Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko veteransko prvenstvo -Guadalajara 2018

Od 24.-30. septembra 2018 je v španski Guadalajari potekalo evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu, kjer je nastopilo kar 1235 igralcev in igralk badmintona iz vse Evrope. Med njimi so bili štirje slovenski predstavniki – Aljoša Rovan, Jurij Zaletel, Darko Duralija in Mateja Remec. Končano je zanimivo evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu, ki dobiva vse večjo…

Od 24.-30. septembra 2018 je v španski Guadalajari potekalo evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu, kjer je nastopilo kar 1235 igralcev in igralk badmintona iz vse Evrope. Med njimi so bili štirje slovenski predstavniki – Aljoša Rovan, Jurij Zaletel, Darko Duralija in Mateja Remec.

Končano je zanimivo evropsko veteransko prvenstvo v badmintonu, ki dobiva vse večjo veljavo, o čemer priča tudi rekordno število udeležencev -1235 iz vse Evrope. Na prvenstvu stare celine so nastopili tudi slovenski badmintonisti in ena badmintonistka. Edino zmago sta v moških dvojicah (+50) dosegla Jurij Zaletel in Darko Duralija, ki sta premagala Avstrijca Nicolasa Genina in Engelberta Tomesa z 21:15 in 21:14. V naslednji tekmi sta nato izgubila proti francoskima predstavnikoma z 11:21 in 16:21. Aljoša Rovan iz Brežic je tekmoval v kategoriji +45 in je v posamični konkurenci kar namučil domačina Fernanda Herrera, ki je slavil z 1:2 (14:21, 21:17 in 16:21). V mešanih dvojicah sta nastopila Jurij Zaletel in Mateja Remec, v ženskih dvojicah Mateja Remec s Slovakinjo Evo Scholtzovo ter v moški dvojicah Aljoša Rovan z Hrvatom Sandijem Šabanom, a jim v zahtevni mednarodni konkurenci žal ni uspelo doseči nobene zmage.

Na prvenstvu so bili nasploh zelo uspešni angleški predstavniki, ki so pobrali glavnino medalj v dvojicah. Z dvema zlatima medaljama je bil najuspešnejši Danec Carsten Loesch, ki je naslov osvojil v posamični konkurenci nad 45 let ter v mešanih dvojicah skupaj z rojakinjo Darte Steenberg. Posebej zadovoljen se iz Španije vrača tudi naš stari znanec, 79-letni Helmuth Kreulitsch iz bližnjega Celovca, ki je nastopil v najstarejši kategoriji +75 v posamični konkurenci. Kot za šalo je premagoval svoje nasprotnike, najprej Poljaka Czeslawa Gwiazda, nato Šveda Denisa Bengtssona, Finca Reneja Wikgrena, in šele v polfinalu ga je nato le zaustavil Nizozemec Paul Van Beek, kar je za legendo avstrijskega badmintona na koncu pomenilo odlično tretje mesto in bronasto odličje.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Prvenstva