Spremljajte nas

Poročila

Državno osnovnošolsko tekmovanje v badmintonu: Dve zlati medalji za OŠ Mirna

Mirna na Dolenjskem je gostila državno prvenstvo osnovnih šol v badmintonu, kjer se je zbralo več kot 100 tekmovalcev iz kar 45 osnovnih šol iz vse Slovenije. Na prvenstvu je sodelovala tudi OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem s štirimi učenkami in enim učencem ( Nina Razgoršek, Manca Mlinarič, Alma Sekereš, Neža Kamnik in Anžej…

Mirna na Dolenjskem je gostila državno prvenstvo osnovnih šol v badmintonu, kjer se je zbralo več kot 100 tekmovalcev iz kar 45 osnovnih šol iz vse Slovenije. Na prvenstvu je sodelovala tudi OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem s štirimi učenkami in enim učencem ( Nina Razgoršek, Manca Mlinarič, Alma Sekereš, Neža Kamnik in Anžej Kušej). Z dvema zlatima medaljama je bila najuspešnejša gostiteljska osnovna šola Mirna, dve bronasti medalji je osvojila OŠ Kungota.

Pri licenciranih učencih ni bilo koroškega predstavnika in v izjemno močni konkurenci samih odličnih igralcev slovenskega badmintona je državni prvak postal Matevž Herman (OŠ Mirna), ki je bil v finalu boljši od Jana Babnika (OŠ Vič) s 2:15; 15:10; 15:12. Tretji mesti sta osvojila Andraž Pungartnik (OŠ Kungota) in Kevin Lin Lenarčič (OŠ Pirniče).

Pri licenciranih učenkah je državni naslov pripadel Špeli Alič (OŠ Dobrova), ki je v finalu strla odpor Line Pipan (OŠ Vodice) z 15:14; 15:10. Bronasti medalji sta pripadli Niki Bedič (Dvojezična OŠ  Lendava) in Špeli Ivanič (OŠ Preska).

Ravenske učenke so imele kar zahteven žreb in kljub dobrim igram, se jim ni uspelo prebiti v četrtfinale. Nina Razgoršek je v prvi tekmi premagala Lendavčanko Kajo Litrop z 15:6 in15:9, a nato v drugi tekmi naletela na nepremostljivo oviro, ki se imenuje Lina Pipan, in ki je slavila z 2:15 in 4:15. Manca Mlinarič je bila tudi uspešna v prvi tekmi v svoji predtekmovalni skupini proti Manci  Zupančič iz Mirne z 15:7 in 15:8. V drugi tekmi proti Ajdi Justin je zmanjkalo tudi nekaj sreče, saj se je prvi set končal z 13:15, in v drugem setu 9:15 za učenko iz OŠ Vič. Alma Sekereš je prikazala odlično igro proti Kim Matovič, ko je z duhovito igro v prvem setu slavila s 15:13, a ji je nato zmanjkalo moči in sta se  preostala dva seta končala z zmago nasprotnice z 7:15 in 9:15. V tekmi proti Tjaši Cerar je bilo izenačeno v začetku obeh setov, a se je nato vendarle končalo z zmago nekoliko izkušenejše igralke, učenke OŠ Preska, z 9:15 in 9:15.

Med nelicenciranimi učenci in učenkami sta tekmovala Anžej Kušej in Neža Kamnik. Anžej je imel kar zahtevno skupino in ni uspel zabeležiti zmage, še najbližje je bil v tekmi proti Aljažu Kelharju (9:21), ki je na koncu osvojil celo tretje mesto. Državni naslov je ubranil z lanskega leta Jakob Čelig (OŠ Dr. Jožeta Pučnika Črešnjevac), ki je v finalu premagal Leona Geršaka (OŠ Kozje) z 21:15. Tretji mesti sta osvojila Aljaž Kelhar (OŠ Globoko) in Tilen Rakovec (OŠ Simon Jenko).

Neža Kamnik je prvo tekmo zmagala proti »odbojkarski kolegici« Sari Friškovec Kumar iz Škofje Loke z 21:12, v drugi tekmi je bila za njo premočna Ana Janjić, ki je na koncu osvojila srebrno medaljo, medtem ko je v tretji tekmi z veliko smole izgubila tekmo proti Tini Topič z 20:21. V osmini finala se je Neža nato pomerila s Katarino Jankovič, ki je bila od nje boljša z 12:21. Naslov državne prvakinje je osvojila Enja Guček Cvelbar (OŠ Mirna), ki je v finalu premagala Ano Janjič (OŠ Loka Črnomelj) z 21:15. Bronasti medalji sta osvojili Lana Kopše (OŠ Kungota) in Natalija Urh ( OŠ Šenčur).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila