Spremljajte nas

Poročila

DP U-11: Petra Fužir Pikl in Lucija Krančan do bronaste medalje!

Na državnem prvenstvu U-11 sta bronasto medaljo v dvojicah med deklicami osvojili Petra Fužir Pikl in Lucija Krančan, kar je prva medalja za BK Karizma v kategoriji U-11 na državnih prvenstvih! V posamični konkurenci je Arijalda Mustafić osvojila 5.-8. mesto! Na Mirni je nastopila deveterica otrok iz ravenskega kluba in uspeh je še toliko večji,…

Na državnem prvenstvu U-11 sta bronasto medaljo v dvojicah med deklicami osvojili Petra Fužir Pikl in Lucija Krančan, kar je prva medalja za BK Karizma v kategoriji U-11 na državnih prvenstvih! V posamični konkurenci je Arijalda Mustafić osvojila 5.-8. mesto! Na Mirni je nastopila deveterica otrok iz ravenskega kluba in uspeh je še toliko večji, ker glavnina teh igra oz. trenira badminton šele kakšno leto dni…Državna prvaka med posamezniki sta postala Matic Cerar iz Medvod in Tinkara Alič iz BK Olimpija.

Za nami je še zadnje letošnje DP v badmintonu, v kategoriji U-11, ki je potekalo na Dolenjskem. Pred začetkom sezone 2018/2019 še ni kazalo, da bomo imeli tako številčno zasedbo otrok v tej kategoriji, a se je v zadnjih mesecih skozi interesno dejavnost na OŠ Koroški jeklarji sformirala zanimiva ekipa deklic, ki igrajo badminton šele kakšno leto dni. Kasneje so se priključile rednim treningom v klubu. Po dveh turnirjih – Veselem badmintonu v decembru in Badmintončku v januarju, je njihovo znanje bliskovito naraščalo in udeležba na državnem prvenstvu ob koncu sezone je bila le še pika na i. Med temi je edini fant Boštjan Pušnik, ki je najmlajši ( letnik 2010), trenira nekoliko dalj časa ter vseskozi napreduje in bo v prihodnje zagotovo posegel po visokih mestih v kategoriji U-11. Sodelovanje in seminarski treningi z Majo Tvrdy tekom sezone so tako že obrodili sadove in vse boljši rezultati se kažejo tudi pri najmlajših…

 

Bronasta medalja v dvojicah za Petro in Lucijo

In kaj vse se je dogajalo na Mirni? Anja, Petra, Sati, Arijalda, Lucija, Lana, Nuška, Beja in Boštjan, so se izkazali predvsem z veliko volje in želje po uspehu, čeprav so na nasprotni strani mreže proti njim stali že sami izkušeni tekmovalci z veliko daljšim stažom igranja badmintona. Ni jim zaradi tega zmanjkalo poguma in so se korajžno spustili v boj za točke in v predtekmovanju smo lahko videli nekaj zelo razburljivih tekem. Bilo je tudi nekaj “vročih” klubskih dvobojev. Eden takih je potekal med Anjo Gerhold in Lano Krančan. Potrebno je bilo kar 45 minut igre, da smo dobili zmagovalko! To je bila tudi najdaljša tekma na prvenstvu! Zmago je naposled z veliko preobrati dobila v svoj prid Lana z izidom 23:21, 14:21 in 21:15. Nič kaj po dramatičnosti ni zaostajala tudi tekma, ko je neumorna Sati Tarkuš, ki je potrebovala 40 minut igre, da končno “stre oreh”, ki se je imenoval Fiona Hawlina iz BK Olimpija. Tekma se je končala v treh setih z izidom 21:17, 17:21 in 22:20. Trije seti so bili potrebni tudi na tekmi med Nuško Uršej Marinč in Isabelo Šeme iz BK Bit Ljubljana, ki se je končala z zmago Šemetove z 17:21, 23:21 in 21:10. Devetletni Boštjan Pušnik je bil zelo blizu v prvem setu proti Laru Košarju (Konex Ljubljana), tekma se je končala z izidom 20:22 in 11:21.

