Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko prvenstvo U-17 – Podčetrtek 2021: Zlato za Bolgarijo po desetih letih

Na sliki:  Kaloyana Nalbantova (Bolgarija), Foto: Žan Križnar Včeraj se je v Podčetrtku končalo evropsko prvenstvo do 17. let, ki ga je zelo uspešno organizirala Badmintonska zveza Slovenije. Najboljši posameznik prvenstva je Francoz Alex Lanier, ki je osvojil dve zlati medalji in srebrno medajo v ekipni konkurenci. Med posameznicami je naslov evropske prvakinje osvojila Bolgarka…

Na sliki:  Kaloyana Nalbantova (Bolgarija), Foto: Žan Križnar

Včeraj se je v Podčetrtku končalo evropsko prvenstvo do 17. let, ki ga je zelo uspešno organizirala Badmintonska zveza Slovenije. Najboljši posameznik prvenstva je Francoz Alex Lanier, ki je osvojil dve zlati medalji in srebrno medajo v ekipni konkurenci. Med posameznicami je naslov evropske prvakinje osvojila Bolgarka Kaloyana Nalbantova, kar je ponovitev bolgarskega uspeha po natančno desetih letih, ko je leta 2011 naslov prvakinje osvojila njena vzornica Stefani Stoeva.

Bolgarski uspeh je bil na tem prvenstvu še večji, saj sta Kaloyana Nalbantova in Tsvetina Popivanova osvojila še bronasto medaljo v dvojicah in je Bolgarija tako osvojila dve medalji. Bronasto medaljo v dvojicah sta osvojili tudi sestri Stoeva na EP U-17 v Medvodah leta 2009. V posamični konkurenci je za evropski naslov Nalbantova v finalu premagala Poljakinjo Joanno Podedworny z izidom 21:18 in 21:10. Bronasti medalji sta osvojili Ukrajinki Sofiia Lavrova in Yevheniia Kantemyr.

Prvo posamično zlato medaljo na evropskih prvenstvih do 17. let je za Francijo osvojil Alex Lanier, ki je v finalu v pičlih dvajsetih minutah ugnal Wiliama Boegebjerga iz Danske z rezultatom 21:6 in 21:9. Bronasti medalji sta osvojila Romeo Makboul (Šve) in Charles Fouyn (Bel).

V dvojicah sta Baptiste Labarthe in Alex Lanier osvojila naslov evropskih prvakov v izenačenem srečanju proti odličnima Rusoma Daniilom Dubovenkom in Glebom Stepakovom (16:21, 26:24, 21:17). Tretji mesti sta dosegla Anil Ulac Atan in Mirac Kantar iz Turčije ter Jonathan Melgaard in Mike Vestergaard iz Danske.

V ženskih dvojicah sta v ruskem finalu bili boljši Daria Kharlampovich in Galina Lisochkina, ki sta premagali Mario Lezzhovo in Galino Mezentsevo z izidom 21:19 in 21:13. Bronaste medalje so osvojili Kaloyana Nalbantova in Tsvetina Popivanova (Bol) ter Malya Hoareau in Camille Pognante (Fra).

V disciplini mešanih parov žal nismo videli finalne tekme. Tekmovalka Yevheniia Kantemyr iz Ukrajine je po sobotni zmagi (v polfinalu) v mešanih parih igrala še polfinale pri dekletih posamezno, kjer se je poškodovala in morala predati tekmo. Poškodba je tako huda, da ni mogla igrati finala v mešanih parih. Tako sta zmagovalca postala Danca Jonathan Melgaard in Maria Hojlund Tommerup. Srebrno medaljo sta tako osvojila Yevhenii Stolovoi in Yevheniia Kantemyr iz Ukrajine. Tretja mesta so osvojili Viktor Petrović in Andjela Vitman (Srb) ter Oliver Butler in Chloe Dennis iz Anglije.

 

Evropsko prvenstvo U-17 –medalje:

Fantje posamezno:

1.Alex Lanier (Fra)

2.William Boegebjerg (Dan)

3.Charles Fouyn (Bel)

3.Romeo Makboul (Šve)

 

Dekleta posamezno:

1.Kaloyana Nalbantova (Bol)

2.Joanna Podedworny (Pol)

3.Sofiia Lavrova (Ukr)

3.Yevheniia Kantemyr (Ukr)

 

Fantje dvojice:

1.Baptiste Labarthe/Alex Lanier (Fra)

2.Daniil Dubovenko/Gleb Stepakov (Rus)

3.Anil Ulac Atan/Mirac Kantar (Tur)

3.Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard (Dan)

 

Dekleta dvojice:

1.Daria Kharlampovich/Galina Lisachkina (Rus)

2.Maria Lezzhova/Galina Mezentseva (Rus)

3.Kaloyana Nalbantova/Tsvetina Popivanova (Bol)

3.Malya Hoareau/Camille Pognante (Fra)

 

Mešane dvojice:

1.Jonathan Melgaard/Maria Hoejlund Tommerup (Dan)

2.Yevhenii Stolovoi/Yevheniia Kantemyr (Ukr)

3.Oliver Butler/Chkoe Dennis (Ang)

3.Viktor Petrović/Andjela Vitman (Srb)

 

Ekipno:

1.Rusija

2.Francija

3.Danska

3.Češka

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Prvenstva