Spremljajte nas

Aktualno

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo državno prvenstvo srednjih šol v badmintonu v posamični konkurenci. V dvorani DSŠ Lendava se je zbralo 87 dijakov in dijakinj, ki so se pomerili v štirih kategorijah (dijaki licencirani, dijakinje licencirane, dijaki nelicencirani in dijakinje nelicencirane). V kategoriji dijaki licencirani je…

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko

V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo državno prvenstvo srednjih šol v badmintonu v posamični konkurenci. V dvorani DSŠ Lendava se je zbralo 87 dijakov in dijakinj, ki so se pomerili v štirih kategorijah (dijaki licencirani, dijakinje licencirane, dijaki nelicencirani in dijakinje nelicencirane).

V kategoriji dijaki licencirani je državni naslov osvojil Jaka Ivančič (Gimnazija Šentvid Ljubljana), ki je v finalnem srečanju premagal Maja Poboljšaja (Gimnazija Ledina) z rezultatom 15:11 in 15:14. Tretje mesto sta osvojila Gregor Alič (Gimnazija Bežigrad) in Nik Zupančič (ŠS Novo Mesto). Med dijakinjami licenciranimi sta se v finalu srečali dve predstavnici Gimnazije Šiška. Anja Jordan je presenetila starejšo Nike Brajkovič in jo premagala v treh setih z izidom 9:15, 15:8 in 15.12. Bronasti medalji sta osvojili Lina Pipan (Gimnazija Šentvid Ljubljana) in Zala Žuran (II. Gimnazija Maribor).
Med nelicenciranimi sta državna naslova osvojila Jakob Čelig in Neža Kramarič (oba II. Gimnazija Maribor). Čelig je v finalu premagal Leona Geršaka (ŠC Celje) z rezultatom 21:17. Tretje mesto sta osvojila Jakob Jerše (Gimnazija Bežigrad) in Dejan Zorenč (ŠC Celje). Med dijakinjami je Kramaričeva v finalu bila boljša od Nuša Mali, ki prav tako prihaja iz II. Gimnazije Maribor, z izidom 21:16. Bronasti medalji sta osvojili Sabina Korošak (Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci) in Maruša Rus (Gimnazija Brežice).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno