Spremljajte nas

Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana Lukna bo v soboto in nedeljo (1. in 2. februar 2020) prizorišče 63. DP za člane v badmintonu. 81 najboljših badmintonistk in badmintonistov se bo pomerilo za naslove državnih prvakov v moški in ženski posamični konkurenci, konkurenci moških, ženskih in mešanih…

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida

Mariborska športna dvorana Lukna bo v soboto in nedeljo (1. in 2. februar 2020) prizorišče 63. DP za člane v badmintonu. 81 najboljših badmintonistk in badmintonistov se bo pomerilo za naslove državnih prvakov v moški in ženski posamični konkurenci, konkurenci moških, ženskih in mešanih dvojic. Izrazitih favoritov tudi letos ni, krog kandidatov za naslove in medalje bi znal biti letos kar širok.

Pri moških posamezno je prvo postavljeni igralec Miha Ivanič, ki je tudi branilec naslova. Drugo postavljeni je klubski kolega Miha Ivančič (oba BK Medvode), tretje postavljena pa sta Andraž Krapež in Tilen Zalar (BK Bit). Poleg omenjenih se lahko v boj za medalje vključi večkratni državni prvak Luka Petrič (BK Mladost), ki ga kljub 35-letom starosti najbrž ni za podcenjevati.

Pri ženskah posamezno je prvo postavljena 19-letna Petra Polanc (BK Medvode), lanskoletna 3x državna prvakinja. Drugo postavljena je Nika Arih. V disciplini žensk posamezno bo zelo zanimivo, saj so že v kvalifikacijah kar 3 igralke, ki lahko enakovredno igrajo z omenjenimi dvema. To sta izkušeni Tina Adler (dekliški priimek Kodrič) in Urška Polc (obe BK Kungota) ter mlada Anja Jordan (BK Ljubljana). Med nepostavljenimi je še večkratna državna prvakinja Kaja Stanković (BK Ljubljana), z dobro dnevno formo pa lahko preseneti še kar nekaj igralk.

Pri moških dvojicah sta prva nosilca še mladinca Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode/ BK Branik). Že v prvem kolu se bodo pomerili Rok Jerčinovič/Miha Ivančič (oba BK Medvode) proti Andraž Krapež/ Tilen Zalar (BK Bit), v igri za medalje in naslov bosta tudi branilca brata Aljoša in Urban Turk (BK Mirna), ki s svojim taktičnim znanjem in izkušnjami lahko premagata vse mlajše nasprotnike. Vsi našteti pari so v zgornjem delu tabele, ki bo dala prvega finalista. V spodnjem delu bi morala do finala priti Miha Ivanič in Gašper Krivec (BK Medvode/ BK Mirna).

Naslov prvakinj v ženskih dvojicah bosta branili Kaja Stanković in Petra Polanc (BK Ljubljana/ BK Medvode). Izzivalk bo kar nekaj – prvopostavljeni Jerca Bajuk in Nika Arih (obe BK Mirna), izkušeni Tina Adler in Urška Polc (obe BK Kungota) sodijo v ožji krog favoritinj za naslov.

V mešanih dvojicah sta prvo postavljeni par prvenstva branilca naslova Miha Ivančič in Petra Polanc (oba BK Medvode). Glavni konkurenti jima bodo starejši izkušeni pari – Aljoša Turk in Nika Arih (BK Mirna) ter Luka Petrič in Tina Adler (BK Mladost/BK Kungota). Pričakujemo kar nekaj odličnih dvobojev že v prvih krogih glavnega tekmovanja, zato vsi ljubitelji badmintona vabljeni v športno dvorano Lukna v Mariboru.

Urnik prvenstva:

SOBOTA, 1.2.2020, od 9.30 dalje kvalifikacije in vse tekme do polfinalov
NEDELJA, 2.2.2020, od 9.30 polfinalne tekme in predvidoma od 12.00 finala

(Vir: BZS)

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Dogodki