Spremljajte nas

Prvenstva

EP v badmintonu -Madrid 2022: Izrael prvič do medalje

Na sliki: Toma Junior Popov (Fra) Od 25.-30. aprila 2022 v Madridu poteka 29. evropsko prvenstvo v badmintonu. V konkurenci 35 držav je le 13, ki imajo predstavnike v vseh disciplinah. Slovenska reprezentanca se je prvenstva udeležila le s tremi predstavniki, ker je Lia Šalehar imela pozitiven test, tako da je doma ostala tudi Nika…

Na sliki: Toma Junior Popov (Fra)

Od 25.-30. aprila 2022 v Madridu poteka 29. evropsko prvenstvo v badmintonu. V konkurenci 35 držav je le 13, ki imajo predstavnike v vseh disciplinah. Slovenska reprezentanca se je prvenstva udeležila le s tremi predstavniki, ker je Lia Šalehar imela pozitiven test, tako da je doma ostala tudi Nika Arih in smo ostali brez nastopa v ženskih dvojicah. V Madridu so nastopili Petra Polanc in Miha Ivanič med posamezniki ter Miha Ivančič in Petra Polanc v mešanih dvojicah.

Evropsko prvenstvo je že v zaključni fazi in so že znani dobitniki medalj v vseh disciplinah. Jutri bo znano, kdo so novi/stari evropski prvaki…

Izrael prvič do medalje

Med posamezniki sta se v polfinale uvrstila danska predstavnika Viktor Axelsen in Anders Antonsen, ki sta bila finalista na zadnjem evropskem prvenstvu v Kijevu, kjer pa ni bilo njunega dvoboja, ker je imel pred finalnem nastopom Axelsen pozitiven test in tako je brez tekme do evropskega naslova nenadejano prišel Anders Antonsen. Tokrat se je prvič v polfinale uvrstil Misha Zilberman (Izrael), kar pomeni, da je Izrael prvič v zgodovini osvojil medaljo na evropskih prvenstvih v badmintonu. Četrti polfinalist je Francoz Toma Junior Popov, ki je v dramatični četrtfinalni tekmi ugnal Hansa-Kristiana Solberg Vittinghusa (Dan) z izidom 17:21, 26:24, 21:12. Slovenski predstavnik Miha Ivanič je v prvem krogu moral priznati premoč od Toby Pentyja (Ang) z rezultatom 17:21 in 11:21.

Carolina Marin do šestega zaporednega naslova?

Med posameznicami je največ pozornosti usmerjenih v domačo junakinjo Carolino Marin, ki »lovi« že šesto zaporedno lovoriko evropske prvakinje. V četrtfinalu ji ni šlo vse po načrtih, saj se je v treh setih namučila s Line Hoejmark Kjaersfeldt (Dan) in jo premagala z rezultatom 21:11, 14:21 in 21:17. Tudi ostale tri četrtfinalne tekme so se končale po treh setih. Turkinja Neslihan Yigit je ugnala Line Christophersen (Dan) z izidom 21:10, 15:21, 21:15. Danka, ki ne bo branila srebrne medalje z  zadnjega evropskega prvenstva, je bila že pred tem usodna za našo Petro Polanc (21:14, 21:11). Kirsty Gilmour (Ško) je bila uspešnejša od Lianne Tan (Bel) z rezultatom 21:13, 12:21, 21:15. Četrta polfinalistka je postala Danka Mia Blichfeldt, ki je v četrtfinalu premagala Qi Xuefei (Fra) z izidom 16.21, 21:10 in 21:17.

V moških in mešanih dvojicah ni branilcev naslovov iz Rusije

V moških in mešanih dvojicah ni branilcev naslovov iz Rusije, zaradi že znanih dogodkov vojne v Ukrajini. V polfinale moških dvojic so se uvrstili: Ruben Jille in Ties Van Der Lecq (Niz), Alexander Dunn in Adam Hall (Ško), Ben Lane in Sean Vendy (Ang) ter Mark Lamsfuss in Marvin Seidel (Nem).

V ženskih dvojicah sta glavni kandidatki za že tretji evropski naslov sestri Gabriela in Stefani Stoeva (Bol). V polfinalu so še Amalie Magelund in Freja Ravn (Dan), nemški predstavnici Linda Efler in Isabel Lohau ter danski igralki Maiken Fruergaard in Sara Thygesen.

V mešanih dvojicah sta za presenečenje poskrbela Mikkel Mikkelsen in Rikke Soeby (Dan), ki sta v četrtfinalu ugnala prva nosilca Marcusa Ellisa in Lauren Smith (Ang) z rezultatom 21:11 in 21:17. Danska je tako s tem prišla do šeste medalje na prvenstvu in med drugim se lahko pohvali še, da je v Španiji nastopila s kar 21 igralci in igralkami! Posebno pozornost sta v mešanih dvojicah pritegnila Misha Zilberman in njegova 64-letna mati Svetlana Zilberman, ki sta zelo uspešno igrala v mešanih dvojicah in sta jo nato izločila Nizozemca Robin Tabeling in Selena Piek, ki sta kasneje se uspela uvrstiti tudi v polfinale. Ostala dva polfinalista sta še Nemca Mark Lamsfuss in Isabel Lohau ter Francoza Thom Gicquel in Delphine Delrue. Miha Ivančič in Petra Polanc sta izgubila v prvem krogu proti francoskima predstavnikoma Williamu Villegerju in Anne Tron (18:21, 17:21).

 

Povezava –rezultati:

https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=01ED9B4E-C494-490E-ADD0-7D3289D8D3ED

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

OFEM Banska Bystrica 2022: Na festivalu ponovno badminton

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) se odvija vsaki dve leti, ki se ga udeleži...

Evropsko veteransko prvenstvo – Ljubljana 2022: 1089 prijav iz 33 držav!

Še natančno mesec dni je do velikega dogodka v Sloveniji. Evropsko veteransko prvenstvo v...

Razigrano ravensko poletje: Otroci se spoznavali z badmintonom na svetovni badmintonski dan

V tem tednu se je pričelo počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem poimenovano »Razigrano...

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Več v Prvenstva