Spremljajte nas

Badmintonček-badmintončica

Badmintonček – Badmintončica 2017

Nemogoče je bilo izbrati najatraktivnejšo potezo turnirja… V soboto, 20. maja 2017 je v organizaciji BK Karizma na Ravnah na Koroškem potekal otroški badminton festival, poimenovan Badmintonček –Badmintončica 2017.  Na Ravnah se je zbralo 60 mladih badmintonistov in badmintonistk iz koroških in slovenskih klubov ter dveh klubov iz tujine -BK Austria Email Knittelfeld in najboljšega…

Badmintonček –Badmintončica 2017

Nemogoče je bilo izbrati najatraktivnejšo potezo turnirja…

V soboto, 20. maja 2017 je v organizaciji BK Karizma na Ravnah na Koroškem potekal otroški badminton festival, poimenovan Badmintonček –Badmintončica 2017.  Na Ravnah se je zbralo 60 mladih badmintonistov in badmintonistk iz koroških in slovenskih klubov ter dveh klubov iz tujine -BK Austria Email Knittelfeld in najboljšega hrvaškega kluba BK Medvedgrad iz Zagreba. Najštevilčnejša je bila domača zasedba, ki je bila zastopana s kar 20 tekmovalci ter še dveh iz OŠ Koroški jeklarji. Najuspešnejši na turnirju so bili igralci iz BK Branik Maribor in BK Medvedgrad Zagreb.

A bolj kot sami rezultati je bila pomembna medsebojna izmenjava izkušenj, druženje in prijetno vzdušje z dogajanjem ob igriščih. Kot organizatorji smo želeli izbrati tudi najatraktivnejšo potezo turnirja….a smo kaj hitro spoznali, da je to »misija nemogoče«, saj je bilo atraktivnih in nepredvidljivih potez na igriščih na pretek. S svojo domiselnostjo so otroci presenečali tudi starše in ostale spremljevalce, ki so dodobra napolnili tribune telovadnice OŠ Prežihovega Voranca.

V kategoriji dečkov U-9  je nastopilo pet dečkov, ki so odigrali medsebojne tekme. Najboljši je bil Jurij Vodan Jecelj iz BK Branik, ki je zmagal na vseh štirih tekmah. V boju za drugo mesto je Jakob Zmrzlekar iz Maribora premagal Leona Sela iz BK Kungota v pravi drami z 2:1 (11:9; 9:11,11:6). Brez medalje sta tokrat ostala sedemletna Prevaljčana, oba člana BK Karizma, Boštjan Pušnik in Max Titovšek. V zadnjih dveh mesecih sta se že tretjič pomerila med sabo na turnirjih – marca v Črni, pred kratkim na preglednem turnirju interesne dejavnosti na OŠ Koroški jeklarji, obakrat je bil uspešnejši Max, tokrat pa je presenetil Boštjan z zmago v setih (11:6; 11:8). Le kaj bosta »skuhala« na naslednjem dvoboju?!

Med deklicami U-9 je zanesljivo zmago dosegla Avstrijka Julia Kopp iz Knittelfelda. V finalu je premagala Ano Bajić iz Zagreba z 2:0 (11:8; 11:3). V tekmi za tretje mesto je Nina Gleich iz Maribora premagala Ravenčanko Manco Kotnik v zanimivi tekmi, ki se je končala s tesnim izidom v setih (11:9; 11:8). Med osmerico deklic so se z lepimi igrami izkazale tudi domačinke Petra Popič, Ema Šuštar in Sati Tarkuš.

Kategorija dečkov U-11 je že v predtekmovanju postregla z neverjetnimi končnicami. V skupini B se je večina tekem odločala v treh setih. Veliko smole je imel Slovenjgradčan Lovro  Jovan, ki je tri tekme odigral v treh setih, dve tekmi izgubil in tako se ni uspel uvrstiti v polfinale. V skupini A sta se v večnem koroškem dvoboju ponovno srečala Nitai Tarkuš in Aljaž Mlekuš. Po treh setih je zmagal Nitai z 2:1 (8:11; 11:10; 7:11). V finalnem srečanju je Nitai Tarkuš premagal Mariborčana Gašperja Bastiča in tako ponovil lansko zmago na Badmintončku, takrat še v kategoriji U-9. Finalna tekma se je končala v setih z 2:1 (8:11; 11:10; 11:6). V tekmi za tretje mesto je slavil Aljaž Mlekuš proti neugodnemu Zagrebčanu Franu Farkašu z rezultatom 2:0 (11:9 ; 11:9).

