Spremljajte nas

Poročila

DP U-13, Ljubljana – 3. junij 2017

Prva koroška medalja na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah v badmintonu!     Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah. [caption id="attachment_595" align="alignleft" width="300"] Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah[/caption] V soboto, 3. junija 2017 je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v badmintonu v kategorijah U-13 in U-17 v posamični konkurenci in…

Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah

Prva koroška medalja na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah v badmintonu!     Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah.

Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah

Bronasta medalja Bele Oder in Alme Sekereš v dvojicah

V soboto, 3. junija 2017 je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v badmintonu v kategorijah U-13 in U-17 v posamični konkurenci in v dvojicah. V ŠC Dolgi most je nastopilo preko 100 tekmovalk in tekmovalcev iz vseh najboljših slovenskih klubov. S Koroške (a žal še ne po hitri cesti) so v Ljubljano pripotovale tri igralke: Nina Razgoršek, Bela Oder in Alma Sekereš iz BK Karizma. In pisala se je zgodovina koroškega badmintona, osvojena je bila namreč prva koroška medalja na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah v badmintonu! Bela Oder in Alma Sekereš sta osvojili bron v dvojicah deklet med U-13! Odlična tudi Nina Razgoršek, ki je klonila v četrtfinalu proti Anji Jordan, ki je kasneje osvojila naslov državne prvakinje.

A najprej gremo lepo po vrsti –  kaj vse se je dogajalo na to vročo soboto, v še bolj vroči dvorani športnega centra Dolgi most na 13 badminton igriščih…

Zjutraj so se najprej tekmovalci in tekmovalke pomerili v tekmah predtekmovalnih skupin v posamični konkurenci. Nina, Bela in Alma so tekmovale v konkurenci 22 tekmovalk v kategoriji deklet U-13. Izkazala se je Nina Razgoršek, ki je v predtekmovalni skupini G pometla s konkurenco in dosegla dve zanesljivi zmagi, najprej proti Mariborčanki Mii Bratkovič z 2:0 (21:17; 21:17) in nato je še premagala Manco Zupančič iz BK Mirna z 2:0 (21:13; 21:12). Bela in Alma sta nastopili v dveh zelo močnih skupinah in nista uspeli zabeležiti zmage. Bela je v prvi tekmi izgubila proti Anji Blazina iz BK Ljubljana 0:2 (12: 21; 8:21) in nato proti Katarini Kevo iz BK Brežice 0:2 (9:21; 6:21). Alma se je najprej pomerila z Evo Andrejaš iz BK Medvode in prvi set izgubila z veliko smole in zamudila priložnost za presenečenje – 0:2 (19:21; 11:21). Nato je imela zahtevno nasprotnico Niko Bedič iz BK Mladost, ki je ob koncu osvojila bronasto medaljo v tej kategoriji. Alma ji je morala priznati premoč z izidom 0:2 (5:21; 7:21). Med osem najboljših se je tako uspelo uvrstiti Nini Razgoršek. V četrtfinalu ji je nasproti stala najboljša slovenska igralka Anja Jordan iz BK Ljubljana. Slednja je pokazala svojo moč in zanesljivo premagala Nino z 0:2 ( 7:21; 4:21). Jordanova je nato postala državna prvakinja, v razburljivem finalu je premagala večno tekmico Špelo Alič iz BK Olimpija z 2:1 (18:21; 26:24; 21:14). Nina Razgoršek je tako osvojila 5.-8. mesto, kar je izjemen dosežek, kar jo za naslednjo sezono kategorije U-13 uvršča tudi med glavne nosilke na državnih turnirjih, saj bo na mladinski slovenski lestvici druga igralka te kategorije v sezoni 2017/2018.

V dvojicah deklet je bilo prijavljenih devet parov. Bela Oder in Alma Sekereš sta se v četrtfinalni tekmi pomerili z Kim Matovič iz BK Konex in Tinkaro Alič iz BK Olimpija, ki sta pred tem premagali Janino Benedik in Emo Uršič iz Ljubljane. Bela in Alma sta v prvi set krenili odločno in zanesljivo zmagali set z 21:12. Na začetku drugega seta sta zaostajali takoj z 0:4 in nato vseskozi lovili rezultat. Pri izidu 18:20 se je že zdelo, da bo potreben še tretji set, a je sledil preobrat. Ravenčanki sta najprej uspeli izenačiti na 20:20, nato povedli z 21:20, zadnjo točko za 22:20 in za končno zmago z 2:0 v setih, je dosegla Alma z diagonalnim kratkim udarcem, kar je pomenila ne-le uvrstitev v polfinale, ampak že osvojitev prve koroške medalje na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah v badmintonu!  Nato v polfinalu sta jima nasproti stali Anja Jordan iz BK Ljubljana in Katarina Kevo iz BK Brežice. Začelo se je zelo spodbudno in obetavno, takoj 2:0 v začetku prvega niza…. A se je nato le izkazalo, da sta nasprotnici premočni in sta slavili v setih z 0:2.

Ob koncu sezone 2016/2017 lahko ugotovimo, da je ta prva generacija ravenskega badmintona v mlajših kategorijah v slabih dveh letih naredila zelo velik korak naprej in viden napredek. Bronasta medalja v dvojicah in četrtfinale v posamični konkurenci sta rezultata, ki dekleta povsem približujejo  samemu vrhu te kategorije. V naslednji sezoni bodo dekleta letnikov 2005 med najstarejšimi v kategoriji U-13 in tako vsa štiri dekleta: Nina Razgoršek, Bela Oder, Alma Sekereš in Manca Mlinarič (ki je bila tokrat poškodovana) imajo veliko priložnost, da skozi vso sezono na državnih turnirjih krojijo sam vrh v tej kategoriji, tako v posamični konkurenci, kot tudi v dvojicah!

B.B.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Poročila