Spremljajte nas

Dogodki

Devet kandidatov za mladinsko evropsko prvenstvo v Talinu

Od 7. – 16. septembra 2018 bo v Talinu (Estonija) potekalo že 26. mladinsko evropsko prvenstvo v badmintonu. Na zadnjem MEP-u v francoskem Mulhousu sta Miha Ivanič in Nika Arih v mešanih dvojicah osvojila bronasto medaljo, kar je druga slovenska medalja v badmintonu v zgodovini in prva medalja v samostojni Sloveniji. V bivši državi je…

Od 7. – 16. septembra 2018 bo v Talinu (Estonija) potekalo že 26. mladinsko evropsko prvenstvo v badmintonu. Na zadnjem MEP-u v francoskem Mulhousu sta Miha Ivanič in Nika Arih v mešanih dvojicah osvojila bronasto medaljo, kar je druga slovenska medalja v badmintonu v zgodovini in prva medalja v samostojni Sloveniji. V bivši državi je že leta 1971 na drugem mladinskem evropskem prvenstvu v Gottwaldovu bronasto medaljo v posamični konkurenci osvojila Lučka Križman.

Selektorica Maja Kersnik je izbrala devet kandidatov za nastop v Talinu, in sicer so to: Ian Spiller (BK Olimpija), Klemen Lesničar (BK Branik), Domen Lonzarič (BK Branik), Jaka Ivančič (BK Medvode), Blaž Smrkolj (BK Bit), Miha Masten (BK Branik), Petra Polanc (BK Medvode), Nike Brajkovič (BK Bit) in Maruša Vračar (BK Olimpija). V Estonijo bo verjetno odpotovala ekipa treh fantov in treh deklet. Končna ekipa bo znana v začetku avgusta.

Na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Mulhousu sta naslova v posamični konkurenci osvojila Toma Junior Popov iz Francije in Julie Dawal Jakobsen iz Danske. V dvojicah so zmagali Thom Gicquel in Toma Junior Popov iz Francije ter Švedinji Emma Karlsson in Johanna Magnusson. V mešanih dvojicah sta bila najboljša Rodion Alimov in Alina Davletova iz Rusije, medtem ko so se ekipnega naslova veselili Francozi.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

TEDEN ŠPORTA 2019 -TEDEN BADMINTONA

Od 17. maja do 26. maja 2019 bodo na Ravnah potekale različne aktivnosti športnih...

Seminarski trening z Majo Tvrdy: Analiza backhand udarca

Foto: Peter Recko V soboto, 20. aprila se nam obeta še en zanimiv seminarski...

Valamar Junior Open 2019: V Dubrovniku tri slovenske uvrstitve v četrtfinale

Od 5.-7. aprila 2019 je v Dubrovniku potekal mednarodni mladinski turnir Valamar Junior Open 2019,...

71. KBJL turnir-Slovenj Gradec: Znani zmagovalci Koroškega pokala v badmintonu

Na sliki: Andreja Preložnik, zmagovalka KPB v sezoni 2018/2019 (Foto: Peter Recko) V organizaciji...

Več v Dogodki