Spremljajte nas

Aktualno

Kitajska legenda odhaja iz reprezentance!

V soboto zjutraj je bila na kitajskem CGNT-ju objavljena novica, da legendarni kitajski igralec Lin Dan odhaja iz reprezentance. Ali to pomeni tudi dokončno slovo od badmintona, še ni znano?! »”Z reprezentanco sem bil od leta 2000 do 2020, zato se je zelo težko posloviti. Pri 37 letih mi bolečine in poškodbe ne dovolijo več,…

V soboto zjutraj je bila na kitajskem CGNT-ju objavljena novica, da legendarni kitajski igralec Lin Dan odhaja iz reprezentance. Ali to pomeni tudi dokončno slovo od badmintona, še ni znano?!

»”Z reprezentanco sem bil od leta 2000 do 2020, zato se je zelo težko posloviti. Pri 37 letih mi bolečine in poškodbe ne dovolijo več, da se borim s soigralci. V prihodnjih dneh upam, da bom več časa preživel s svojo družino, poiskal pa bom tudi nove izzive.« je med drugim zapisal v slovo.

“Hvaležen sem svoji državi, trenerju, družini in navijačem. Hvala vsem nasprotnikom, ki so me motivirali. Vsem, ki lovite svoje sanje, želim povedati, da vedno vztrajajte in dajte vse od sebe. Upam, da se bo kitajska himna še naprej slišala na igrišču. Upam, da bom na stopničkah videl znane in nove obraze. Nihče ne bo večno mlad, zagotovo pa obstajajo ljudje, ki so mladi, strastni in stremijo svojim ciljem… ”

Od športnih badminton aren se tako poslavlja zagotovo največji med največjimi, saj ni bilo turnirja, ki ga ne bi osvojil, ni bilo igralca, ki ga ne bi premagal…

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno