Spremljajte nas

Ali ste vedeli?

Kdo je Line Christophersen?

Le kje smo našli tole Line Christophersen, se verjetno kdo sprašuje?…20-letna danska igralka je pred dvema letoma postala prva Evropejka, ki se je uvrstila v finale na mladinskih svetovnih prvenstvih, kar je zagotovo zadosten razlog, da predstavimo to mlado igralko, ki je rojena v prvih dneh tega tisočletja -14. januarja 2000. Prihaja iz mesta Dianalund,…

Le kje smo našli tole Line Christophersen, se verjetno kdo sprašuje?…20-letna danska igralka je pred dvema letoma postala prva Evropejka, ki se je uvrstila v finale na mladinskih svetovnih prvenstvih, kar je zagotovo zadosten razlog, da predstavimo to mlado igralko, ki je rojena v prvih dneh tega tisočletja -14. januarja 2000. Prihaja iz mesta Dianalund, kjer je s sedmimi leti na pobudo staršev se začela ukvarjati z badmintonom. Zelo skromno dekle, ki je prava vzornica vsem mladim, sodeluje na vseh klubskih dogodkih in je pomočnica trenerja v znamenitem Gentofte Badminton klubu. In vedno jo boste našli v klubu…

20-letna Line Drost Christophersen je trenutno 52. igralka na svetovni jakostni lestvici. Nase je opozorila na 20. mladinskem svetovnem prvenstvu, ki se je odvijalo v kanadskem Markhamu pred dvema letoma, ko je kot sploh prva Evropejka doslej se uspela uvrstiti v finale mladinskih svetovnih prvenstev! V vsej zgodovini je le še Carolini Marin iz Španije leta 2011 uspelo osvojiti bronasto medaljo v posamični ženski konkurenci, kar samo priča o tem, kako zahtevna je konkurenca v mladinski kategoriji svetovnega badmintona. Pa vemo, kdo je Carolina Marin, ki je kasneje postala svetovna in olimpijska prvakinja. Zato je bilo še toliko večje presenečenje uspeh 18-letne Line Christophersen, ki se je prebila vse do finala v Markhamu! In to na kakšen način? Že v predtekmovanju je tekme v svoj prid dobivala zelo na tesno, le za nekaj točk…Najprej je premagala Japonko Takahashijevo (23:21, 21:18), nato Švedinjo Pillaijevo (21:13, 19:21, 22:20), Chaiwanovo iz Tajske (21:19, 21:18)…in da drame še ne bi bilo dovolj, je v četrtfinalni tekmi ugnala Malezijko Eoon Qi Xuan z izidom 23:21 in 23:21! V polfinalu se je srečala s Kitajko Wei Yaxin in jo premagala z rezultatom 21:18 in 23:21. Ponudila se ji je celo možnost za osvojitev naslova svetovne mladinske prvakinje, vendar ji je to preprečila izjemna Malezijka Goh Jin Wei, ki je zmagala z izidom 13:21 in 11:21! Malezijka je že leta 2015 z rosnimi 15- leti prvič osvojila naslov svetovne mladinske prvakinje.

Le nekoliko pred tem prvenstvom je Christophersenovi uspelo osvojiti naslov mladinske evropske prvakinje v Talinu. In od takrat naprej ji gre njena športna kariera strmo navzgor. V letu 2019 je prejela nagrado Evropske badminton zveze za najboljšega mladega igralca/lko v Evropi. V začetku letošnjega leta je presenetila na državnem prvenstvu Danske, ko je v konkurenci starejših in bolj zvenečih imen ženskega danskega badmintona uspela osvojiti prestižni naslov članske danske prvakinje! Še posebej so bili tega veseli v njenem Gentofte Badminton klubu, saj je po 18- letih lovorika zopet pristala v tem znamenitem danskem klubu, za katerega so v preteklosti nastopali največji mojstri te igre, kot so Morten Frost, Lene Koeppen, Steen Skovgaard, Poul-Erik Hoeyer Larsen, Camilla Martin, Peter Gade…Nazadnje leta 2002 je bila danska prvakinja Camilla Martin, ki je bila takrat ena največjih svetovnih zvezd badmintona, med drugim svetovna prvakinja in olimpijska podprvakinja. Februarja letos je Line Christophersen z dansko reprezentanco na evropskem ekipnem prvenstvu v francoskem Lievinu osvojila zlato medaljo.

Korona kriza je nato nekoliko zaustavila svetovni badminton in tudi pohod Line Christophersen na sam svetovni vrh. Še vedno je v senci svojih rojakinj, kot so: Mia Blichfeldt, Line Kjaersfeldt, Julie Dawall Jakobsen, Alexandra Boeje…, vendar ima jasne cilje za prihodnost. Kot je v enem od intervjujev povedala, si želi biti med najboljšimi igralkami na svetu in osvojiti medaljo na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah!

Videli smo jo že tudi v Sloveniji in sicer je nastopila na lanskem FZ Forza Slovenia International v Medvodah. Slovenijo ni zapustila v najboljšem spominu, saj je morala že v drugem krogu priznati premoč Francozinji Qi Xuefei (12:21, 21:17, 15:21). Morda pa zato, ob sicer bolj redkih porazih, se lahko nekoliko bolj posveti tudi svoji drugi veliki ljubezni – peki slaščic…, kar si poglejte v zanimivem spodnjem posnetku.

https://www.youtube.com/watch?v=syfhzc78TUA

 

Finalna tekma na mladinskem EP v Talinu 2018 – Line Christophersen (Dan) – Amalie Schulz (Dan)

https://www.youtube.com/watch?v=UTuShht92m4

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Bliža se Badmintonček-Badmintončica 2021. Ali festival bo?

Danes je 9. november 2020 kar pomeni, da je še natančno dva meseca do...

SaarLorLux Open 2020: Spremljajte tekme na www.badmintoneurope.tv

Na sliki: Kirsty Gilmour (Škotska) Prvi dan turnirja SaarLorLux Open 2020 je že za...

Več v Ali ste vedeli?