Spremljajte nas

Poročila

Ekipno DP za OŠ: Najboljša ekipa Dvojezične OŠ Lendava

Na sliki: Zala Lesjak in Ahmed Husić (Foto: Cvetka Praznik) V sredo, 10. aprila 2019 je v športni dvorani v Medvodah potekalo ekipno državno prvenstvo za OŠ  in srednje šole. Tekmovanja se je udeležilo kar 31 osnovnošolskih ekip (licencirane in nelicencirane) ter 6 srednješolskih ekip. V konkurenci enajstih licenciranih osnovnošolskih ekip je prvič nastopila OŠ…

Na sliki: Zala Lesjak in Ahmed Husić (Foto: Cvetka Praznik)

V sredo, 10. aprila 2019 je v športni dvorani v Medvodah potekalo ekipno državno prvenstvo za OŠ  in srednje šole. Tekmovanja se je udeležilo kar 31 osnovnošolskih ekip (licencirane in nelicencirane) ter 6 srednješolskih ekip. V konkurenci enajstih licenciranih osnovnošolskih ekip je prvič nastopila OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, s kar tremi ekipami, ki so se na DP uvrstile s področnega tekmovanja na Koroškem. Med licenciranimi ekipami je naslov ekipnih državnih osnovnošolskih prvakov osvojila  Dvojezična OŠ Lendava s samimi prekaljenimi igralci in igralkami (Nika Bedič, Dorian Hranilovič, Anel Hac Gjorkoeš, David Gabor, Kaja Litrop, Iva Koša), ki so v finalu premagali OŠ Pirniče z 3:1, v tekmi za tretje mesto je OŠ Kungota premagala OŠ Medvode s 3:2. Ekipa OŠ Koroški jeklarji 1 je bila v četrtfinalni tekmi z ekipo OŠ Pirniče poražena z 2:3, in je na koncu osvojila 5.-6. mesto!

Boj za vrh na DP je bil neizprosen…! V zanimivih ekipnih bojih so bile tekme zelo izenačene, in razen Dvojezične OŠ Lendava, ni bilo na tekmovanju nobene ekipe, ki bi posebej izstopala in tako so bili možni vsi rezultati. Veliko smole je imela ekipa OŠ Koroški jeklarji 3 (Valentin Gorenšek, Marko Haber, Alma Sekereš, Bela Oder), ki so se znašli v zelo zahtevni skupini B, saj sta se nato kar dve ekipi iz te skupine prebile vse do polfinala. Ekipi OŠ Pirniče in OŠ Kungota sta bili od »Jeklarjev« boljši le z 2:3! Škoda, ker fantje na teh tekmah niso dodali svojega deleža k rezultatu, saj sta bili dekleti odlični, dvakrat je zmagala Alma Sekereš v posamični konkurenci in dvakrat dvojica – Bela Oder in Alma Sekereš. V tretji tekmi v tej skupini proti OŠ Mirna (lani so bili srebrni na ekipnem DP) so ravenski učenci le dosegli zmago po dramatični tekmi z izidom 3:2, kjer je Sekereševa najprej izgubila tekmo proti Kristini Kastelic v treh setih, a so nato dvojice rešile dvoboj v koroško korist (zmage v dvojicah fantov – Marko Haber in Valentin Gorenšek, v dvojicah deklet – Bela Oder in Alma Sekereš ter v mešanih dvojicah – Marko Haber in Bela Oder). Žal tretje mesto v skupini ni omogočalo preboja v četrtfinale, kjer se je pa znašla ekipa OŠ Koroški jeklarji 1 (Nitai Tarkuš, Tijan Paškvan, Nina Razgoršek, Klara Novak). V predtekmovalni skupini C so se najprej »znesli« nad OŠ Bojana Ilicha iz Maribora z 4:1 (zmagali so Nitai in Nina v posamični konkurenci, dvojica deklet –Klara Novak in Nina Razgoršek ter mešana dvojica – Klara Novak in Tijan Paškvan). Proti ekipi Dvojezične OŠ Lendava ni bilo nikakršnih možnosti za zmago, saj so Prekmurci slavili z 1:4, edino zmago je v posamični konkurenci dosegla Nina Razgoršek. Prav slednja igralka bo pa še dolgo si »razbijala glavo« po četrtfinalnem dvoboju z OŠ Pirniče, saj je imela eno ključnih tekem za zmago nad domačini in preboju ekipe v polfinale DP. Tekmo z Evo Andrejaš je Nina izgubila v treh setih z 13:15; 15:10 in 15:11. Dve zmagi za ekipo sta prispevali dvojica Nitai Tarkuš in Tijan Paškvan, ki sta v treh setih premagala Anžeta Breško in Matevža Kovačiča z 14:15; 15:8 in 15:11 ter dvojica deklet Klara Novak in Nina Razgoršek, ki sta bili boljši od Eve Andrejaš in Tijane Jovanovič z 15:10 in 15:5.

