas. Badmintonček-Badmintončica 2019 je naredil še korak naprej…Prvič smo tako gostili udeležence iz štirih držav ( Srbija, Hrvaška,…

Foto: Peter Recko

V soboto, 12. januarja 2019 je na Ravnah na Koroškem potekala že četrta izvedba otroškega badminton festivala. Skozi dan se je zvrstilo kar 187 tekem, podatek, ki pove, da nikomur ni bilo niti malo dolgčas. Badmintonček-Badmintončica 2019 je naredil še korak naprej…Prvič smo tako gostili udeležence iz štirih držav ( Srbija, Hrvaška, Avstrija, Slovenija). Prav tako kot lani, so vsa štiri igrišča bila opremljena z elektronskimi prikazovalniki, kar je dalo še dodatno draž za lažje spremljanje tekem vsem gledalcem, ki so skozi dan kar dodobra napolnili tribune športne dvorane OŠ Prežihovega Voranca. Tik pred začetkom turnirja je v uvodnem govoru vse prisotne pozdravil predsednik BZS Mag. Tadej Šeme, ki je udeležencem zaželel uspešne igre in prijetno bivanje na turnirju. In potem se je začelo…

Otroški badminton festival je dobil tokrat novo dimenzijo, saj so se ga udeležili tudi mladi tekmovalci iz 770 km oddaljenega Kruševca, ki so se na pot na Ravne na Koroškem podali že dan prej in prispeli v poznih večernih urah. Veliko spoštovanje si zaslužijo vsi ti otroci, saj je bil to za njih celo prvi mednarodni turnir. Po besedah njihovega trenerja Dragana Antića so bili vsi prijetno presenečeni nad organizacijo in samo atmosfero v dvorani. Morda res ni bilo vse v ritmu dveh njihovih znanih srbskih pevk iz Kruševca –Sanje Vučić in Milice Todorović, a vendar so ti mladi zmaji prikazali veliko energije s pravim ritmom, kar se je navsezadnje poznalo na  odličnih dosežkih, saj so postali najuspešnejši udeleženci turnirja.

Iz Celovca je prišlo tudi nekaj odličnih tekmovalcev, večina kitajskega porekla – Martin Zhang, Ziling Zhan, Ziao Zhou, Leon Rao Tang, Shangzu Zhan in Miranda Zhang, ki so tako pritegnili še dodatno pozornost vseh ostalih udeležencev. Posebej si bodo ta dan zapomnili Miranda Zhang, ki je ravno praznovala 12. rojstni dan in hkrati si še priborila bronasto medaljo v svoji kategoriji. Martin Zhang  je zmagal med U-9,  Leon Rao Tang se šele privaja na evropsko okolje in mu je bil to sploh prvi nastop na tekmovanju, kar je bilo zanj posebno doživetje…Ta dan si bodo prav tako zapomnile deklice iz interesne dejavnosti badmintona OŠ Koroški jeklarji, ki se jih je kar 11 udeležilo svojega prvega večjega tekmovanja in so se pogumno zoperstavile proti že izkušenejšim vrstnicam. Iz Zagreba je ponovno prišla številčna ekipa iz BK Medvedgrad 1998, ki jo vodi trenerka Renata Horvat in so pustili velik pečat na igrišču, saj so njihovi predstavniki bili med najuspešnejšimi udeleženci.

Med U-9 zmaga Martina Zhanga in  Tee Rebesco

V kategoriji U-9 je bilo prijavljenih presenetljivo veliko igralcev – kar 9, in ta kategorija je bila zelo kvalitetna glede na leta. Zmagal je izvrstni Martin Zhang iz Celovca, ki je v finalu premagal Tima Bregarja iz Mengša z 21:14. Tretje mesto sta osvojila Aleksa Radovanović in Danilo Stevanović (BK Zmajevi Kruševac). Pri deklicah je zmagala Tea Rebesco iz Zagreba, ki je v neposrednem dvoboju premagala Petro Popič (BK Karizma) z 21:19, tretje mesto sta osvojili Ziling Zhan (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt) in Lučka Perme (BK Olimpija).

