Spremljajte nas

Dogodki

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po prekinitvi vseh tekmovanj zaradi koronavirusa. Cilj je bil predvsem ponoven stik s tekmovanjem in tudi pomoč klubom po omenjeni prekinitvi. Tako bodo vsi nastopajoči klubi prejeli denarno pomoč za nadaljnje delo v klubih. Državna naslova so osvojili BK Mirna in BK…

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po prekinitvi vseh tekmovanj zaradi koronavirusa. Cilj je bil predvsem ponoven stik s tekmovanjem in tudi pomoč klubom po omenjeni prekinitvi. Tako bodo vsi nastopajoči klubi prejeli denarno pomoč za nadaljnje delo v klubih. Državna naslova so osvojili BK Mirna in BK Medvode, izkazali so se igralci in igralke ŠD Sele-Vrhe, ki so osvojili bronasto medaljo med U-13!

Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip do 13 let in kar 17 ekip do 19 let. Pri mlajših so največ pokazali igralci ekipe TEM Mirna (Tim Škrlj, Tim Anzelj, Tevž Ornik, Lana Livk in Zara Šenica), ki je zasluženo osvojila državni naslov. Drugo mesto so osvojili igralci BK Medvode, tretji pa so bili BK Branik in ŠD Sele Vrhe.

Pri mladincih pa je so po napetem finalu ekipni mladinski državni prvaki BK Medvode 1 (Gal Bizjak, Jaka Ivančič, Rok Kuprivec, Taja Pipan, Tjaša Cerar in Lina Pipan), ki so premagali BK Ljubljano. Tretje mesto je osvojil BK BIT.

Badmintonska zveza Slovenije ima namen tovrstno obliko tekmovanja v podobnem terminu ohraniti tudi v prihodnje, kot že določeno pa bodo posamična mladinska državna prvenstva v jeseni. S tem se bo tudi zamenjala obstoječa sezona na koledarsko leto.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

FZ Forza Bulgarian Int. 2020: Štiri slovenske medalje v Bolgariji

Na sliki: srebrna medalja v mešanih dvojicah v Sofiji: Miha Ivančič in Petra Polanc...

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej...

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Več v Dogodki