Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko kadetsko prvenstvo – Gniezno 2019: Danci ekipni evropski prvaki, Srbi senzacionalno osvojili srebrno medaljo

Na sliki: Srbska ekipa po zmagi nad Ukrajino Na evropskem kadetskem prvenstvu se je končal ekipni del. Slovenska ekipa je v predtekmovalni skupini 1 in uvodni zmagi s 3:2 proti Cipru, nato doživela dva poraza proti Švedski in Rusiji. Obakrat so gladko izgubili s 0:5. Proti Cipru so točke za Slovenijo priigrali Anja Jordan med…

Na sliki: Srbska ekipa po zmagi nad Ukrajino

Na evropskem kadetskem prvenstvu se je končal ekipni del. Slovenska ekipa je v predtekmovalni skupini 1 in uvodni zmagi s 3:2 proti Cipru, nato doživela dva poraza proti Švedski in Rusiji. Obakrat so gladko izgubili s 0:5. Proti Cipru so točke za Slovenijo priigrali Anja Jordan med posameznicami, Lina Pipan in Špela Alič v dvojicah ter Nik Zupančič in Špela Alič v mešanih dvojicah. Slovenska kadetska ekipa je tako končala kot tretja v skupini in zasedla končno 17.-24. mesto.

Izjemno zgodbo pišejo mladi srbski igralci in igralke, saj so se senzacionalno uvrstili v finale. V predtekmovalni skupini so suvereno osvojili prvo mesto z zmagami nad Finsko (4:1), Italijo (4:1) in Irsko (4:1). V četrtfinalu je bila njihova nasprotnica angleška izbrana vrsta. V prvi tekmi sta Sara Lončar in Mihajlo Tomić v razburljivi tekmi premagala Alexa Greena in Estelle Van Leeuwena z 21:19, 23:25 in 21:19. Sergej Lukić je bil nato odličen proti Ethanu Roseu in ga premagal s 14:21, 21:14 in 21:18. Sara Lončar je po izgubljenem prvem setu proti Lisi Curtin s 15:21 in vodstvu v drugem 11:7, morala predati tekmo zaradi poškodbe. Sergej Lukić in Mihajlo Tomić sta v moških dvojicah proti Alexu Greenu in Nathanu Mooru z zmago in z izidom 17:21, 21:18 in 21:16 priborila končno zmago s 3:1 in popeljala ekipo v polfinale evropskega prvenstva!

V polfinalu se je Srbija pomerila proti Ukrajini in z zmagami Mihajla Tomića in Andjele Vitman v mešanih dvojicah, Sergeja Lukića v posamezni igri ter Sergeja Lukića in Mihajla Tomića v dvojicah slavila zmago s 3:1!

Finale: Danska –Srbija…Prva tekma in presenetljivo vodstvo Srbije s 0:1, v mešanih dvojicah sta Mihajlo Tomić in Andjela Vitman presenetila Wiliama Kryger Boea in Emilio Nešić s izidom 22:20 in 21:11. A Danska se je vendarle pokazala za premočnega tekmeca in slavila končno zmago s 3:1 in osvojila ekipni kadetski evropski naslov.

Srbska reprezentanca je tako potrdila pričakovanja pred prvenstvom in že v ekipnem delu dokazala Evropi, da ima izjemno talentirano mlado generacijo badmintona. Kot zanimivost – ravenska igralka Nina Razgoršek je že igrala z eno od teh igralk, Andjelo Vitman. Na lanskem Zagreb Open 2018 je Srbkinja zmagala z izidom 21:10 in 21:4. Pomočnik srbske reprezentance, Dragan Antić, ki je bil v začetku leta na otroškem badminton festivalu Badmintonček-Badmintončica 2018 na Ravnah, je lahko zelo ponosen na svoje tri igralce iz Kruševca  – Sergeja Lukića, Sare Lončar in Nino Bogdanović.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Prvenstva