Spremljajte nas

Prvenstva

EP U-15 -Lievin 2020: Slovenski upi z novimi izkušnjami, najboljši Danci

Na sliki-  od leve proti desni: Iva Koša, Ariana Korent, Vid Koščak, Gašper Trobec, Peter Kotnik, Anja Blazina, trener Matjaž Sketelj in Tim Škrlj V francoskem Lievinu se je končalo evropsko prvenstvo U-15 v badmintonu, ki se ga je udeležila sedemčlanska slovenska reprezentanca. V prelepi Areni Stade Couvert so mladi upi slovenskega badmintona, se pomerili…

Na sliki-  od leve proti desni: Iva Koša, Ariana Korent, Vid Koščak, Gašper Trobec, Peter Kotnik, Anja Blazina, trener Matjaž Sketelj in Tim Škrlj

V francoskem Lievinu se je končalo evropsko prvenstvo U-15 v badmintonu, ki se ga je udeležila sedemčlanska slovenska reprezentanca. V prelepi Areni Stade Couvert so mladi upi slovenskega badmintona, se pomerili z vrstniki iz Evrope in dosegli tri zmage v posamični konkurenci. »Prvi dobiček ne gre v mošnjiček«, je zapisal trener Sketelj.  Še bo veliko priložnosti za to odlično mlado generacijo slovenskih badmintonistov in badmintonistk za dokazovanje na mednarodni sceni. A prvi korak je narejen…  Na prvenstvu so bili najuspešnejši predstavniki Danske s petimi osvojenimi medaljami, Rusija jih je osvojila štiri, Turčija je zbrala tri medalje…

Pod vodstvom trenerjev Denisa Pešehonova in Matjaža Sketlja so naši igralci dosegli tri zmage v posamični konkurenci. Ljubljančan Gašper Trobec je zanesljivo ugnal Uglješo Mihajlovića iz Srbije z rezultatom 21:17 in 21:12. V naslednjem krogu ga je nato premagal Ukrajinec Rastyslav Zabrodin z izidom 7:21 in 10:21. Vid Koščak iz Mirne je v prvem krogu premagal Manvela Harutyunyana iz Armenije z izidom 21:15 in 21:19. V naslednji tekmi je izgubil proti Ivanu Tsaregorotsevu iz Ukrajine z rezultatom 10:21 in 8:21. Naslov evropskega prvaka je osvojil Šved Romeo Makboul, ki je v finalu premagal angleškega predstavnika Dillana Chonga z rezultatom 21:12 in 21:19.

Med dekleti je Anja Blazina iz Ljubljane v prvi tekmi premagala Florine Wille iz Nizozemske v treh setih z rezultatom 21:19, 8:21 in 21:10. Nato je bila za njo premočna Švedinja Sofia Stroemwall, ki je bila boljša z izidom 17:21 in 14:21. Ariana Korent je izpadla v prvem krogu proti Angležinji Lili Dundas, ki je bila boljša z rezultatom 12:21 in 4:21. Evropski naslov gre na Finsko, sa je v finalu Nella Nyqvist premagala Turkinjo Ravzo Bodur z rezultatom 21:18 in 21:13.

V dvojicah naši igralci niso bili uspešni in ostali brez zmage, že v prvih krogih so se pomerili z zelo zahtevnimi nasprotniki. Gašper Trobec in Peter Kotnik sta se pomerila z dansko dvojico, Madsom Anderssonom in Ottom Reilerjem, ki sta bila boljša z 9:21 in 11:21. Odlična danska igralca sta se na koncu prebila vse do bronaste medalje. Vid Koščak in Tim Škrlj sta  izgubila tekmo z Matsom Duwelom in Joepom Strooperjem iz Nizozemske z izidom 12:21 in 18.21. Naslov evropskega prvaka v dvojicah sta osvojila Danca Wiliam Boegebjerg in Robert Nebel.

Med dekleti sta bili Anja Blazina in Iva Koša poraženi od angleške dvojice, Lile Dundas in Carly Stevenson, ki sta zmagali z rezultatom 16:21 in 12:21. Najboljši dekleti v dvojicah sta postali danski igralki Anna-Sofie Nielsen in Maria Hoejlund Tommerup, ki sta v finalnem srečanju ugnali Francozinji Clemence Gaudreau in Camille Pognante z rezultatom 21:19 in 21:18.

V mešanih dvojicah sta Tim Škrlj in Iva Koša zabeležila poraz od Otta Reilerja in Cathrine Marie Wind iz Danske (8:21, 8:21), Peter Kotnik in Ariana Korent sta izgubila proti Daniilu Silivanauvu in Aryini Nikolayevi iz Belorusije z rezultatom 14:21 in 15:21. Naslov evropskih prvakov v mešanih dvojicah sta osvojila ruska predstavnika Yaroslav Martynov in Daria Kharlampovich, ki sta v izenačeni tekmi premagala Danca Roberta Nebela in Anno-Sofio Nielsen z rezultatom 21:19 in 21:19. Mešane dvojice so vedno nepredvidljive in pravo»balkansko poslastico« so že v prvem krogu odigrala Uglješa Mihajlović in Maša Aleksić iz Srbije, ki sta premagala hrvaška predstavnika Roka Pipunića in Jeleno Buchberger z rezultatom 18:21, 22:20 in 24:22!

 

EP U-15- Lievin 2020 –Medalje:

Moški posamezno:

1.Romeo Makboul -Švedska

2.Dillan Chong –Anglija

3./4.Wiliam Boegebjerg – Danska

3./4.Filip Swahn –Švedska

 

Ženske posamezno:

1.Nella Nyqvist –Finska

2.Ravza Bodur – Turčija

3./4.Galina Mezentseva –Rusija

3./4.Kalayana Nalbantova –Bolgarija

 

Moške dvojice:

1.Wiliam Boegebjerg/Robert Nebel –Danska

2.Yaroslav Martynov/Aleksei Zaev – Rusija

3./4.Mads Andersson/Otto Reiler – Danska

3./4.Romeo Makboul/Filip Swahn –Švedska

 

Ženske dvojice:

1.Anna-Sofie Nielsen/Maria Hoejlund Tommerup –Danska

2.Clemence Gaudreau/Camille Pognante – Francija

3./4.Ravza Bodur/Tugce Damar – Turčija

3./4.Polina Mastiaeva/Galina Mezentseva – Rusija

 

Mešane dvojice:

1.Yaroslav Martynov/Daria Kharlampovich –Rusija

2.Robert Nebel/Anna-Sofia Nielsen – Danska

3./4.Bugra Aktas/Sinem Yildiz –Turčija

3./4.Erwan Hamel/Elsa Jacob –  Francija

 

 

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Prvenstva