Spremljajte nas

Poročila

DP U-13: Vse zlate medalje za BK Ljubljana

Na sliki: Sergej Filip Ilić Dobili smo nove državne prvake v kategoriji U-13. Vse zlate medalje gredo v Ljubljano –v BK Ljubljana.  V nedeljo, 19. maja 2019 je v Medvodah potekalo DP U-13, kjer so se izkazali igralci BK Ljubljana, ki so osvojili naslove državnih prvakov v vseh petih disciplinah. Najboljša posameznika na DP sta…

Na sliki: Sergej Filip Ilić

Dobili smo nove državne prvake v kategoriji U-13. Vse zlate medalje gredo v Ljubljano –v BK Ljubljana.  V nedeljo, 19. maja 2019 je v Medvodah potekalo DP U-13, kjer so se izkazali igralci BK Ljubljana, ki so osvojili naslove državnih prvakov v vseh petih disciplinah. Najboljša posameznika na DP sta po pričakovanjih postala Gašper Trobec in Anja Blazina, v dvojicah so slavili Gašper Trobec in Peter Kotnik pri fantih ter Anja Blazina in Ariana Korent pri dekletih, medtem ko sta v mešanih dvojicah zmagala Gašper Trobec in Anja Blazina.

V posamični konkurenci pri fantih je nastopilo 44 igralcev. Primat najboljšega v državi je ponovno potrdil letos nepremagljivi Gašper Trobec, ki mu je v finalu zelo dober odpor nudil Vid Koščak iz Mirne. Finalna tekma se je končala z 21:19 in 21:19. Bronasti medalji sta osvojila Tadej Jelenc  (BK Medvode) in Tim Škrlj (BK Mirna). Koščak in Jelenc sta v polfinalu uprizorila pravo dramo, saj se je drugi set med njima končal 28:26! V tej konkurenci so nastopili tudi trije ravenski igralci – Sergej Filip Ilić, Nitai Tarkuš in Vito Cifer. Sergej je v predtekmovalni skupini najprej uspel premagati Jureta Malenška iz Medvod, po maratonski tekmi z izidom 21:14, 10:21 in 22:20. V drugi tekmi je bil boljši od Vida Lovšina (BK Ljubljana) z 21:15 in 21:7. V osmini finala mu je pot v četrtfinale preprečil izjemni Vid Koščak, ki je zmagal z 5:21 in 7.21. Nitai Tarkuš je bil  v prvi tekmi poražen v treh setih proti Nelu Mežnaršiču iz Mirne z 17:21, 21:19 in 16:21. V drugi tekmi je bil boljši od Žige Janhube iz Medvod z 21:13 in 21:14. Vito Cifer je odigral dve tekmi izredno dobro in še v zadnji tekmi je bil v igri za napredovanje. V prvi tekmi je najprej izgubil proti Petru Kavčiču iz Medvod z 19:21 in 17:21. A je nato Kavčič izgubil proti Pangeršiču iz Ljubljane, in je tekma med Ljubljančanom in Cifrom odločala za pot v osmino finala. Prvi set je zmagal Vito z 21:19, drugi set je bil za Pangeršiča z 16:21 in v tretjem setu, kljub vodstvu z 19:17, je zmago odnesel izkušenejši Ljubljančan z 19:21.

Pri dekletih sta se v posamični konkurenci v finalu srečali Anja Blazina in Ariana Korent (obe BK Ljubljana), kjer je slavila Anja z 21:15 in 21:15. Tretji mesti sta osvojili Vesna Halič iz Kungote in Iva Koša iz Lendave. V dvojicah sta državni naslov priigrala Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana), ki sta v finalu premagala Tadeja Jelenca in Vida Koščaka (BK Medvode/BK Mirna) z 21:19 in 21:13. Bronaste medalje so osvojili Blaž Goenc in Jakob Kiralj iz Lendave ter Samo Stanovnik in Filip Štrous iz Medvod. V konkurenci kar 19 dvojic sta nastopila tudi Sergej Filip Ilić in Nitai Tarkuš, ki sta v prvi tekmi premagala domačina Jureta Malenška in Lana Valenčaka z 21:13 in 21:19. V osmini finala sta nato morala priznati premoč Blažu Goencu in Jakobu Kiralju iz Lendave z 12:21 in 11:21, ki sta se prebila celo do bronaste medalje.

V dvojicah deklet sta slavili Anja Blazina in Ariana Korent (BK Ljubljana), ki sta v finalnem srečanju premagali Vesno Halič in Ivo Koša (BK Kungota/BK Mladost) z 21:9 in 21:17. Bronaste medalje so osvojili Alina in Lucia Bremec (BK Ljubljana) ter Dea Medved in Mia Gleich (BK Branik Maribor). V mešanih dvojicah sta v finalu Gašper Trobec in Anja Blazina (BK Ljubljana) premagala Petra Kotnika in Ariano Korent (BK Ljubljana) z izidom 21:11 in 21:9. Bronaste medalje so osvojili Vid Koščak in Iva Koša (BK Mirna/BK Mladost) ter Tadej Jelenc in Vesna Halič (BK Medvode/BK Kungota).

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila