Spremljajte nas

Poročila

DP U-11 in U-17: Na DP U-11 zmagovalci iz štirih različnih klubov

Na državnem prvenstvu do 11. let so bili zmagovalci iz štirih različnih klubov, do 17. let so bili najuspešnejši igralci BK Ljubljana. Tekme DP do 11. let so postregle z veliko lepimi predstavami in zelo razkropljeno konkurenco po slovenskih klubih. Pri deklicah je zelo suvereno zmagala Naja Horvat ((BK Mladost), ki je v finalu ugnala…

Na državnem prvenstvu do 11. let so bili zmagovalci iz štirih različnih klubov, do 17. let so bili najuspešnejši igralci BK Ljubljana.

Tekme DP do 11. let so postregle z veliko lepimi predstavami in zelo razkropljeno konkurenco po slovenskih klubih. Pri deklicah je zelo suvereno zmagala Naja Horvat ((BK Mladost), ki je v finalu ugnala Medvodčanko Teodoro Milivojević z izidom 21:14 in 21:12. Bronasti medalji sta osvojili Mia Sketelj (BK Medvode) in Mia Oletić (BK Mladost). Naša Ilhana Mustafić je v predtekmovanju dvakrat zmagala. Najprej je premagala Piko Škrlj z Mirne (21:11, 21:8) in nato še Milo Vrhovnik (BK Mengeš) v razburljivi tekmi z rezultatom 21:18 in 21:19. V četrtfinalu je nato morala kljub dobri igri priznati premoč Sketljovi z rezultatom 15:21 in 18:21.

Med fanti je naslov državnega prvaka osvojil Maks Trampuž (BK Konex), ki je v finalu premagal Dina Mašića (BK Medvode) z izidom 21:19 in 21:10. Bronaste medalje so osvojili Bor Zaletel (BK Bit) in Rok Halič (BK Kungota). Dejan Pušnik (BK Karizma) je odlično odigral skupinski del predtekmovanja. Najprej je premagal Martina Oražma (BK Mengeš) z izidom 21:7 in 21:14. Izvrstno tekmo je prikazal proti Urbanu Železniku z Mirne, ki ga je ugnal z rezultatom 21:12 in 24:22! V osmini finala mu je zmanjkalo moči in zasluženo je zmago slavil Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 11:21 in 15:21. Tin Prasnic (BK Karizma) je dvakrat izgubil tekmo, vendar je obakrat v drugem setu pokazal konkurenčnost. Na prvi tekmi je bil od njega boljši Jon Stušek (BK Ljubljana) z rezultatom 8:21 in 16:21, v drugi tekmi ga je premagal Matic Podvez (BK Bit) z izidom 8:21 in 16:21!

Zelo dober vtis sta Dejan in Tin pustila v igri dvojic, kjer sta bila tudi med nosilci.  V tekmi za tretje mesto sta prikazala zelo dobro igro in šele v podaljšku tretjega seta morala priznati zmago dvojici, Žanu Kirmu in Urbanu Železniku z Mirne (17:21, 21:11, 21:23), ki sta osvojila bronasto medaljo. Prav tako bronasta sta bila Rok Halič in Maks Trampuž (BK Kungota/BK Konex). V finalu sta Din Mašić in Bor Zaletel (BK Medvode/BK Bit) premagala Tjaža Novak Lešnika in Žana Skarlovnika (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:16 in 21:14.

V dvojicah med deklicami sta v tekmi za polfinale Ilhana Mustafić in Pika Škrlj (BK Karizma/BK Mirna) premagali Saro Bregar in Milo Vrhovnik (BK Mengeš) z rezultatom 18:21, 21:17 in 21:9. V tekmi za finale sta nato izgubili proti kasnejšima državnima prvakinjama Teodoro Milivojević in Mio Sketelj (BK Medvode) z izidom 6:21 in 7:21. Srebrno medaljo sta osvojili Naja Horvat in Mia Oletić (BK Mladost). Poleg Ilhane in Pike sta bron osvojili še igralki iz Mengša, Julija Božnik in Anika Petrič.

V mešanih dvojicah U-11 sta državna prvaka postala Maks Trampuž in Naja Horvat (BK Konex/BK Mladost), ki sta v finalu ugnala Dina Mašića in Teodoro Milivojević (BK Medvode) z izidom 19:21, 21:16 in 21:19. Bronaste medalje so osvojili Sven Pahor in Mia Oletić (BK Mladost) ter Rok Halič in Mia Sketelj (BK Kungota/BK Medvode). Dejan Pušnik in Ilhana Mustafić sta osvojila 5.-8. mesto. V prvi tekmi sta bila uspešna proti Maticu Podvezu in Bredi Smolej (BK Bit) z rezultatom 21:7 in 21:11. V tekmi za polfinalu sta izgubila proti Dinu Mašiću in Teodori Milivojević (BK Medvode) z rezultatom 1:21 in 11:21.

 

Do 17. let sta bila najboljša Anja Blazina  in Žiga Podgoršek

Do 17. let je bila pri dekletih posamezno prepričljivo najboljša Anja Blazina (BK Ljubljana), ki je v klubskem finalu premagala Ariano Korent. Bronasti medalji sta osvojili Nika Bedič in Iva Koša (obe BK Mladost). Pri fantih je odsotnost prvega nosilca Marka Koroše izkoristil Žiga Podgoršek (BK Medvode), ki je v finalu premagal Nal Pala Stankova (BK Ljubljana). Tretji mesti sta osvojila Gašper Debevec in Gašper Trobec (oba BK Ljubljana). Pri dekletih sta v dvojicah bili najboljši Anja Blazina in Ariana Korent (BK Ljubljana). Srebrno medaljo sta osvojili Tinkara Alič in Vesna Halič (BK Olimpija/BK Kungota). Tretja mesta so osvojili Kristina Kastelic in Manca Zupančič (BK Mirna) ter Nika Bedič in Iva Koša (BK Mladost). Pri fantovskih dvojicah sta v klubskem finalu zmagala Peter Kotnik in Gašper Trobec proti Gašperju Debevcu in Žigi Petriču (vsi BK Ljubljana). Bronaste medalje so osvojili Nal Pale Stankov in Peter Trobec (BK Ljubljana) ter Tim Škrlj in Vid Koščak (BK Mirna). V mešanih dvojicah sta državni naslov osvojila Gašper Trobec in Anja Blazina (BK Ljubljana), srebrno medaljo sta osvojila Žiga Podgoršek in Nika Bedič (BK Medvode/BK Mladost). Tretja mesta so osvojili Vid Koščak in Iva Koša ( BK Mladost) ter Nal Pale Stankov in Ariana Korent (BK Ljubljana).

Konec tedna nas v ŠC Dolgi most v Ljubljani čaka še DP do 13 in do 19 let v soboto in nato v nedeljo finale slovenske lige.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10.turnir bratstva in enotnosti: Na jubilejnem turnirju bo kar 200 udeležencev

V soboto, 29. januarja 2022 se bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski...

Medvode Yonex Cup 2021: Največ zlatih medalj za romunske predstavnike

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška) Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni...

Yonex Slovenia Future Series 2021 – Brežice: Dve medalji za Slovenijo!

Na sliki: Srebrni Nika Arih in Lia Šalehar (Slo), Foto: Veljko Jukič Od 25.-28....

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Več v Poročila