Spremljajte nas

Aktualno

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo državno prvenstvo srednjih šol v badmintonu v posamični konkurenci. V dvorani DSŠ Lendava se je zbralo 87 dijakov in dijakinj, ki so se pomerili v štirih kategorijah (dijaki licencirani, dijakinje licencirane, dijaki nelicencirani in dijakinje nelicencirane). V kategoriji dijaki licencirani je…

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko

V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo državno prvenstvo srednjih šol v badmintonu v posamični konkurenci. V dvorani DSŠ Lendava se je zbralo 87 dijakov in dijakinj, ki so se pomerili v štirih kategorijah (dijaki licencirani, dijakinje licencirane, dijaki nelicencirani in dijakinje nelicencirane).

V kategoriji dijaki licencirani je državni naslov osvojil Jaka Ivančič (Gimnazija Šentvid Ljubljana), ki je v finalnem srečanju premagal Maja Poboljšaja (Gimnazija Ledina) z rezultatom 15:11 in 15:14. Tretje mesto sta osvojila Gregor Alič (Gimnazija Bežigrad) in Nik Zupančič (ŠS Novo Mesto). Med dijakinjami licenciranimi sta se v finalu srečali dve predstavnici Gimnazije Šiška. Anja Jordan je presenetila starejšo Nike Brajkovič in jo premagala v treh setih z izidom 9:15, 15:8 in 15.12. Bronasti medalji sta osvojili Lina Pipan (Gimnazija Šentvid Ljubljana) in Zala Žuran (II. Gimnazija Maribor).
Med nelicenciranimi sta državna naslova osvojila Jakob Čelig in Neža Kramarič (oba II. Gimnazija Maribor). Čelig je v finalu premagal Leona Geršaka (ŠC Celje) z rezultatom 21:17. Tretje mesto sta osvojila Jakob Jerše (Gimnazija Bežigrad) in Dejan Zorenč (ŠC Celje). Med dijakinjami je Kramaričeva v finalu bila boljša od Nuša Mali, ki prav tako prihaja iz II. Gimnazije Maribor, z izidom 21:16. Bronasti medalji sta osvojili Sabina Korošak (Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci) in Maruša Rus (Gimnazija Brežice).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Aktualno