Spremljajte nas

Prvenstva

Ekipno EP v badmintonu -Lievin 2020: Moška danska ekipa z neverjetnim rekordom do naslova-48:0!

Včeraj se je končalo osmo ekipno evropsko prvenstvo v badmintonu, ki je potekalo v francoskem Lievinu. Tako v moški kot ženski konkurenci je ekipni naslov osvojila Danska. To kar je uprizorila danska moška ekipa je nekaj neverjetnega –do naslova je prišla brez izgubljene tekme in brez izgubljenega seta z neverjetnim končnim izkupičkom 48:0, kar se…

Včeraj se je končalo osmo ekipno evropsko prvenstvo v badmintonu, ki je potekalo v francoskem Lievinu. Tako v moški kot ženski konkurenci je ekipni naslov osvojila Danska. To kar je uprizorila danska moška ekipa je nekaj neverjetnega –do naslova je prišla brez izgubljene tekme in brez izgubljenega seta z neverjetnim končnim izkupičkom 48:0, kar se je zgodilo prvič v zgodovini…!

Danska je še enkrat več dokazala, da je dežela badmintona, saj sta obe ekipi osvojili ekipni evropski naslov –moška ekipa že osmič  na osmih ekipnih EP…! Letos jim je uspel še en izjemni dosežek, saj so vse ekipe premagovali po dveh setih brez izgubljene tekme…Najprej so premagali Wales s 5:0, nato Latvijo s 5:0, Švico s 5:0, Nemčijo s 3:0, v polfinalu Ruse s 3:0 in v finalu še presenečenje prvenstva Nizozemsko s 3:0! Skupaj v setih kar 48:0! V finalu je Viktor Axelsen premagal Marca Caljouwa z izidom 21:6 in 21:16. V drugi tekmi sta bila Kim Astrup in Anders Skaarup Rasmussen boljša od Jellea Maasa in Robina Tabelinga z rezultatom 21:13 in 21:11. Za piko na i je poskrbel Anders Antonsen, ki je premagal Jorana Kweekela z izidom 21:11 in 21:14, kar je pomenilo ubranitev naslova prvakov Evrope! Bronasto medaljo sta osvojili Rusija in Francija.

V ženski konkurenci prav tako slavje danske ekipe. V finalu so se Danke pomerile z Nemkami, ki so leta 2012 osvojile svoj edini ekipni evropski naslov. Tudi tokrat so Nemke predstavljale kar trd oreh danski ekipi in bile vseskozi kar blizu presenečenja. V prvi tekmi je Nemčija povedla z 1:0 po zaslugi Yvonne Li, ki je premagala Julie Dawall Jakobsen z rezultatom 19:21, 24:22 in 21:16. V drugi tekmi sta v dvojicah odlično začeli Linda Efler in Isabel Herttrich proti Alexandri Boeje in Mette Poulsen z zmago v prvem setu z 24:22, a nato izgubili seta z rezultatom 16:21 in 19:21! Danska igralka Line Christopherson je nato zanesljivo ugnala Fabienne Deprez z izidom 21:14 in 21:11. V četrti tekmi so Danke potrdile naslov z zmago dvojice Miken Fruergaard in Amalie Magelund proti Stine Kuespert in Kilasu Ostermayer z rezultatom 19:21, 21:17 in 21:12. Bronasto medaljo so osvojile Francozinje in Škotinje na čelu z izvrstno Kirsty Gilmour, kar je prva medalja za Škotsko na ekipnih EP.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Prvenstva