Kategorija U-11 je bila najštevilčnejša in je postregla z  kar nekaj presenečenji. Lanskemu zmagovalcu pri dečkih Shangzu Zhanu se tokrat ni uspelo uvrstiti niti v polfinale, ker je že v predtekmovanju naletel na odličnega Andreja Stolića iz Kruševca, ki ga je premagal z 16:21. Tako sta se v finalu srečala Stolić in Ziao Zhou iz Celovca, kjer je slavil mladi Kruševljanin z 21:18. Tretje mesto sta osvojila Rok Strelec iz Kungote in Lukas Reiter iz Celovca. Med deklicami U-11 so potekale zelo zanimive tekme že v predtekmovanju, tako sta npr. učenki OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, Beja Hribernik in Alja Žohar prikazali zelo izenačeno igro, kjer je bila na koncu z veliko sreče uspešnejša Beja in zmagala z 25:23! Tudi v polfinalu je bilo zelo izenačeno, Teodora Latas iz Kruševca je premagala Ano Bajić iz Zagreba z 21:19, v drugem polfinalnem srečanju je bila mlada Srbkinja Lana Pavlovič boljša od Julie Kopp iz Knittelfelda z 21:17. V klubskem dvoboju je Lana Pavlovič v finalu premagala Teodoro Latas z 21:15.

Edino slovenska zlata medalja v kategoriji U-13

Edino slovensko zlato medaljo je osvojil Tadej Jelenc iz Medvod, ki je eden najboljših slovenskih igralcev v kategoriji U-13. V finalu je brez težav ugnal Marka Mihajlovića iz Kruševca z 21:9. Tretje mesto sta osvojila Nitai Tarkuš (BK Karizma) in Hrvoje Mavriček (BK Medvedgrad 1998 Zagreb).

Pri dekletih kategorije U-13 sta se v finalu srečali dve Zagrebčanki, Vlatka Kopsa je bila uspešnejša od Eme Delić z 21:18. Tretje mesto sta osvojili Miranda Zhang (Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt) in Tamara Kozamurnik (ŠD Sele-Vrhe).

V kategoriji U-15 je slavil Emil Sinković iz Zagreba, ki je v finalnem srečanju premagal Vala Predika (ŠD Sele-Vrhe) z 21:10. Tretje mesto sta osvojila Luka Pranić iz Zagreba in Marko Haber (BK Karizma). V predtekmovanju smo spremljali zelo atraktivno tekmo med Tijanom Paškvanom (BK Karizma) in Borom Mistralom iz Olimpije, ki se je končala z 25:27!

Me dekleti U-15 se je odvijala prava borba in nepredvidljive tekme, tako kot vedno…. Ravenčanki Nina Razgoršek in Bela Oder sta začeli silovito, in v svojih predtekmovalnih skupinah premagali vse svoje nasprotnice brez večjih težav, Nina je med drugim premagala tudi Deo Hasenoehrl iz Zagreba z 21:16! Obe sta se zanesljivo uvrstili v polfinale, kjer se je nato obema zalomilo. Razgorškovo je presenetila nepopustljiva in vse boljša Kara Zorman iz Slovenj Gradca, ki je zmagala z 15:21. Na drugem polfinalnem srečanju pa je Hasenoehrlova premagala Odrovo z 21:19. V finalu je Zagrebčanka izkoristila svoje izkušnje in premagala Zormanovo z 21:14.

Generalni pokrovitelj otroškega badminton festivala je bilo podjetje Orodjarstvo Polovšek, ostali pokrovitelji so: Občina Ravne na Koroškem, Zavarovalnica Triglav, AC Koroška, Badmintonska zveza Slovenije,  Printink Prevalje, Slaščičarna Polanšek in Slaščičarna Senica.

Povezava na rezultate:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=C2B4F2B1-F8C9-4389-8E83-B714E015EF84

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Badmintonček-badmintončica