Spremljajte nas

Aktualno

Končno! Vrnitev v telovadnice…

…Skoraj štiri mesece je veljala prepoved športne vadbe in rekreacije zaradi situacije s epidemijo koronavirusa. Vlada RS je v četrtek, 11. februarja 2021 sprejela odlok o sproščanju športnih dejavnosti oziroma Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, kot se to uradno imenuje. Med drugim je dovoljena brezkontaktna športna vadba, ki se izvaja individualno oziroma…

…Skoraj štiri mesece je veljala prepoved športne vadbe in rekreacije zaradi situacije s epidemijo koronavirusa. Vlada RS je v četrtek, 11. februarja 2021 sprejela odlok o sproščanju športnih dejavnosti oziroma Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, kot se to uradno imenuje. Med drugim je dovoljena brezkontaktna športna vadba, ki se izvaja individualno oziroma v skupini do deset športnikov ob neprekinjenem vzdrževanju vsaj 2 metra medosebne razdalje. Med te športe sodi seveda tudi badminton.

Danes je potekala javna predstavitev Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, kjer je bilo pojasnjeno še nekaj dilem.  Za športne programe se lahko uporabljajo vsi športni objekti tako na prostem kot v dvoranah vključno s šolskimi športnimi objekti. Ohranjanje medsebojne razdalje na treningih registriranih športnikov ni potrebno, razen za določene panoge glede na navodila nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
Za ostale velja omejitev na skupine desetih ob tem da tisti, ki vodi vadbo, ni vključen v to število, sicer pa je treba upoštevati 20 kvadratnih metrov, ki naj bodo na voljo na posameznika. Ob upoštevanju tega je mogoče imeti v prostoru tudi več kot deset oseb.

“Več skupin načeloma lahko vadi hkrati, kjer je mogoče upoštevati omejitve, vendar je prej treba rešiti problem vstopanja in odhoda v in iz vadbenega prostora, kjer smo že prej zaznali največ težav,” je pojasnil Simon Slokan, glavni inšpektor za šolstvo in šport.

…Po dolgem času se torej zopet vračamo na treninge. Pavza je bila zelo dolga, zato bomo vadbo temu prilagodili in se posvečali predvsem vračanju občutkov in sproščeni igri. Obvestilo za termine treningov pošljem v kratkem, ko bodo pred tem znane še vse ostale podrobnosti…

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Aktualno