Spremljajte nas

Aktualno

DP U-15: Državno prvenstvo v badmintonu prvič na Koroškem!

Na sliki: Tijan Paškvan (BK Karizma) Le še nekaj dni in ur nas loči od državnega prvenstva U-15, ki bo prvič organizirano na Koroškem. Na Prevaljah to soboto pričakujemo najboljše igralke in igralce v starostni kategoriji do 15. let. Zagotovo bomo dobili nove državne prvake med fanti v posamični konkurenci in v dvojicah, saj  lanska…

Na sliki: Tijan Paškvan (BK Karizma)

Le še nekaj dni in ur nas loči od državnega prvenstva U-15, ki bo prvič organizirano na Koroškem. Na Prevaljah to soboto pričakujemo najboljše igralke in igralce v starostni kategoriji do 15. let. Zagotovo bomo dobili nove državne prvake med fanti v posamični konkurenci in v dvojicah, saj  lanska državna prvaka Jan Babnik in Andraž Pungartnik že tekmujeta kategorijo višje. Trikratni državni naslov brani Špela Alič iz BK Olimpija…

V letošnji sezoni so se uveljavila nekatera nova imena v kategoriji U-15, ki nekoliko odstopajo od ostalih, vendar to še zdaleč ne pomeni, da je vse znano že pred pričetkom prvenstva. Kategorija U-15 že dolgo ni bila tako kvalitetna, saj veliko število tekmovalcev in tekmovalk omogoča pravo konkurenco vsem najboljšim. Pri fantih je trenutno prvo ime Mark Koroša iz Kungote, ki je zmagal na prvem državnem turnirju U-15 v Mariboru in na tretjem turnirju, ki je bilo na Muti. Le na drugem v Brežicah je moral priznati poraz proti Medvodčanu Žigi Podgoršku. Poleg Koroše odstopajo še trije igralci iz Medvod, poleg že omenjenega Podgorška, še Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt. Vsi so se redno uvrščali v polfinala državnih turnirjev, kjer so se večkrat med sabo premešali v končnem vrstnem redu. Iz ozadja prihajajo imena, kot so: Timotej Ušeničnik iz Medvod, Ljubljančan Gašper Trobec, ki je najmlajši od teh igralcev (letnik 2006) in je najboljši igralec do 13. let. Omeniti velja tri igralce BK Bit – Maja Babnika, Jana Krumpaka in Domna Rubina, ki prav tako spadajo v to kategorijo najboljših slovenskih igralcev. BK Mladost iz Lendave ima na lestvici najvišje uvrščenega Davida Gaborja, vendar bodo zagotovo največ stavili na Anela Hac Gyorkoeša, ki je bil dalj časa poškodovan in ni igral nobenega turnirja v tej sezoni, vendar se je že vrnil na tekmovalna prizorišča, tako da bo zagotovo eden od kandidatov za sam vrh v posamični konkurenci. Dolenjci bodo stavili na Vida Koščaka, ki je drugi igralec med U-13,  najboljši predstavnik ljubljanskega Konexa je Maj Zobec. Od koroških igralcev je najvišje na lestvici, na 17. mestu, Marko Haber (BK Karizma), če seveda ne upoštevamo »polkorošca« Domena Rubina iz Bita. Na slovenski lestvici je kar 57 igralcev.

Pri dekletih je podobna situacija kot pri fantih, saj je vrh v tej sezoni rezerviran le za nekaj igralk – za Špelo Alič (BK Olimpija), Anjo Jordan (BK Ljubljana), Lino Pipan (BK Medvode) in Majo Koman (BK Kungota). Na prvem turnirju v Mariboru se je v polfinale uspelo uvrstiti le še Niki Bedič iz Lendave. Vseeno se zdi, da je konkurenca pri dekletih nekoliko bolj izenačena, zelo blizu vrha so še Katarina Kevo (BK Brežice), Kim Matovič (BK Konex), ki je v zadnjem času naredila velik preboj naprej, nato Anja Blazina, ki je še letnik 2007 in Špela Ivanič (BK Medvode). Na 10. mestu najdemo najvišje rangirano od ravenskih igralk, Belo Oder, takoj za njo je Tjaša Cerar (BK Medvode), in nato na lestvici sledita še dve Ravenčanki, Nina Razgoršek in Alma Sekereš. Dolenjci bodo največ stavili na Kristino Kastelic in Manco Zupančič. Od ostalih igralk je treba omeniti še Karo Zorman (ŠD Sele-Vrhe), Nejo Tripkovič (BK Branik) in Vesno Halič (BK Kungota). Ne smemo pa pozabiti še na ostale tri ravenske igralke (Manca Mlinarič, Klara Novak, Zala Lesjak), ki skupaj z prej omenjenimi tremi igralkami sestavljajo močno dekliško zasedbo BK Karizma, ki bi znala presenetiti na tekmah.

V dvojicah se pojavljajo bolj kot ne ista imena, kot pri posameznikih. Pri fantih sta bila v tej sezoni najboljša Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt iz Medvod, pri dekletih pa Špela Alič in Lina Pipan ter Anja Jordan in Nika Bedič. Na edinem državnem turnirju, kjer so bile na sporedu mešane dvojice, sta v Brežicah slavila Mark Koroša in Maja Koman iz Kungote.

Do četrtka potekajo prijave in takrat bo znano, kdo vse pride na Prevalje. Tudi domača, ravenska zasedba bo številčna, poleg že omenjenih imen, šestih deklet in Marka Haberja, bodo tekmovali še Valentin Gorenšek, Tijan Paškvan, Ahmed Husić in v dvojicah Sergej Filip Ilić in Nitai Tarkuš, ki bosta nato čez teden dni nastopila na državnem prvenstvu U-13 v Medvodah.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Aktualno