Spremljajte nas

Poročila

DP U-15 -Prevalje 2019: Najuspešnejši badmintonisti iz Medvod z devetimi osvojenimi medaljami

Na sliki: Marko Koroša, državni prvak med posamezniki (Foto: Peter Recko) V soboto, 11. maja 2019 je na Prevaljah potekalo državno prvenstvo U-15 v badmintonu. V telovadnici OŠ Franje Goloba se je zbralo 77 tekmovalcev in tekmovalk iz 12-tih slovenskih klubov. Najuspešnejši so bili igralci in igralke Medvod z devetimi osvojenimi medaljami. Naslova državnih prvakov…

Na sliki: Marko Koroša, državni prvak med posamezniki (Foto: Peter Recko)

V soboto, 11. maja 2019 je na Prevaljah potekalo državno prvenstvo U-15 v badmintonu. V telovadnici OŠ Franje Goloba se je zbralo 77 tekmovalcev in tekmovalk iz 12-tih slovenskih klubov. Najuspešnejši so bili igralci in igralke Medvod z devetimi osvojenimi medaljami. Naslova državnih prvakov sta med posamezniki osvojila Mark Koroša iz BK Kungota in Anja Jordan (BK Ljubljana). V dvojicah sta si državni naslov med fanti priigrala Anel Hac Gyorkoeš in Dorian Hranilovič (BK Mladost), med dekleti sta bili najboljši Nika Bedič in Anja Jordan (BK Mladost/BK Ljubljana), v mešanih dvojicah sta slavila Jaka Perič Marovt in Lina Pipan (BK Medvode).

 

Prvič na Koroškem so se podeljevale medalje za državne prvake in prvakinje v badmintonu. Na sami otvoritvi prvenstva sta spregovorila in pozdravila vse udeležence športni direktor BZS Dušan Skerbiš in župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič. Na sedmih igriščih so se najprej pričele tekme v mešanih dvojicah, kjer je nastopilo kar 27 dvojic. V tej zelo pestri konkurenci je bilo težko napovedati zmagovalce.  Že v osmini finala sta se morala posloviti Mark Koroša in Maja Koman iz Kungote, ki sta v letošnji sezoni zmagala na državnem turnirju v Brežicah. Prvo večje presenečenje se je nato dogodilo v četrtfinalu, kjer sta lanska državna prvaka Anel Hac Gyorkoeš in Špela Alič po izenačeni in napeti tekmi izgubila proti Žigi Podgoršku in Niki Bedič z izidom 21:23, 23:21 in 21:19. Slednja sta nato kasneje morala v finalu priznati premoč Jaki Perič Marovtu in Lini Pipan (BK Medvode) z rezultatom 17:21 in 7:21. Bronaste medalje so osvojili David Gabor in Anja Jordan (BK Mladost/BK Ljubljana) ter Kevin Lin Lenarčič in Katarina Kevo (BK Medvode/BK Brežice).

 

Koroša osvojil Koroško…

Zatem so sledile tekme v posamični konkurenci. Prvo vprašanje, ki se je postavljalo pri konkurenci fantov je bilo, kdo bo nasledil lanskega prvaka Jana Babnika. Pri fantih je nastopilo kar 40 igralcev. V osmini finala se je od nadaljnjega tekmovanja presenetljivo poslovil drugi nosilec Žiga Podgoršek iz Medvod, ko ga je premagal David Gabor iz Lendave z izidom 20:22, 21:11 in 21:23. V četrtfinalu je nato Gaborja premagal Jan Krumpak iz BK Bit Ljubljana, ki je tako nekoliko nepričakovano se prebil vse do polfinala in na koncu do bronaste medalje. Poleg njega je tretje mesto osvojil še Jaka Perič Marovt iz Medvod. V finalu sta se srečala Mark Koroša iz Kungote in Kevin Lin Lenarčič ( BK Medvode). Koroša je v finalu potrdil vlogo prvega favorita na tem državnem prvenstvu in zmagal z tesnim rezultatom 21:19 in 21:19.

V konkurenci deklet je tekmovalo 33 igralk, lanski naslov je branila Špela Alič iz Olimpije. V četrtfinalu sta se že srečali Nika Bedič (BK Mladost) in Maja Koman (BK Kungota). Bedičeva je premagala Majo z izidom 21:13 in 25:23 in tako prišla do polfinala ter kasneje do bronaste medalje. Poleg nje je bron osvojila še Medvodčanka Lina Pipan. V finalu sta se za naslov državne prvakinje pomerili večni tekmici, Anja Jordan in Špela Alič. Prvi set je dobila Aličeva z 21:14, a je nato pobudo in prevlado v dveh naslednjih setih prevzela Jordanova in zmagala v z izidoma 21:9 in 21:17. Pri dekletih ni bilo posebnih presenečenj, saj so se v četrtfinale prebile same najboljše. Edina, ki ni bila med TOP 10 na lestvici, je Ravenčanka Nina Razgoršek (BK Karizma), ki je bila od četrtfinalistk najnižje rangirana na 12. mestu slovenske lestvice pred prvenstvom.

