Spremljajte nas

Dogodki

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia International, ki je privabil tekmovalce in tekmovalke iz kar 41 držav sveta. Pri posameznikih sta slavila  Sourabh Verma iz Indije in Clara Azurmendi iz Španije. V moških dvojicah sta zmagala Shohei Hoshino in Yujiro Nishikana iz Japonske, v ženskih dvojicah sta…

Na sliki: Sourabh Verma (Indija)

V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia International, ki je privabil tekmovalce in tekmovalke iz kar 41 držav sveta. Pri posameznikih sta slavila  Sourabh Verma iz Indije in Clara Azurmendi iz Španije. V moških dvojicah sta zmagala Shohei Hoshino in Yujiro Nishikana iz Japonske, v ženskih dvojicah sta slavili Angležinji Jenny Moore in Victoria Wiliams ter v mešanih dvojicah sta bila najboljša Gregory Mairs in Victoria Wiliams iz Anglije.

Od 15.-18. maja 2019 je v športni dvorani v Medvodah potekal štiridnevni mednarodni turnir FZ Forza Slovenia International 2019, ki je štel za svetovno jakostno lestvico. V izjemno močni konkurenci sta edino slovensko četrtfinale priigrala Jaka Ivančič in Miha Masten v moških dvojicah. V posamični moški konkurenci, kjer je nastopilo kar 100 igralcev, smo spremljali azijsko finale. 26-letni Indijec Sourabh Verma je zanesljivo premagal Japonca Minoruja Koga. 22-letni japonski levoroki  igralec, doma iz Fukuoke, ni imel veliko možnosti proti odličnemu Indijcu, ki je v svoji karieri premagal že legendarnega Kitajca Lin Dana. Finale se je končalo s prepričljivo zmago Indijca z rezultatom 21:17 in 21:12. Bronasti medalji sta osvojila francoski igralec Christo Popov in Karan Rajan Rajarajan iz Danske.

V ženskem finalu sta se srečali španska igralka Clara Azurmendi in Sofie Holmboe Dahl iz Danske. Španka, ki je bila že bronasta na evropskih igrah v Bakuju leta 2015, je slavila zmago v treh setih z 14:21, 21:17 in 21:18. Tretji mesti sta osvojili Leonice Huet iz Francije in Maria Ulitina iz Ukrajine.

V moških dvojicah sta zmago v finalu slavila Japonca Shohei Hoshino in Yujiro Nishikana, ki sta premagala Poljaka Adama Cwalino in Pawla Pietryja z izidom 21:9 in 21:11. Tretje mesto so osvojili Igor Bjelan in Andrija Doder iz Srbije ter Škota Christopher Grimley in Matthew Grimley. Edino slovensko četrtfinale na tem turnirju sta si priigrala Jaka Ivančič in Miha Masten, ki sta morala premoč priznati srbski dvojici in tako sta ostala brez medalje (21:19, 19:21, 14:21).

V ženskih in mešanih dvojicah je zlata medalja pripadla Angliji, dve zlati medalji je osvojila Angležinja Victoria Wiliams. V ženskih dvojicah sta zmagali Jenny Moore in Victoria Wiliams, ki sta v finalu premagali Indijki Poojo Dandu in Sanjano Santosh z izidom 21:14 in 22:20. Bronaste medalje so osvojili Sophia Grundtvig in Frederikke Lund iz Danske ter Clara Nistad in Moa Sjoo iz Švedske.

Zmagovalca mešanih dvojic sta postala Angleža Gregory Mairs in že omenjena Victoria Wiliams, ki sta bila v finalu boljša od Antona Kaistija in Inalote Suutarinen iz Finske z izidom 21:16 in 21:17. Tretji mesti sta osvojila Pawel Smilowski in Wiktoria Adamek iz Poljske ter Steven Stallwood in Lizzie Tolma iz Anglije.

 

Rezultati:

Moški posamezno:

1.Sourabh Verma –Indija

2.Minoru Koga –Japonska

3./4.Christo Popov –Francija

3./4. Karan Rajan Rajarajan –Danska

 

Ženske posamezno:

1.Clara Azurmendi –Španija

2.Sofie Holmboe Dahl –Danska

3./4.Leonice Huet –Danska

3./4.Maria Ulitina – Ukrajina

 

Moške dvojice:

1.Shohei Hoshino/Yujiro Nishikana –Japonska

2.Adam Cwalina/Pawel Pietryja –Poljska

3./4.Igor Bjelan/Andrija Doder –Srbija

3./4.Christopher Grimley/Matthew Grimley – Škotska

 

Ženske dvojice:

1.Jenny Moore/Victoria Wiliams – Anglija

2.Pooja Dandu/Sanjana Santosh – Indija

3./4.Sophia Grundtvig/Frederikke Lund –Danska

3./4.Clara Nistad/Moa Sjoo – Švedska

 

Mešane dvojice:

1.Gregory Mairs/Victoria Wiliams –Anglija

2.Anton Kaisti/Inalota Suutarinen – Finska

3./4.Pawel Smilowski/Wiktoria Adamek –Poljska

3./4.Steven Stallwood/Lizzie Tolman –Anglija

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Turnir za začetnike -VESELI BADMINTON – 12.12. 2019!

Fotografija: Lanski udeleženci Veselega badmintona Lansko leto v decembru smo prvič priredili turnir za...

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Več v Dogodki