Spremljajte nas

Prvenstva

Ekipno EP v badmintonu –Lievin 2020: V Franciji bosta nastopili pomlajeni slovenski ekipi

Danes se pričenja v francoskem Lievinu 8. EP za moške in ženske ekipe v badmintonu, ki bo potekalo vse do nedelje, 16.2.2020, ko bosta na sporedu finalna dvoboja pri moških in ženskah. Slovensko moško ekipo zastopajo Andraž Krapež, Miha Ivančič, Gašper Krivec, Rok Jerčinovič in Tilen Zalar, žensko ekipo pa Kaja Stanković, Petra Polanc, Nika…

Danes se pričenja v francoskem Lievinu 8. EP za moške in ženske ekipe v badmintonu, ki bo potekalo vse do nedelje, 16.2.2020, ko bosta na sporedu finalna dvoboja pri moških in ženskah. Slovensko moško ekipo zastopajo Andraž Krapež, Miha Ivančič, Gašper Krivec, Rok Jerčinovič in Tilen Zalar, žensko ekipo pa Kaja Stanković, Petra Polanc, Nika Arih, Nina Kotar in Lia Šalehar.

Prvi dvoboji bodo že v torek – moška ekipa se bo ob 9 uri zjutraj pomerila s favorizirano Ukrajino, ob 16.00 pa še z Norvežani, kjer bi morali biti naši mladi fantje bolj enakovreden nasprotnik. V sredo ob 9.00 zjutraj je na sporedu dvoboj s Portugalci, ki so papirju enakovreden tekmec, in v četrtek ob 18.00 še proti močni Finski. Ženska ekipa bo v torek ob 19.00 zaigrala proti nepredvidljivi Češki, v sredo ob 12.00 proti močni Turčiji in v četrtek ob 10.00 proti zelo dobri Finski.
»Na ekipno EP se po nekajkratni odsotnosti vračamo z obema ekipama, ki pa sta precej mladi in neizkušeni. Nekatere ekipe so na papirju premočne, z nekaterimi pa bi morali vsaj enakovredno igrati. Vsaka posamična zmaga v dvoboju bo za našo mlado reprezentanco uspeh, želimo pa si, da bi uspeli zmagati tudi kakšen dvoboj«, razmišlja vodja odprave Dušan Skerbiš.

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej...

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Več v Prvenstva