Spremljajte nas

Prvenstva

EP mešanih ekip -Vantaa 2021: Že četrtič zapored so evropski prvaki Danci

Včeraj se je v večnamenski dvorani Vantaan Energia Areena na Finskem končalo 26. evropsko prvenstvo mešanih ekip v badmintonu. Že četrtič zapored so evropski naslov osvojili Danci, ki so v finalu ugnali Francoze s 3:0. Danska je tako osvojila že 18 naslovov najboljših v Evropi, medtem ko je za Francijo to sploh prva medalja na…

Včeraj se je v večnamenski dvorani Vantaan Energia Areena na Finskem končalo 26. evropsko prvenstvo mešanih ekip v badmintonu. Že četrtič zapored so evropski naslov osvojili Danci, ki so v finalu ugnali Francoze s 3:0. Danska je tako osvojila že 18 naslovov najboljših v Evropi, medtem ko je za Francijo to sploh prva medalja na tovrstnih evropskih prvenstvih. Bronasto medaljo sta osvojili Rusija in Nemčija.

Finsko mesto Vantaa je bilo prizorišče tokratnega EP mešanih ekip, kjer so zopet slavili Danci. Tokrat so na poti do finala imeli kar nekaj težav, saj so v skupinskem delu, se dvakrat izvlekli s tesnim izidom 3:2 (proti Nemčiji in Škotski). V polfinalnem srečanju proti Nemčiji je bilo še bolj napeto. V odločilni peti tekmi v ženskih dvojicah sta Maiken Fruergaard in Amalie Magelund po treh setih naposled le strli odpor Nemk Isabel Herttrich in Kilasu Ostermeyer (21:11, 18.21, 21:19) in z zmago s 3:2, se je Danska le uvrstila v pričakovan finale. V drugem polfinalu je obetavna mlada francoska ekipa s 3:2 premagala izjemno močno Rusijo.

V finalu Danska zanesljivo premagala Francijo s 3:0

Finalno srečanje ni bilo tako razburljivo, kot mnogo tekem na tem prvenstvu, saj so Danci tokrat pokazali vso moč in zanesljivo premagali Francoze. Viktor Axelsen je najprej premagal Christa Popova z rezultatom 21:16 in 21:12. V drugi tekmi je Mia Blichfeldt ugnala Qi Xuefei z izidom 21:18 in 21:19. Piko na i sta postavila izkušena Kim Astrup in Anders Skaarup Rasmussen v moških dvojicah, ki sta premagala Ronana Labarja in Juliena Maioa z rezultatom 21:12 in 21:14, in tako postavila končni izid 3:0. Danska je osvojila četrtič zapored naslov evropske prvakinje in že 18 naslov najboljših v Evropi v zgodovini.

Spodaj si poglejte nekaj utrinkov iz finala in slavje danske ekipe.

https://www.facebook.com/badmintoneurope/videos/352896925809432/

https://www.facebook.com/badmintoneurope/videos/716793012316528/

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Prvenstva