V posamični konkurenci je najboljši rezultat uspel Arijaldi Mustafić, ki se je iz predtekmovanja uspela zanesljivo uvrstiti v četrtfinale, kjer jo je nato v boju za medaljo izločila odlična domačinka Lana Livk. Arijalda je tako osvojila izvrstno 5.-8. mesto.

V dvojicah deklic nekoliko smole pri žrebu, saj sta Arijalda Mustafić in Sati Tarkuš naleteli na Tinkaro Alič in Lano Livk (BK Olimpija/BK Mirna), ki sta bili zanesljivo najboljša dvojica med deklicami na prvenstvu in sta suvereno osvojili naslov državnih prvakinj. Svojo priložnost sta pa odlično izkoristili Petra Fužir Pikl in Lucija Krančan, ki sta po zmagi nad Lučko Perme in Fiono Hawlina (BK Olimpija) z izidom 21:16 in 21:6 uspeli se uvrstiti v polfinale in na koncu osvojili bronasto medaljo v dvojicah! Blizu uspeha sta bili tudi Anja Gerhold in Lana Krančan, vendar sta morali priznati poraz v tekmi z Elo Zukanović in Majo Mavec iz Konex Ljubljana, ki sta bili boljši z izidom 14:21 in 17:21. Hrabro sta se borili Beja Hribernik in Nuška Uršej Marinč v tekmi z Isabelo Šeme in Mio Mesarič Kranjec (BK Bit Ljubljana), slednji sta slavili z 7:21 in 10:21. Nuška Uršej Marinč je v mešanih dvojicah združila moči z Boštjanom Pušnikom in sta v tekmi na izločanje izgubila z Timom Anzeljem in Lučko Perme (BK Mirna/BK Olimpija) z izidom 10:21 in 7:21.

Vsem dekletom in fantu čestitke za pravi pogum in dobre igre, še boljši rezultati v bližnji prihodnosti zagotovo še pridejo…Zaenkrat slavo in veselje prepuščamo še drugim…

 

Najboljša posameznika Matic Cerar iz Medvod in Tinkara Alič iz BK Olimpija

…Najuspešnejši tekmovalci državnega prvenstva U-11 s tremi osvojenimi medaljami so postali Nikita Peshekhonov iz Lendave, Tinkara Alič iz BK Olimpije, Lana Livk in Nele Mežnaršič ( oba iz Mirne). Med posamezniki je državni prvak postal Matic Cerar iz Medvod, ki je v finalu prepričljivo premagal Anela Pahorja iz Lendave z rezultatom 21:9 in 21:7. Tretji mesti sta osvojila Nikita Peshekhonov (BK Mladost) in Nele Mežnaršič (BK Mirna). Pri deklicah je najboljša posameznica Tinkara Alič (BK Olimpija), ki je v finalu v treh setih premagala Tijo Horvat iz Lendave z izidom 21:18, 12:21 in 21:15. Bronasti medalji sta osvojili Lana Livk (BK Mirna) in Maja Mavec (BK Konex). V dvojicah med fanti sta zmagala Nikita Peshekhonov in Anel Pahor (BK Mladost), ki sta v finalu premagala Tima Anzelja in Neleta Mežnaršiča (BK Mirna) z 21:14 in 21:9. Bronaste medalje so osvojili Maks-Ian Mattias in Aleks Sedej (BK Bit) ter Jure Blazina in Peter Perme (BK Ljubljana/BK Olimpija). Pri deklicah sta dominirali Tinkara Alič in Lana Livk (BK Olimpija/BK Mirna), ki sta v finalu bili boljši od Maje Mavec in Ele Zukanović (BK Konex) z izidom 21:6 in 21:5. Bronaste medalje so osvojili Mia Mesarič Kranjec in Isabela Šeme (BK Bit) ter Petra Fužir Pikl in Lucija Krančan (BK Karizma). V mešanih dvojicah sta Nikita Peshekhonov in Tija Horvat (BK Mladost) v finalu premagala Matica Cerarja in Tinkaro Alič (BK Medvode/BK Olimpija) z izidom 21:10, 16:21 in 21:13. Bronaste medalje so osvojili Maks-Ian Mattias in Isabela Šeme (BK Bit Ljubljana) ter Nele Mežnaršič in Lana Livk (BK Mirna).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila