Spremljajte nas

Badmintonček-badmintončica

Kar šest medalj za domačine

Za nami je zelo uspešen otroški badminton festival Badmintonček-Badmintončica 2018, ki so se ga udeležili tudi gostje iz Avstrije in Hrvaške. V odličnem vzdušju v dvorani OŠ Prežihovega Voranca so se izkazali domači tekmovalci in tekmovalke BK Karizma, ki so s kar šestimi osvojenimi medaljami postali celo najuspešnejši udeleženci festivala! Spremljali smo odlične tekme v…

Za nami je zelo uspešen otroški badminton festival Badmintonček-Badmintončica 2018, ki so se ga udeležili tudi gostje iz Avstrije in Hrvaške. V odličnem vzdušju v dvorani OŠ Prežihovega Voranca so se izkazali domači tekmovalci in tekmovalke BK Karizma, ki so s kar šestimi osvojenimi medaljami postali celo najuspešnejši udeleženci festivala! Spremljali smo odlične tekme v vseh kategorijah v zelo pestri mednarodni konkurenci, kjer so od tujih tekmovalcev zmagali Martin Zhang, Shangzu Zhan (oba iz Celovca) in Ivan Nimac iz Zagreba, od slovenskih igralcev so slavili Petra Popič (BK Karizma), Tinkara Alič (BK Olimpija), Manca Mlinarič (BK Karizma), Kevin lin Lenarčič (BK Medvode) in Katja Kokalj (BK Branik Maribor).

Že v kategoriji dečkov U-9 je bilo v predtekmovanju zelo pestro dogajanje in nekaj zanimivih dvobojev. Jan Vrance iz ŠD Sele-Vrhe je v tekmi z Avstrijcem Raffaelom Kucherjem v podaljšani igri odločil o uvrstitvi v polfinale. V drugi predtekmovalni skupini je Martin Zhang iz Celovca zanesljivo premagoval vse svoje nasprotnike in šele kasneje v finalu mu je resen odpor nudil Rok Strelec iz Kungote. Zhangu je nato le uspela tesna zmaga z 22:20. V tekmi za tretje mesto je slavil Sven Pleše iz Zagreba proti Janu Vrancetu z izidom 21:17.

Pri deklicah kategorije U-9 sta prevladovali domači tekmovalki Petra Popič in Manca Kotnik. Obe sta se uvrstili v finale in za pričakovati je bilo nepredvidljivo tekmo. Odločitev je padla šele v končnici tekme, ko je v rahlo prednost prišla Petra in zmagala z izidom 21:19. V tekmi za tretje mesto je Luisa Wutte premagala Zilling Zhan (obe Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt) s 21:16 .

Zelo zanimiva je bila kategorija dečkov U-11, kjer so se v polfinale uvrstila po dva predstavnika iz Celovca in dva iz Slovenj Gradca. V prvem polfinalu je Nitai Tarkuš premagal Lukasa Reiterja iz Celovca z 21:10, v drugem polfinalu Shangzu Zhan je bil boljši od Anžeta Novaka Lešnika s 21:6. V finalnem srečanju sta se tako pomerila Nitai Tarkuš, ki je šesti igralec slovenske lestvice U-11, proti zares odličnemu Zhanu iz Celovca. V dokaj izenačenem srečanju je zmago slavil Shangzu Zhan z 21:17. V tekmi za tretje mesto je bil Lukas Reiter uspešnejši od Anžeta Novaka  Lešnika s 21:14.

Kategorija deklic U-11 je bila najštevilčnejša zasedba na turnirju in zagotovo lahko trdimo, da močnejša, kot je na državnih turnirjih v tej kategoriji, saj je tekmovalo kar šest Avstrijk in dve tekmovalki iz Zagreba. Zahtevne tekme so se odvijale že v predtekmovanju, kjer sta veliko smole imeli domači igralki Ajda Kotnik in Zoja Strah, ki sta nastopili v močnih skupinah in žal izpadli že v predtekmovanju. Atraktivno tekmo smo videli v četrtfinalu, kjer sta se med sabo pomerili Avstrijki Lea Kreulitsch iz Celovca in Julia Kopp iz Knittelfelda. Koppova je zmagala v razburljivi tekmi z 22:20. V finale sta se uvrstili Tinkara Alič iz BK Olimpija in  Mia Gleich iz Maribora, ki sta četrta in peta igralka v tej kategoriji na slovenski lestvici. V finalu je slavila odlična Aličeva z izidom 21:13. Tretje mesto je osvojila lanskoletna zmagovalka kategorije U-9 Julia Kopp iz Knittelfelda.

Atraktivnim tekmam smo bili priča v kategoriji fantov U-13. V četrtfinalnem srečanju sta se med sabo pomerila domačina Tijan Paškvan in Sergej Filip Ilič. Slednji je nekoliko presenetljivo ugnal Paškvana z 21:19, ki je v predtekmovanju igral odlično in le trenutek nezbranosti je odločil zmagovalca in tako se je Sergeju uspelo uvrstiti v prvi polfinale na večjih turnirjih. Izkazal se je tudi Valentin Gorenšek, ki se je prav tako uvrstil v polfinale, kjer je izgubil proti Nimcu iz Zagreba z 18:21. V drugem polfinalnem srečanju je Sergej Filip Ilič še enkrat pokazal, da zmaga v četrtfinalu ni bila naključje in je v končnici ugnal Hrvoja Mavričeka iz Zagreba z 21:18. V finalu je slavil Ivan Nimac, ki je bil boljši od Iliča z 21:10, v tekmi za tretje mesto  je zmagal Valentin Gorenšek , ki je premagal Mavrička z 21:17.