 

V dvojicah zlate medalje za Lendavčane

Naslov državnih prvakov v dvojicah sta si priborila Anel Hac Gyoerkoeš in Dorian Hranilovič iz Lendave, ki sta v finalu bila boljša od Kevina Lin Lenarčiča in Jake Perič Marovta iz Medvod z izidom 26:24 in 21:12. Bronaste medalje so osvojili Maj Babnik in Jan Krumpak (BK Bit) ter Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik  (BK Medvode). Krumpak je tako osvojil še svojo drugo bronasto medaljo na tem prvenstvu. Pri dekletih sta zlato medaljo v dvojicah osvojili Nika Bedič in Anja Jordan (BK Mladost/BK Ljubljana), ki sta v finalu premagali branilki lanskega naslova Špelo Alič in Lino Pipan (BK Olimpija/BK Medvode) z rezultatom 19:21, 21:11 in 21:18. Bronaste medalje so pripadle Vesni Halič in Maji Koman (BK Kungota) ter Katarini Kevo in Kim Matovič (BK Brežice/BK Konex).

 

Najuspešnejši Medvodčani z devetimi osvojenimi medaljami

Najuspešnejši klub je BK Medvode z devetimi osvojenimi medaljami (ena zlata, štiri srebrne in štiri bronaste medalje) ter BK Mladost s petimi medaljami (dve zlati, ena srebrna in dve bronasti medalji). Da nekateri igralci in igralke vidno odstopajo od ostalih v tej konkurenci priča podatek, da je kar peterica osvojila po tri medalje na prvenstvu. Najuspešnejša med njimi je bila Anja Jordan iz BK Ljubljana, ki je postala dobitnica dveh zlatih in ene bronaste medalje. Medalje v  vseh treh disciplinah so poleg nje osvojili še Nika Bedič (BK Mladost), Lina Pipan, Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt (vsi BK Medvode).

Za nami je tako prvo državno prvenstvo na Koroškem, ki je potekalo v organizaciji BK Karizma Ravne na Koroškem. Naporni so bili dnevi organizacije, vendar je nam na zadovoljstvo vseh uspelo prirediti zelo uspešno državno prvenstvo  U-15, kjer so vse tekme sodili sodniki oz. člani iz domačega kluba. Ob tej priložnosti bi se zahvalili BK Medvode in BK Mirna, ki so nam posodili v uporabo svoje badminton tepihe, tako da smo postavili sedem igrišč v dvorani. Generalni pokrovitelj prvenstva je bilo podjetje Orodjarstvo Polovšek ter ostali pokrovitelji AC Koroška, Občina Ravne na Koroškem in Občina Prevalje.

 

Dobitniki medalj:

Fantje posamezno :

1.Mark Koroša –BK Kungota

2.Kevin Lin Lenarčič –BK Medvode

3.Jaka Perič Marovt – BK Medvode

3.Jan Krumpak – BK Bit

 

Dekleta posamezno:

1.Anja Jordan –BK Ljubljana

2.Špela Alič –BK Olimpija

3.Lina Pipan – BK Medvode

3.Nika Bedič – BK Mladost Lendava

 

Fantje dvojice:

1.Anel Hac Gyorkoeš –Dorian Hranilovič –BK Mladost Lendava

2.Kevin Lin Lenarčič –Jaka Perič Marovt –BK Medvode

3.Maj Babnik –Jan Krumpak – BK Bit

3.Žiga Podgoršek – Timotej Ušeničnik – BK Medvode

 

Dekleta dvojice:

1.Nika Bedič – Anja Jordan – BK Mladost/BK Ljubljana

2.Špela Alič – Lina Pipan – BK Olimpija/BK Medvode

3.Vesna Halič – Maja Koman – BK Kungota

3.Katarina Kevo – Kim Matovič – BK Brežice/BK Konex

 

Mešane dvojice:

1.Jaka Perič Marovt -Lina Pipan – BK Medvode

2.Žiga Podgoršek – Nika Bedič – BK Medvode/BK Mladost

3.David Gabor – Anja Jordan – BK Mladost/BK Ljubljana

3.Kevin Lin Lenarčič – Katarina Kevo – BK Medvode/BK Brežice

 

Povezave na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=CA94A0EF-2E80-4800-B65C-0D57EB263CB3

 

 

Bojan Breznik

 

 

 

 

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Poročila