Spremljajte nas

Dogodki

FZ Forza Bulgarian Int. 2020: Štiri slovenske medalje v Bolgariji

Na sliki: srebrna medalja v mešanih dvojicah v Sofiji: Miha Ivančič in Petra Polanc V športni dvorani “Europe” v Sofiji se je odvijal tridnevni mednarodni turnir FZ Forza Bulgarian International 2020, kjer so nastopili udeleženci iz 15 evropskih držav. Slovenski tekmovalci se domov vračajo z dvema srebrnima in dvema bronastima medaljama. Srebrno medaljo so osvojili…

Na sliki: srebrna medalja v mešanih dvojicah v Sofiji: Miha Ivančič in Petra Polanc

V športni dvorani “Europe” v Sofiji se je odvijal tridnevni mednarodni turnir FZ Forza Bulgarian International 2020, kjer so nastopili udeleženci iz 15 evropskih držav. Slovenski tekmovalci se domov vračajo z dvema srebrnima in dvema bronastima medaljama. Srebrno medaljo so osvojili Miha Ivanič in Gašper Krivec v moških dvojicah ter Miha Ivančič in Petra Polanc v mešanih dvojicah. Bronasto medaljo sta si v ženskih dvojicah priigrali Nike Brajkovič in Urška Polc ter Miha Ivanič v posamični konkurenci.

Od 2.-4. oktobra 2020 je v Sofiji potekal mednarodni turnir International, kjer sta v posamični konkurenci zmagala Luka Ban iz Hrvaške in domačinka Linda Zetchiri, ki je v svoji karieri zasedala že 21. mesto na svetovni jakostni lestvici. V igri dvojic so vse zmage dosegli bolgarski tekmovalci. V moških dvojicah sta slavila Daniel Nikolov in Ivan Rusev, v ženskih dvojicah 15. igralki sveta Gabriela Stoeva in Stefani Stoeva, v mešanih dvojicah sta bila najboljša Ilyan Stoynov in Hristomira Popovska.

V posamični konkurenci se je z zmago izkazal 19-letni Hrvat Luka Ban, član BK Medvedgrad Zagreb, ki je v finalu ugnal Bolgara Ilyana Stoynova z rezultatom 21:10 in 21:15. Tretje mesto sta osvojila Miha Ivanič (Slovenija) in Borko Petrović (Srbija). V ženskem finalu je zmagala 33-letna Linda Zetchiri iz Sofije, ki je v finalu premagala Marijo Sudimac iz Srbije z izidom 21:7 in 21:10. Tretje mesto  sta osvojili bolgarski tekmovalki Hristomira Popovska in Kaloyana Nalbantova. V moških dvojicah sta zmago slavila Daniel Nikolov in Ivan Rusev, ki sta v finalu ugnala slovensko dvojico Miho Ivaniča in Gašperja Krivca z rezultatom 21:9 in 21:14. Bronaste medalje so osvojili Jose Morales in Jaume Perez iz Španije ter Luka Ban in Filip Špoljarec (Hrvaška). V ženskih dvojicah sta blesteli nekdanji evropski prvakinji Gabriela Stoeva in Stefani Stoeva, ki sta v finalnem srečanju premagali rojakinji Mario Delchevo in Hristomiro Popovsko z rezultatom 21:8 in 21:9. Tretje mesto so osvojili Sara Lončar in Andeja Vitman (Srbija) in Nike Brajkovič in Urška Polc (Slovenija). V mešanih dvojicah sta zmagala Ilyan Stoynov in Hristomira Popovska (Bolgarija), srebrno medaljo sta osvojila Miha Ivančič in Petra Polanc, ki sta morala predati finalno tekmo zaradi poškodbe Ivančiča. Dve bronasti medalji za Srbijo so osvojili Andrija Doder in Sara Lončar ter Mihajlo Tomić in Andjela Vitman.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

FZ Forza Bulgarian Int. 2020: Štiri slovenske medalje v Bolgariji

Na sliki: srebrna medalja v mešanih dvojicah v Sofiji: Miha Ivančič in Petra Polanc...

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej...

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Več v Dogodki