Spremljajte nas

Aktualno

Ekipno DP U-13: BK Karizma – ekipni državni prvaki za leto 2022!!!

V vročem kotlu dvorane ŽŠD v Mariboru se je končalo letošnje ekipno državno prvenstvo do 13. let in do 19. let. Neznosna vročina v dvorani, nervozne tekme, ki jih lahko ponudijo le take ekipne tekme. Ponovili oz. ubranili smo lanski dosežek in postali ekipni državni prvaki do 13. let. Srebrna je bila ekipa BK Medvode,…

V vročem kotlu dvorane ŽŠD v Mariboru se je končalo letošnje ekipno državno prvenstvo do 13. let in do 19. let. Neznosna vročina v dvorani, nervozne tekme, ki jih lahko ponudijo le take ekipne tekme. Ponovili oz. ubranili smo lanski dosežek in postali ekipni državni prvaki do 13. let. Srebrna je bila ekipa BK Medvode, bronasto medaljo je osvojila ekipa BK Olimpija.

V Mariboru smo nastopili s kar tremi ekipami. Karizma 1 so sestavljali Boštjan Pušnik, Sven Podojsteršek, Miha Kozlar, Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik. Vsaj štiri ekipe so bile zelo izenačene na prvenstvu in prava vsaka od njih bi lahko prišla do naslova ekipnih prvakov. Odločala je prava vsaka tekma in v veliki meri tudi taktična postavitev ekipe ter seveda kanček sreče. Očitno smo bili zvitejši…Prav na vsaki tekmi smo zaostajali z 0:1, ker na disciplino posamezno fantje nismo posebej računali, ker ostali klubi imajo zelo močne fante, in tako so nam za boj ostale le štiri discipline, kjer smo si lahko dovolili največ le še eno »napako«. Boštjan, ki še ni popolnoma »fit« po poškodbi, je tekme vseeno »oddelal« po svojih najboljših močeh, hkrati smo pa prihranili Svena za mešane dvojice, kar se je izkazalo za ključno, hkrati pa upali na čim boljši »izplen« v fantovskih dvojicah. Res smo pa s tem dali pod velik pritisk obe dekleti, ki sta »morali« zmagovati in kljub veliki nervozi v njuni igri, nista naredili nobene »napake«. Alma in Eva sta bili tudi daleč najuspešnejši predstavnici prvenstva – vsaka s kar 8:0 v zmagah na štirih tekmah!!! Že lanski naslov smo osvojili po tesnih zmagah s 3:2, kar samo govori o tem, da so ekipne tekme zelo nepredvidljive, saj je treba imeti tudi nekaj sreče.

V predtekmovanju je ekipa Karizma 1 premagala ekipo BK Mengeš (3:2) in ŠD Sele-Vrhe (3:2). V boju za prvaka so se najprej pomerili z ekipo BK Medvode in po izenačenih ter dramatičnih dvobojih – ponovno zmaga s 3:2! Tokrat sta fanta v dvojicah, Sven in Miha prispevala ključno zmago. V zadnji tekmi proti Olimpiji je bilo treba le še ponoviti »vajo«. Tokrat je v prvi tekmi se Miha zoperstavil proti Marcelu Okornu v posamični igri in Olimpija je povedla z 0:1. Nato zmaga Alme med posameznicami, v dvojicah sta Sven in Miha dodala pomembno zmago ter Alma in Eva prispevali zmago v dvojicah deklet za 3:1, kar je že pomenilo prvo mesto na prvenstvu. Tekmo v mešanih dvojicah je BK Olimpija predala in končni rezultat tekme je bil tokrat 4:1. Tudi tekma za srebrno medaljo je postregla z dramatičnostjo, saj so Medvode po dolgem boju premagale Olimpijo s 3:2.

Pohvaliti je treba tudi še ostali dve naši ekipi – Karizma 2 (Dejan Pušnik, Tin Prasnic, Ilhana Mustafić, Kaja Pongrac) in Karizma 3 (Oskar Kaker, Anže Vrčkovnik, Taib Mustafić, Evelyn Kocbek, Gaja Cvitanič, Nija Hribernik). Igralke in igralci so se trudili po najboljših močeh in odigrali nekaj dobrih tekem, vendar so starejši nasprotniki bili še premočni, da bi posegali po zmagah. Ekipi sta osvojili 8. in 9. mesto. Naslednje leto bo zagotovo drugače….

Ekipni državni prvak do 19. let je ekipa BK Ljubljana, druga je bila ekipa BK Mladost Lendava, bronasta je postala ekipa BK Konex.

Več o prvenstvu sledi…

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

OFEM Banska Bystrica 2022: Na festivalu ponovno badminton

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) se odvija vsaki dve leti, ki se ga udeleži...

Evropsko veteransko prvenstvo – Ljubljana 2022: 1089 prijav iz 33 držav!

Še natančno mesec dni je do velikega dogodka v Sloveniji. Evropsko veteransko prvenstvo v...

Razigrano ravensko poletje: Otroci se spoznavali z badmintonom na svetovni badmintonski dan

V tem tednu se je pričelo počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem poimenovano »Razigrano...

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Več v Aktualno