Spremljajte nas

Prvenstva

Ekipno EP v badmintonu –Lievin 2020: V Franciji bosta nastopili pomlajeni slovenski ekipi

Danes se pričenja v francoskem Lievinu 8. EP za moške in ženske ekipe v badmintonu, ki bo potekalo vse do nedelje, 16.2.2020, ko bosta na sporedu finalna dvoboja pri moških in ženskah. Slovensko moško ekipo zastopajo Andraž Krapež, Miha Ivančič, Gašper Krivec, Rok Jerčinovič in Tilen Zalar, žensko ekipo pa Kaja Stanković, Petra Polanc, Nika…

Danes se pričenja v francoskem Lievinu 8. EP za moške in ženske ekipe v badmintonu, ki bo potekalo vse do nedelje, 16.2.2020, ko bosta na sporedu finalna dvoboja pri moških in ženskah. Slovensko moško ekipo zastopajo Andraž Krapež, Miha Ivančič, Gašper Krivec, Rok Jerčinovič in Tilen Zalar, žensko ekipo pa Kaja Stanković, Petra Polanc, Nika Arih, Nina Kotar in Lia Šalehar.

Prvi dvoboji bodo že v torek – moška ekipa se bo ob 9 uri zjutraj pomerila s favorizirano Ukrajino, ob 16.00 pa še z Norvežani, kjer bi morali biti naši mladi fantje bolj enakovreden nasprotnik. V sredo ob 9.00 zjutraj je na sporedu dvoboj s Portugalci, ki so papirju enakovreden tekmec, in v četrtek ob 18.00 še proti močni Finski. Ženska ekipa bo v torek ob 19.00 zaigrala proti nepredvidljivi Češki, v sredo ob 12.00 proti močni Turčiji in v četrtek ob 10.00 proti zelo dobri Finski.
»Na ekipno EP se po nekajkratni odsotnosti vračamo z obema ekipama, ki pa sta precej mladi in neizkušeni. Nekatere ekipe so na papirju premočne, z nekaterimi pa bi morali vsaj enakovredno igrati. Vsaka posamična zmaga v dvoboju bo za našo mlado reprezentanco uspeh, želimo pa si, da bi uspeli zmagati tudi kakšen dvoboj«, razmišlja vodja odprave Dušan Skerbiš.

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Prvenstva