Ekipa OŠ Koroški jeklarji 2 ( Manca Mlinarič, Zala Lesjak, Izabela Lever, Ahmed Husić in Anžej Kušej) je nastopila v skupini A, kjer je bila poražena od vseh treh ekip. OŠ Medvode jih je premagala z tesnim izidom 2:3 (zmaga Mance Mlinarič v posamični konkurenci ter zmaga dvojice deklet Manca Mlinarič in Zala Lesjak). Na tekmi proti lanskimi ekipnimi državnimi prvaki, OŠ Vič, je sledil neizbežen poraz z 1:4, edino zmago sta uspeli doseči v dvojicah Manca Mlinarič in Zala Lesjak. V tretji tekmi so se pomerili proti OŠ Preska, ki se je končala z izidom 1:4 in je ponudila kar nekaj zelo zanimivih tekem. Manca Mlinarič je presenetljivo premagala Tjašo Cerar z 15:11 in 15:10, odlično srečanje v dvojicah deklet, Manca Mlinarič-Zala Lesjak in Tjaša Cerar-Špela Ivanič, ki se je končalo v treh setih z 15:12; 11:15; 8:15. Za atraktivno igro sta poskrbela tudi Ahmed Husić in Anžej Kušej, ki sta v dvojicah klonila prav tako šele po treh setih, proti Juretu Malenšku in Lanu Valenčaku, z izidom 5:15; 15:13; 8:15.

Med licenciranimi ekipami je zanesljivo naslov ekipnih državnih osnovnošolskih prvakov osvojila Dvojezična OŠ Lendava s samimi prekaljenimi igralci in igralkami (Nika Bedič, Dorian Hranilovič, Anel Hac Gjorkoeš, David Gabor, Kaja Litrop, Iva Koša), ki so v finalu premagali OŠ Pirniče z 3:1. V tekmi za tretje mesto je OŠ Kungota premagala OŠ Medvode s 3:2. Ekipa OŠ Koroški jeklarji 1 je bila v četrtfinalni tekmi z ekipo OŠ Pirniče poražena z 2:3, in je na koncu osvojila 5.-6. mesto!

Med nelicenciranimi OŠ je državni naslov osvojila OŠ Globoko ( Aljaž Kelhar, Maj Vrstovšek, Sara Keržan, Patricija Kostevc) pred OŠ Preserje pri Radomljah, tretja je bila OŠ Žužemberk. Med srednjimi šolami so naslov državnih prvakov osvojili dijaki in dijakinje II. Gimnazije Maribor ( Klemen Lesničar, Domen Lonzarič, Neža Frank, Zala Žuran, Veronika Ekart) pred Gimnazijo Šentvid in Gimnazijo Šiška.

 

Rezultati – DP ekipno OŠ licencirani:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=336548FF-97DF-49A6-9BEC-ABF313F28AAB

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Poročila