Zelo zanimiva je bilo med deklicami kategorije U-11,  kjer je slavila  Zagrebčanka Vlatka Kopsa, ki je bila v finalu boljša od Mariborčanke Dee Medved z 2:0 (11:6; 11:7). V tekmi za tretje mesto  je Zagrebčanka Antonela Vekić premagala Ajdo Kotnik iz BK Karizma. Tekma se je končala v treh setih z 2:1 (11:7; 10:11; 11:7). Zanimivo, obe sta se srečali že v predtekmovanju, kjer je prav tako v treh setih slavila Antonela (11:10; 6:11; 11:2).

Kategoriji fantov in deklet U-13 sta bili najbolj množični, pri fantih je bilo prijavljenih 13 igralcev  in pri dekletih 15 igralk. Ta disciplina je bila zanimiva iz vidika, ker bo v soboto, 2. junija 2017 v Ljubljani državno prvenstvo v tej kategoriji. Tako je bila za nekatere to zadnja priprava pred DP. Pri fantih je slavil Dravograjčan Noa Laznik (BK Branik Maribor), ki se je v finalu pomeril s Domnom Rubinom iz BK Bit Ljubljana in slavil z 2:0 (11:4; 11:7). V tekmi za tretje mesto je Emil Sinković iz Zagreba dosegel zmago proti Alekseju Klemenčiču iz ŠD Sele-Vrhe z 2:0 (11:9; 11:7). Veliko poguma in borbene igre v tej kategoriji so pokazali tudi domači igralci, ki badminton igrajo šele nekaj mesecev – Tijan Paškvan, Valentin Gorenšek, Ahmed Husić in Anžej Kušej, slednjemu se je celo uspelo uvrstiti v četrtfinale.

Med dekleti U-13 smo bili priča hrvaškemu finalu med Deo Hasenoehrl in Nero Novosel, ki sta v polfinalu  bili boljši od domačink Nine Razgoršek in Mance Mlinarič. V finalu je zmago dosegla odlična Dea Hasenoehrl, ki je slavila z izidom 11:2; 11:9.  V tekmi za tretje mesto sta se pomerili med sabo klubski kolegici Nina in Manca in v zanimivi tekmi je zmaga pripadla Nini Razgoršek z 2:0 (11:9;11:6). V četrtfinalu sta bili še dve domačinki, Bela Oder (BK Karizma) in Nastja Kresnik iz OŠ Koroški jeklarji. Bela je igrala odlično že v predtekmovanju, ko je dosegla tri zmage, še posebej je bila odlična njena tekma proti Zrinki Kopsa iz Zagreba (11:10; 8:11; 11:9). V četrtfinalu sta se srečali z Manco Mlinarič, ki je bila od nje boljša 6:11; 8:11.

Kategorija U-15 ni bila z veliko udeležbe. Med fanti je slavil Simon Mernik pred Miho Roškaričem  (oba BK Branik Maribor), tretji je bil Tomaž Uršnik iz OŠ Koroški jeklarji. Pri dekletih je zmagala Stefanie Rampitsch iz Knittelfelda, druga je bila Anja Mravlak iz BK Karizma in tretja Avstrijka Anja Koenig.

Najuspešnejši so bili tekmovalci iz BK Branik Maribor z osmimi osvojenimi medaljami in BK Medvedgrad iz Zagreba, z šestimi osvojenimi medaljami. Zadovoljni smo lahko tudi Korošci s petimi medaljami – tri so osvojili igralci/lke BK Karizma, eno zlato medaljo ŠD Sele-Vrhe in ena bronasta medalja za OŠ Koroški jeklarji. A bolj kot medalje je bila tokrat pomembna medsebojna izmenjava izkušenj, med domačini in gosti iz Maribora, Avstrije in Hrvaške. Mnogim je bilo to prvo malo večje tekmovanje. Lep otroški badminton festival, ki bo mnogo kateremu otroku še dolgo ostal v spominu, saj so vsi udeleženci prejeli priznanje in čokolado za udeležbo na festivalu. Najboljši so prejeli medalje z logotipom turnirja. Obiskovalcem smo pred vhodom ponudili kavo gratis –»Badminton Caffe«, da je hitreje in prijetneje minilo tudi številnim gledalcem. Kot poseben gost festivala se je nam pridružil župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen,  ki je v nagovoru zaželel vsem udeležencem in gostom dobrodošlico na Ravnah  in podelil medalje najboljšim v kategorijah U-9 in U-11.

Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo sponzorjem –  Občina Ravne na Koroškem, Printink, Slaščičarna Polanšek, Orodjarstvo Polovšek, AC Koroška, Insert in Gostilna Krebs Mežica.

REZULTATI:

U-9 –dečki:

1. Jurij Vodan Jecelj –BK Branik Maribor
2. Jakob Mrzlekar –BK Branik Maribor
3. Leon Sel – BK Kungota
4. Boštjan Pušnik –BK Karizma
5. Max Titovšek –BK Karizma

U-9 – deklice:

1. Julia Kopp  -BK Austria Email Knittelfeld
2. Ana Bajić – BK Medvedgrad Zagreb
3. Nina Gleich –BK Branik Maribor
4. Manca Kotnik –BK Karizma
5. Ajda Mihajlović – BK Kungota
6. Sati Tarkuš –BK Karizma
7. Petra Popič –BK Karizma
8. Ema Šuštar –BK Karizma

U-11- dečki:

1. Nitai Tarkuš –ŠD Sele-Vrhe
2. Gašper Bastič –BK Branik Maribor
3. Aljaž Mlekuš –BK Karizma
4. Fran Farkaš –BK Medvedgrad Zagreb
5. Lovro Jovan  -ŠD Sele-Vrhe
6. Sergej Filip Ilić – BK Karizma
7. Tine Zorman – BK Branik Maribor

U-11-deklice:

1. Vlatka Kopsa –BK Medvedgrad Zagreb
2. Dea Medved – BK Branik Maribor
3. Antonela Vekić – BK Medvedgrad Zagreb
4. Ajda Kotnik – BK Karizma
5. Zoja Strah –BK Karizma
6. Izabela Lever –ŠD Sele-Vrhe

U-13 – dečki:

1. Noa Laznik –BK Branik Maribor
2. Domen Rubin –BK Bit Ljubljana
3. Emil Sinković – BK Medvedgrad Zagreb
4. Aleksej Klemenčič –ŠD Sele-Vrhe
5./8. Krešimir Petričević –BK Medvedgrad Zagreb
5./8. David Majcen –ŠD Sele-Vrhe
5./8. Anžej Kušej – BK Karizma
5./8. Val Predik – ŠD Sele-Vrhe
9. Matevž Rednak –BK Črna
10. Tijan Paškvan – BK Karizma
11./12. Valentin Gorenšek – BK Karizma
11/12. Ahmed Husić – BK Karizma
13. Jan Petelinek – BK Austria Email Knittelfeld

U-13 – dekleta:

1.Dea Hasenoehrl –BK Medvedgrad Zagreb
2. Nera Novosel –BK Medvedgrad Zagreb
3. Nina Razgoršek – BK Karizma
4. Manca Mlinarič –BK Karizma
5./8. Mia Bratkovič –BK Branik Maribor
5./8. Zrinka Kopsa – BK Medvedgrad Zagreb
5./8. Nastja Kresnik – OŠ Koroški jeklarji
5./8. Bela Oder –BK Karizma
9./12. Ela Žagar –BK Branik Maribor
9./12. Kara Zorman – ŠD Sele-Vrhe
9./12. Samira Kloeckl – BK Austria Email Knittelfeld
9./12. Alma Sekereš –BK Karizma
13./15. Tisa Simerl –BK Branik Maribor
13./15. Zala Lesjak – BK Karizma
13./15. Ela Tarkuš Trikič – BK Branik Maribor

U-15 fantje:

1. Simon Mernik –BK Branik Maribor
2. Miha Roškarič – BK Branik Maribor
3. Tomaž Uršnik – OŠ Koroški jeklarji

U-15 dekleta:

1. Stefanie Rampitsch –BK Austria Email Knittelfeld
2. Anja Mravlak – BK Karizma
3. Anja Koenig – BK Austria Email Knittelfeld

 

pripravil:
Bojan Breznik

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Badmintonček-badmintončica