Kategorija U-13 med dekleti je ponovno potrdila, da je to kategorija, kjer v letošnjem letu dominirajo ravenska dekleta. Prav zanimivo je videti, kako so njihove tekme nepredvidljive in v medsebojnih dvobojih izenačene do samih zaključkov tekem. Prav »strašljivo« je lahko za nasprotnice, ki ne vedo, od katere igralke jim pravzaprav preti večja nevarnost. V odločilni tekmi za četrtfinale med Almo Sekereš in Elo Trikič Tarkuš je zmagala Sekereševa z 24:22. In tako kar peterica ravenskih igralk se je uvrstila v četrtfinale! Sekereševa je zablestela še v četrtfinalu proti Vesni Halič iz Kungote, ki je v Lendavi na državnem turnirju osvojila bronasto medaljo. Alma je bila proti Haličevi tokrat neizprosna in jo je premagala s kar 21:10. Mlinaričeva je igrala iz tekme v tekmo bolje in v četrtfinalu premagala Nino Razgoršek z 21:18. V finalu sta se srečali domači igralki Manca Mlinarič in Bela Oder. V izenačenem srečanju je slavila Mlinaričeva z 21:18. V tekmi za tretje mesto je Vlatka Kopsa iz Zagreba šele v podaljšku strla odpor Alme Sekereš in slavila s 23:21.

V konkurenci U-15 med fanti je bilo prijavljenih  nekaj odličnih igralcev. Najuspešnejši na koncu je bil Kevin Lin Lenarčič iz Medvod, ki je v finalu premagal Emila Sinkovića iz Zagreba z 21:15. Tretje mesto je osvojil Miha Roškarič, ki je bil boljši od Filipa Dugonika (oba BK Branik Maribor). Odlično je igral tudi Anžej Kušej (BK Karizma), ki je v predtekmovanju premagal Bora Lasbaherja (ŠD Sele-Vrhe) s 23:21. Nato v četrtfinalnem srečanju je bil od njega boljši Zagrebčan Sinković.

Pri dekletih U-15 so bile zelo uspešne igralke BK Branik, saj so se kar tri uvrstile v polfinale. Nekoliko presenetljivo je prvo mesto  osvojila Katja Kokalj, ki je v finalnem srečanju po podaljšani igri premagala Lano Devčić iz Zagreba z 23:21. Tretje mesto je osvojila Neja Tripkovič, ki je premagala svojo klubsko kolegico Mio Bratkovič z 21:18.

 

Sploh prvič se je zgodilo, da so na otroškem turnirju ob igriščih bili elektronski semaforji, kar je dalo dodatno draž in gledljivost sami prireditvi. Najboljši so prejeli največje medalje, ki so bile podeljene kadarkoli na otroških turnirjih v Sloveniji in vsak udeleženec je prejel priznanje za udeležbo na otroškem festivalu. Priznanja najboljšim v kategoriji U-9 in U-11 je podelil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, v kategorijah U-13 in U-15 pa je podeljeval g. Anton Polovšek, direktor podjetja Orodjarstvo Polovšek, ki je bil glavni pokrovitelj turnirja.

Ostali pokrovitelji so bili Občina Ravne na Koroškem, Badmintonska zveza Slovenije, AC Koroška, Printink Prevalje, Slaščičarna Polanšek , Slaščičarna Senica in ostali manjši sponzorji.

 

Končni rezultati:

U-9 –dečki:

 1. Martin Zhang –Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
 2. Rok Strelec –BK Kungota
 3. Sven Pleše –BK Medvedgrad Zagreb
 4. Jan Vrance –ŠD Sele-Vrhe

 

U-9 -deklice:

 1. Petra Popič – BK Karizma
 2. Manca Kotnik –BK Karizma
 3. Luisa Wutte –Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
 4. Zilling Zhan – Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt

 

U-11 –dečki:

 1. Shangzu Zhan –Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
 2. Nitai Tarkuš – ŠD Sele-Vrhe
 3. Lukas Reiter – Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
 4. Anže Noval Lešnik –ŠD Sele-Vrhe

 

U-11- deklice:

 1. Tinkara Alič – BK Olimpija
 2. Mia Gleich – BK Branik
 3. Julia Kopp – Austria Email Badminton Knittelfeld
 4. Nina Gleich –BK Branik

 

U-13 –fantje:

 1. Ivan Nimac – BK Medvedgrad Zagreb
 2. Sergej Filip Ilič –BK Karizma
 3. Valentin Gorenšek – BK Karizma
 4. Hrvoje Mavriček – BK Medvedgrad Zagreb

 

U-13 dekleta:

 1. Manca Mlinarič -BK Karizma
 2. Bela Oder – BK Karizma
 3. Vlatka Kopsa –BK Medvedgrad Zagreb
 4. Alma Sekereš – BK Karizma

 

U-15 fantje:

 1. Kevin Lin Lenarčič – BK Medvode
 2. Emil Sinković – BK Medvedgrad Zagreb
 3. Miha Roškarič – BK Branik
 4. Filip Dugonik – BK Branik

 

U-15 dekleta:

 1. Katja Kokalj –BK Branik
 2. Lana Devčić -BK Medvedgrad Zagreb
 3. Neja Tripkovič – BK Branik
 4. Mia Bratkovič – BK Branik

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Badmintonček-badmintončica