Spremljajte nas

Dogodki

Devet kandidatov za mladinsko evropsko prvenstvo v Talinu

Od 7. – 16. septembra 2018 bo v Talinu (Estonija) potekalo že 26. mladinsko evropsko prvenstvo v badmintonu. Na zadnjem MEP-u v francoskem Mulhousu sta Miha Ivanič in Nika Arih v mešanih dvojicah osvojila bronasto medaljo, kar je druga slovenska medalja v badmintonu v zgodovini in prva medalja v samostojni Sloveniji. V bivši državi je…

Od 7. – 16. septembra 2018 bo v Talinu (Estonija) potekalo že 26. mladinsko evropsko prvenstvo v badmintonu. Na zadnjem MEP-u v francoskem Mulhousu sta Miha Ivanič in Nika Arih v mešanih dvojicah osvojila bronasto medaljo, kar je druga slovenska medalja v badmintonu v zgodovini in prva medalja v samostojni Sloveniji. V bivši državi je že leta 1971 na drugem mladinskem evropskem prvenstvu v Gottwaldovu bronasto medaljo v posamični konkurenci osvojila Lučka Križman.

Selektorica Maja Kersnik je izbrala devet kandidatov za nastop v Talinu, in sicer so to: Ian Spiller (BK Olimpija), Klemen Lesničar (BK Branik), Domen Lonzarič (BK Branik), Jaka Ivančič (BK Medvode), Blaž Smrkolj (BK Bit), Miha Masten (BK Branik), Petra Polanc (BK Medvode), Nike Brajkovič (BK Bit) in Maruša Vračar (BK Olimpija). V Estonijo bo verjetno odpotovala ekipa treh fantov in treh deklet. Končna ekipa bo znana v začetku avgusta.

Na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Mulhousu sta naslova v posamični konkurenci osvojila Toma Junior Popov iz Francije in Julie Dawal Jakobsen iz Danske. V dvojicah so zmagali Thom Gicquel in Toma Junior Popov iz Francije ter Švedinji Emma Karlsson in Johanna Magnusson. V mešanih dvojicah sta bila najboljša Rodion Alimov in Alina Davletova iz Rusije, medtem ko so se ekipnega naslova veselili Francozi.

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2020 v soboto 11. januarja, 1. državni turnir U-15 na Prevaljah že 12. oktobra 2019…?!?

Na sliki: Klara Novak, DP U-15 Prevalje 2019 (Foto: Peter Recko) V pripravi je...

11. Mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje YI 2019

Na sliki: Marko Haber (Foto: Peter Recko) V soboto, 25. maja 2019 bo v...

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia...

FZ Forza Slovenia International 2019: 220 udeležencev iz 41 držav!

Na sliki: Linda Zetchiri (Bolgarija) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki...

Več v Dogodki